Kmínka s drožďovými nočky
Recept ještě nebyl hodnocenPolévka s nočky je vítaná jako večeře nebo sytá přesnídávka. Chuť kari a česneku přidá prosté kmínové polévce rozměr navíc a určitě nezklame strávníka. Stojí za to…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Polévka s nočky je vítaná jako večeře nebo sytá přesnídávka. Chuť kari a česneku přidá prosté kmínové polévce rozměr navíc a určitě nezklame strávníka. Stojí za to…
Jakým moučníkem překvapit návštěvu? Můžeme se nechat inspirovat receptem našich babiček a připravit neodolatelné křehké rohlíčky. S vláčným těstem se velmi dobře pracuje…
Z mléka, cukru a pudinku uvaříme hustý krém. Když vychladne, přidáme kakao a máslo a lehce prošleháme. VYpracujeme těsto. Rozdělíme ho na šest dílů. Každý rozválíme…
Do vlažného mléka zamícháme cukr a rozdrobíme droždí. Přikryjeme a necháme vzejít kvásek.Do mísy nasypeme mouku, sůl, přidáme vejce, rozpuštěné máslo a kvásek.…
Na rozehřáté sádlo rozdrobíme droždí a osmahneme.Sejmeme je z plotýnky,vyklepneme na ně vejce a mícháme až se utvoří malé nočky.Zalijeme je horkou vodou,přivedem k varu…
Přes noc necháme heru mimo lednici, ať se dobře zadělává do těsta. Připravíme kvásek - droždí s mlékem a cukrem.Mezitím co pracuje kvásek, připravíme mouku, sůl, heru…
Z vody odoberieme cca 200 ml, vmiešame cukor, 2 PL hladkej múky a rozdrobíme droždie. Rozmiešame a necháme v teple stáť aj 2 - 3 hodiny.Do misy dáme oba druhy múky, soľ,…
Mouku vsypeme do mísy, přidáme burizony a sůl. Promícháme.V sypké směsi vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zalijeme teplou vodou a přisypeme špetku cukru.…
1) Z droždí, trochy cukru, mléka a mouky připravíme kvásek. Utřeme máslo, zbylý cukr a žloutky. Přidáme k tomu kvásek a ostatní suroviny. Necháme vykynout cca 3 hodiny…
ve vlažné vodě s trochou cukru (z odváženého množství) necháme vzejít droždí, pak přidáme zbytek surovin a robotem nebo vařečkou vymícháme nelepivé těsto, které necháme…
Nejprve zaděláme na kvásek. Trochu vlažné vody, lžíce mouky, droždí a cukr smícháme a necháme vzejít kvásek. Poté všechny suroviny smícháme v míse, přidáme kvásek a…
Nejjednodušší druh italské pečené pochoutky, co můžete rodině připravit. Pro dokonalý výsledek stačí na dobře vypracovaném a upečeném těstu pouze tři cibule, olivový…
Klasický italský chléb připravíme velmi jednoduše, chutná ale skvěle. Voní po olivovém oleji, výbornou chuť mu dodají olivy, sušená rajčata a čerstvé bylinky. Po upečení…
Ve vodě rozmícháme droždí, cukr a trochu mouky – vše z přichystaných surovin – a tento kvásek necháme asi 20 minut kynout.Přidáme zbytek surovin, vymísíme vláčné, téměř…
Lehkost italského pečiva v praktickém tvaru, který pod dozlatova upečenou kůrkou ukrývá jemné, nadýchané těsto. Skvěle chutná samotná, namočená do olivového oleje, nebo…
Židovský koláč Flódni je tradiční maďarský dezert s bohatou historií, který je známý svými vrstvami plnými chutí. Tento výjimečný koláč se skládá z několika tenkých…
Všechny suroviny (v pořadí tekuté, sypké) dáme do pekárny a použijeme program Těsto. (Můžeme ho ale samozřejmě vypracovat i klasickým způsobem, bez pekárny.) …
Do teplého mléka přidáme cukr, droždí a necháme vzejít. Mouky smícháme, přidáme sůl, šlehačku, kvásek a vlažnou vodu. Zaděláme těsto a necháme 20 min. kynout. …
Ve vodě rozmícháme cukr, droždí a trochu z odvážené mouky a necháme nakynout = kvásek. Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme dobře vykynout.Vykynuté…
V troše mléka se lžičkou cukru rozmícháme droždí a dáme k teplu oživit kvásek. Do dvou polévkových lžic vody dáme nabobtnat psylium. Rozpustíme máslo, přidáme mléko,…
V mléce si necháme vzejít kvásek společně s cukrem. Do mísy dáme všechny ostatní suroviny. Tuk nastrouháme, máslo změklé. Uděláme těsto (já používám robota),které…
Uděláme kvásek (ohřát mléko, cukr a přidat droždí), v míse máme mouku, žloutek, sůl, máslo s olejem, přilijeme vzešlý kvásek. Zaděláme těsto a necháme v teple kynout.Po…
Z mléka, droždí, špetky cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek.Potom všechny suroviny pořádně promícháme a necháme na teplém místě vykynout.Vykynuté těsto nakrájíme…
Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou…