

Treska na rajčatech a smetaně s bramboráčky
Suroviny 2-3 porce
- 200-300 g filetů z tresky
- několik rajčat
- 1 dcl smetany na vaření
- 1 lžička hladké mouky
- sůl
- pepř
- olivový olej
- granulovaný česnek
Postup přípravy receptu
Polozmrazené filety potřeme olejem, osolíme a dáme na nepřilnavou pánev. Rajčata pokrájíme na plátky a poklademe na filety. Přiklopíme a dusíme cca 10-12 minut, během dušení jednou obrátíme.
Potom filety vyjmeme, přikryjeme talířem, aby udržely teplo. Do výpeku z ryb a rajčat přisypeme lžičku hladké mouky, malinko opražíme, zalijeme smetanou, posypeme česnekovým kořením, vložíme zpět filety a odstavíme. Podáváme s libovolnou přílohou, ale výborné jsou bramboráčky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Treska na rajčatech a smetaně s bramboráčky
-
Asc.CAP: Obávám se, že by se srazila.
-
Prosím, mohl by mi někdo poradit, jestli mohu použít zakysanou smetanu místo smetany na vaření
Děkuji
-
S těmi bramboráčky je to nevšední,ale zajímavá kombinace
Receptík se líbí i mě
-
Valéria:
-
Rozumeli ste správne.
Ďakujem a skúsim. -
Valéria: neseklo, musí to být smetana, která má pokojovou teplotu
. Pokud tedy dobře rozumím výrazu.."seknout"
-
Zaujímavá kombinácia rajčiny a smotany. Zvykne sa to "seknúť".
-
-
jarda Kadic:
taky myslím
-
Čas od času si dát dobrou rybičku není na závadu
-
Jani,mě by to určitě chutnalo
-
-
Bibinka: Jani, ne, právě, že se nedá dát do mikrovlnky! Díky moc, holky,fakt to bylo dobré, zase něco trochu jiného
-
Já bych si pochutnala
+6
-