Milčin blbovzdorný chleba

cathleen Kuchařka: cathleen

Domácí pekárna 11 názorů

Suroviny

300 ml vody
2 lžičky octa
2 lžičky oleje
350 g hladké mouky
100 g celozrnné žitné mouky jemné
100 g dětské krupičky
2 lžičky soli
lžička cukru
2 lžičky drceného kmínu
14 g droždí
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Kyprý nebo Celozrnný. Výsledný chleba je opravdu kyprý s pravidelnými očky.

Poznámka

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/milcin-blbovzdorny-chle...

Vymyslela ho má velice činorodá nevidomá kamarádka (jezdila s ním po předváděcích pekárničkových akcích) a BLBOVZDORNÝM ho nazvala proto, že se prý povede úplně pokaždé.

.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Milčin blbovzdorný chleba

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Zajdanek: mám raději chleby trochu jiné, než je tento, asi budu dost zhýčkaná častým domácím pečivem:-8
    Ale říkala jsem si, že když s ním Milen jezdila na předváděčky, musí být (měl by být) snadný pro každého;-)

    Odpovědět

  • Zajdanek Zajdanek

    cathleen: peču často, jednu dobu jsem pekla i kváskový, ale jsme s malým jen dva, tak kvásek po nějaké době odešel:-8. Ale mám už dlouho chuť na domácí chlebík, tak něž se rozhoupu si zase vyrobit svůj kvásek, tak chci zkusit nějaký s droždím a tenhle na mě vykouknul a říká " jsem moooooc dobrý, zkus mě!":-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    clupmi: proč všude do komentářů pod cizími recepty píšeš odkazy na své stránky? Má to nějaký význam?:-O

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Zajdanek: čerstvého, z kostky. S pečením začínáš nebo pečeš častěji?:-)

    clupmi: sám víš dobře, že pekárničkový chleba se s těmi z trouby nikdy nemůže srovnat. Ale rozhodně z pekárny nevytahuji "buchty", jak píšeš - pokud to s ní umíš, dají se v ní upéct chleby velice dobré. Buchty si představuji jinak.:-p
    A v době nedostatku času, přebytku práce nebo době nemoci je pořád pekárna pomocník neocenitelný.

    Odpovědět

  • Zajdanek Zajdanek

    Mám asi trochu hloupý dotaz:-8, 14g čerstvého droždí nebo sušeného? Mám na ten chlebík velkou chuť, tak abych to nezvrtala:-D. Děkuji.

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

    Domácí pekárnu mám, ale po počátečním nadšení mě to přešlo. Jsou to vesměs takové buchty. :-// http://miric.unas.cz/

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    :-)) jsem ráda, že se líbí. Jen pevně doufám, že jestli se někomu nepovede, nebude si stýskat, že patří k.... Nene, to náhoda je blbec:-!:-D

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    chlebík vypadá velmi jedle:yes::-D určitě vyzkouším;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    jarda Kadic:Například já ,co se bojí koupit i pekárnu a radši skladuje chleba v mrazácích!:-//

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    jarda Kadic::-D:-D:-D:yes:

    Pěkný receptík a před kamarádkou smekám;-):yes:ukládám a též vyzkouším,chlebík je opravdu moc pěkný;-):yes:

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Už ho mám uložený a to by v tom byl čert,aby se nenašel nějaký trouba, který ho zvorá:-)):-)):-)):-)):-))

    Odpovědět

Tématické fráze: kyprý čokoládový koláč ja se skladuje kvasek na chleba mílčín