Bylinková treska na másle a kmínu
Recept ještě nebyl hodnocenJemná chuť rybího masa nejlépe vynikne, je-li jen lehce doplněná kořením. Nakrájený filet z tresky okořeníme a potřeme bylinkovým máslem s citronem a česnekem. Po chvíli…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 320 kJ / 77 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,50 g |
| – nasycené | 0,10 g |
| – nenasycené | 0,30 g |
| –– mononenasycené | 0,10 g |
| –– polynenasycené | 0,20 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 60 mg |
| Sodík | 66 mg |
| Sůl | 0,16 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Jemná chuť rybího masa nejlépe vynikne, je-li jen lehce doplněná kořením. Nakrájený filet z tresky okořeníme a potřeme bylinkovým máslem s citronem a česnekem. Po chvíli…
V našem jídelníčku se stále vyskytuje málo mořských ryb. Přitom maso tresky je lehce stravitelné a patří mezi nejchutnější mořské ryby. Přesvědčete se o tom naším…
Jednoduchá a rychlá polévka z rybího masa. Z kousků filet tresky, orestovaných na přepuštěném másle s cibulkou připravíme základ na polévku, kterou doplní mrkev a hrášek…
Zmrzlé rybí filety opláchneme, necháme cca 15 minut povolit a zlehka osušíme kuchyňskou utěrkou.Do každé kostky, z obou stran, vetřeme sůl, drcený kmín a citronový pepř.…
Treska po mlynářsku je tradiční český pokrm, který vyniká svou jednoduchostí a zároveň lahodnou chutí. Treska, obalená v mouce a smažená dozlatova, je podávána s…
Proměňte obyčejné filé během chvilky v lahůdku. Šťavnaté filety dostanou díky worcesteru a citronové šťávě říz, takže nejsou fádní. Obalením ve vejcích s kečupem a…
Kombinace jemného tresčího masa a čočky připravované se zeleninovou směsí na italský způsob, vás překvapí svojí skvělou chutí. Krásně vonící pokrm je nejen sytý, ale…
Smažená treska v těstíčku je jednoduché a chutné jídlo. Do těstíčka přidáme i trochu kypřicího prášku, aby bylo krásně nadýchané. Rybu podáváme s pečenými bramborami,…
Tresku nejprve krátce opečeme a poté dusíme pod pokličkou s mrkví, paprikou, rajčaty, česnekem a máslem. Výsledkem je šťavnaté jídlo plné chuti, ideální pro lehký oběd…
Pokud byste rádi vyzkoušeli smaženou rybu jinak, připravte ji v pivním sýrovém těstíčku. Budete překvapení jak je tato kombinace dobrá a určitě ji nebudete dělat…
Osolenou, okořeněnou tresku necháme odležet 2 hod. Přeložíme do zapékací misky, dáme cibuli, namažeme majonézou a zapékáme 1/2 hodiny. 10 min před dopečením posypeme…
Troubu předehřejeme na 200°C a plech na pečení vymažeje olejem. Rubu opláchneme, pokapeme šťávou z půlky citronu, osolíme, opepříme a uložíme na plech. V misce smícháme…
Treska je lahodné a křehké maso, které využijete k přípravě chutných a snadných filet v medovo-hořčičné omáčce. Smetanovou omáčku stačí dochutit čerstvým koprem a…
Nejdříve si na másle orestujeme mrkev a celer nakrájený na drobné kousky, přidáme pokrájená rajčata a kukuřici. Ochutíme solí a oreganem. Orestovanou zeleninu přendáme…
Šťavnaté rybí špízy připravíte během pár minut. Kousky ryby napíchané na špejle, proložené cuketou a žampiony, stačí ugrilovat na ohni nebo pánvi a pokapat citronovou…
Brambory oškrábeme, pokrájíme na hranolky a necháme je asi 20 minut stát ve studené vodě, do které jsme přidali lžíci octa. Z filetů ryb odstraníme kůži a pokrájíme je…
Filety rozmrazíme. 3 litre vody zmiešame s 300 ml octu a soľou, vložíme sitko s celým korením a bobkovým listom a dáme do nej variť mrkvu a cibuľu (cibule rozkrojiť na…
Do mixéru vložíme nakrájená rajčata, petrželku, nahrubo nasekanou cibuli a stroužky česneku, osolíme, okořeníme pepřem a paprikou a zakapeme olejem. Vše rozmixujeme. …
Omyté filé pokapeme citronem, osolíme, opepříme a posypeme kmínem s nasekaným tymiánem. Necháme půl hodinky uležet.Rozehřejeme máslo s olejem a přidáme celý česnek. Hned…
Jednotlivé porce filé osolíme, opepříme, přídáme kmín. Opékáme na olivovém oleji cca 5 min z každé strany. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek.Pak poklademe na plátky…
Maso očistíme, z obou stran osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v mouce.V hlubší pánvi rozpálíme olej a na něm filety z obou stran osmahneme.Přidáme víno a…
Rybí kari je v naší kuchyni netradičním pokrmem. Kousky tresky jsou vařeny v pikantní omáčce z červeného kari a kokosového mléka. Chuťově a barevně je pak doplňují…
Placičky z lahodného a křehkého tresčího masa s vůní asijské kuchyně připravíte překvapivě snadno. Podávat je můžete se svěžím zeleninovým salátkem a oblíbeným dipem.…
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme, brambory rozmačkáme a vmícháme do nich asi 55 g másla. Filety tresky vložíme do velké pánve, přelijeme mlékem,…