Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houby Lišky - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie141 kJ /
34 kcal
Bílkoviny1,40 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,40 g
Tuky1,40 g
– nasycené1,20 g
– nenasycené0,20 g
–– mononenasycené0,00 g
–– polynenasycené0,20 g
––– omega 30,00 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1,40 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Jelení steak

Jelení steak

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Máte rádi zvěřinu? Tento recept je právě pro vás. Lahodné, šťavnaté a křehké maso s výbornou smetanovou omáčkou vonící po houbách a másle potěší při nedělním obědě…

1974andrea

50 min

Lišková omáčka na těstoviny

Lišková omáčka na těstoviny

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Lišky díky své specifické chuti patří k velmi oblíbeným druhům hub. V této omáčce jejich chuť dobře vynikne v kombinaci s česnekem a vínem. Omáčka se skvěle hodí k…

Dančí s cibulovou omáčkou

Dančí s cibulovou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Pro milovníky zvěřiny přinášíme vynikající recept na daňčí maso restované na bylinkovém másle, přelité cibulovou omáčkou a podávané s bramborovo-mrkvovým pyré. Je sice…

Radiologia

40 min

Lišky na smetaně s domácím knedlíkem

Lišky na smetaně s domácím knedlíkem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

V jemné smetanové omáčce s liškami vynikne specifická chuť těchto hub – pikantní, trochu štiplavá, pepřová. Omáčku dochutíme drceným kmínem, bobkovým listem, cukrem a…

RubyRom

140 min

Polévka z lišek

Polévka z lišek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na másle orestujeme na jemno nakrájenou mladou cibulku a na hrubo nastrouhanou mrkev. Přidáme lišky (větší nakrájené a menší vcelku) a společně restujeme a následně…

Colombo65

30 min

Guláš z lišek

Guláš z lišek

Recept ještě nebyl hodnocen 3,8

Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a gulášové koření, promícháme.Po chvilce přidáme očištěné lišky, trošku houbového koření, osolíme,…

RubyRom

75 min

Lišky na smetaně

Lišky na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Lišky jsou perlou mezi houbami pro svou kořenitou a specifickou chuť. Pokud patříte mezi milovníky těchto oranžových krásek, zkuste si připravit lišky na smetaně podle…

Eliza

45 min

Kančí medailonky s liškami

Kančí medailonky s liškami

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Maso nakrájíme na plátky cca 1,5cm široké, osolíme a opepříme. Na pánvi s olejem je opečeme z obou stran, trvá to cca 2 minutky z každé strany. Můžeme i méně, pokud…

Hovězí krk na liškách

Hovězí krk na liškách

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Hovězí krk očistíme od tuku a blan. Česnek rozmačkáme a najemno nasekáme. V česneku obalíme maso a necháme hodinu uležet. Připravíme si velkou cibuli, kterou nakrájíme…

Marps

180 min

Lišky na slanině

Lišky na slanině

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Lišky patří k vynikajícím lesním houbám, a jako takové si proto zaslouží použití v receptech, kde plně vynikne jejich výborná chuť. Velmi chutné jsou třeba dušené na…

1974andrea

30 min

Krkovička vesnického flamendra

Krkovička vesnického flamendra

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Plátky masa mírně naklepeme, na krajích nařízneme, posypeme kořenící směsí a necháme hodinu odpočinout. Na pánvi rozehřejem olej, maso zprudka opečeme, přidáme na…

Dýňová polévka s liškami

Dýňová polévka s liškami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Dýni zbavíme semen, neloupeme a nakrájíme na kostky.Oloupaný brambor také pokrájíme, cibuli a slaninu na kostičky.Na másle orestujeme cibuli, pak slaninu, přidáme dýni,…

Drožďovo-vločková polévka

Drožďovo-vločková polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Cibuli a mrkev si nakrájíme nadrobno, cibulku usmažíme na oleji do sklovita, přidáme vločky, trochu je osmahneme, dáme rozdrobené droždí a mícháme až se rozpustí a začne…

Bibinka

45 min

Špagety s liškami

Špagety s liškami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Špagety dáme vařit podle návodu na obalu do dostatečného množství osolené vody.Na rozehřátý olej vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, až zesklovatí, přidáme česnek…

1 2 3 5

Naposledy jste si prohlédli