Evičky koláčky
Recept ještě nebyl hodnocenUděláme kvásek a zaděláme vláčné těsto. Necháme 1 hodinu kynout, naplníme tvarohovou náplní a necháme zase 20 minut kynout.Koláčky rozmáčkneme, přidáme povidla a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uděláme kvásek a zaděláme vláčné těsto. Necháme 1 hodinu kynout, naplníme tvarohovou náplní a necháme zase 20 minut kynout.Koláčky rozmáčkneme, přidáme povidla a…
Pripraviť kysnute cesto, aby bolo vlačne a ľahko sa odlepovalo od stien misky a od ruk. Nechať 2-krat vykysnuť v teplom mieste, rozdeliť cesto na 4 bochniky, každý…
Mouky prosijeme do mísy, přidáme sůl, cukry bez 1 lžíce, citronovou kůru a promícháme, uděláme důlek do kterého dáme lžíci oddělaného cukru, nalijeme teplé mléko /ne…
Z trochy vlažného mlieka, lyžičky cukru a droždia urobíme kvások. Zmiešame múku s vajíčkom, cukrom, kôrou, soľou, roztopeným maslom a časťou mlieka. Pridáme kvások a…
Začneme kváskem: Ohřejeme mléko, aby bylo vlažné. Rozdrobíme do něj droždí a přidáme lžíci cukru. Lehce zamícháme a čekáme, až vzejde kvásek.Mezitím nasypeme mouku na…
Klasický hamburger je svojí velikostí občas problematickým pokrmem. V tomto receptu vás inspirujeme na skvělé pohoštění pro rodinu i přátele, a to v podobě miniburgerů.…
Hovězí maso dejte do hrnce. Zalijte vodou a přiveďte k mírnému varu (na mírném plameni). Takto nechte maso táhnout asi 1 hodinu a v závěru seberte z povrchu všechnu pěnu…
Univerzální těsto, které se hodí na mazance, vánočky, bochánky, případně i buchty. Kynuté těsto je základem české sladké kuchyně. Různými náplněmi a příchutěmi vám má…
Jak jednou ochutnáte domácí chleba, hned si ho zamilujete. Tento chléb v remosce nejen kyne, ale následně se i peče. Nedrobí se, má křupavou kůrku a vydrží měkký celý…
Psyllium má jistě nesporně výhod pro naše trávení. S vodou vytvoří gelovitou konzistenci, kterou tak přidáme do těsta na pečivo. Ať už rohlíky, bagetky či chleba, s…
Z prísad vypracujeme hladké cesto a necháme ho 30 min kysnúť.Potom cesto vyvaľkáme na tenko (max 5 mm) na obdĺžnik široký približne 30 cm. Cesto potrieme lekvárom,…
Z mléka, droždí a cukru uděláme kvásek a necháme ai 10 min. kynout. V míse smícháme mouku, jogurt, sůl, sodu a kvásek. Vymícháme těsto a ihned tvoříme placky na…
Těsto - buď vše vložíme do DP nebo pěkně ručně: uděláme kvásek z droždí, pár lžic cukru, trochu teplého mléka a cca čtvrtinu mouky.Potom na kvásek přidáme zbylé suroviny…
Cibulku zpěníme na oleji, přidáme droždí a necháme ho roztavit. Necháme vychladnout. Vmícháme do tvarohu, přidáme rozetřený česnek, nasekanou petržel a nať z celeru.…
Hladkú múku som preosiala, pridala som k nej soľ, vajce, maslo a smotanu. Všetko som zmiesila i s vykysnutým kváskom a vypracovala nelepivé polotuhé cesto. Rozvaľkala…
Do pekárny vlijeme mléko, olej, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Pak přidáme mouku a sůl (droždí nesmí přijít do kontaktu se solí!). Zvolíme program na těsto.Než se…
Do vlahého mléka dáme cukr, droždí a necháme vzejít kvásek. Na vále zpracujeme mouku, kvásek, vejce, sůl, prášek, kůru a nakrájené máslo.Vypracujeme hladké nelepivé…
Z poloviny mléka (vlažného), cukru, droždí a špetky soli připravíme kvásek. Do misky přesejeme mouku. Přidáme vejce, máslo a kvásek, zbytek mléka a citronovou kůru.…
Droždí rozdrobíme do hrnečku, přidáme špetku cukru a trošku vlahého mléka, promícháme a necháme přikryté pár minut, než kvásek vzejde. Mouku prosejeme do mísy,…
Z teplého mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku se solí, vejce a sádlo, přilijeme kvásek a dobře zaděláme. Podle potřeby můžeme přidat mouku…
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, které posypeme půlkou vanilkového cukru a zalijeme troškou vlažné vody. Vše v důlku maličko…
Z trochy mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek.Do mísy a nebo do pekárny nalijeme mléko, přidáme jogurt, sůl.Nasypeme mouku, přidáme sodu a nakonec kvásek.Necháme…
V kastrůlku na rozehřátém másle orestujeme do sklovita drobně nakrájenou cibuli.Přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání necháme rozpustit. Když se začne mírně…
Pro nadýchané bulky ze světlého kynutého těsta, bohatě posypané dokřupava vypečeným sýrem, nemusíme spěchat do pekařství. Podle jednoduchého receptu si je snadno upečeme…