Jelení steak
Recept ještě nebyl hodnocenMáte rádi zvěřinu? Tento recept je právě pro vás. Lahodné, šťavnaté a křehké maso s výbornou smetanovou omáčkou vonící po houbách a másle potěší při nedělním obědě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 141 kJ / 34 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,40 g |
| Tuky | 1,40 g |
| – nasycené | 1,20 g |
| – nenasycené | 0,20 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,20 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 5,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 1,40 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Máte rádi zvěřinu? Tento recept je právě pro vás. Lahodné, šťavnaté a křehké maso s výbornou smetanovou omáčkou vonící po houbách a másle potěší při nedělním obědě…
Vepřová panenka je maso libové a velmi křehké, proto mu sluší rychlá příprava, aby udrželo šťavnatost. Lišky, které jsou díky své vůni a lehce kořeněné chuti považovány…
Nejprve povaříme v osolené vodě fazolky na skus. Maso nakrájíme na medailonky o síle cca 1,5cm, osolíme a okořeníme nadrceným zeleným pepřem. Opečeme je z obou stran na…
Lišky díky své specifické chuti patří k velmi oblíbeným druhům hub. V této omáčce jejich chuť dobře vynikne v kombinaci s česnekem a vínem. Omáčka se skvěle hodí k…
K podzimním a zimním měsícům patří pokrmy ze zvěřiny. Pro slavnostnější chvíle se perfektně hodí jelení svíčková se smetanovou omáčkou z lišek. Předem naložené maso…
V jemné smetanové omáčce s liškami vynikne specifická chuť těchto hub – pikantní, trochu štiplavá, pepřová. Omáčku dochutíme drceným kmínem, bobkovým listem, cukrem a…
Lišky jsou delikátní houby, kterým sluší jednoduchá úprava. Se smetanou a parmezánem tvoří vynikající dvojici. Doplňte je kvalitními těstovinami ze semoliny nebo ještě…
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, když zesklovatí, přidáme lišky (větší nakrájíme, menší necháme vcelku) a restujeme. Když jsou lišky skoro měkké, přidáme…
Okurky oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na centimetrové měsíčky. Na másle zpěníme cibuli se slaninou, přidáme pokrájené houby, chvilku dusíme a pak vložíme i okurky…
Plátky masa mírně naklepeme, na krajích nařízneme, posypeme kořenící směsí a necháme hodinu odpočinout. Na pánvi rozehřejem olej, maso zprudka opečeme, přidáme na…
Maso potřeme olejem a osolíme. Bylinky si najemno nasekáme a spolu s drceným jalovcem rozprostřeme na prkénku. Maso po směsi poválíme a obalíme ze všech stran. Na pánvi…
Na másle orestujeme na jemno nakrájenou mladou cibulku a na hrubo nastrouhanou mrkev. Přidáme lišky (větší nakrájené a menší vcelku) a společně restujeme a následně…
Panenku odblaníme, osolíme, opepříme, potřeme ol. olejem a zprudka opečeme ze všech stran. Poté vložíme do pekáčku a dáme do trouby cca na 160st na 20 minut. Na ol.…
Lišky patří k vynikajícím lesním houbám, a jako takové si proto zaslouží použití v receptech, kde plně vynikne jejich výborná chuť. Velmi chutné jsou třeba dušené na…
Mezi nejoblíbenější pokrm z čerstvých hub patří bezesporu smaženice, kterou zvládnou připravit i začátečníci. Smaženice z čerstvých lišek má jemně kořenitou chuť a…
Koláč z lišek v sobě spojuje křehké máslové těsto a výraznou chuť lišek, které vynikají jemnou oříškovou vůní a pevnou strukturou. V kombinaci s česnekem, bylinkami a…
Snad nejšťavnatějším kouskem vepřového masa je bez debat panenka. Perfektně se hodí pro slavnostnější příležitosti. Připravte ji v kombinaci s omáčkou z lišek a…
Lišky jsou perlou mezi houbami pro svou kořenitou a specifickou chuť. Pokud patříte mezi milovníky těchto oranžových krásek, zkuste si připravit lišky na smetaně podle…
Zvěřina a houby, to je typické duo zejména pro období podzimu. Srnčí maso podusíme v troubě s kořením, portským vínem a pomerančovou šťávou. Orestované lišky pak…
Okurku a mrkev nakrájejte na slabé nudličky, dlouhé asi 5cm. Suroviny na zálivku prošlehejte v misce. Krevety vložte do vroucí osolené vody na necelou minutu, vyjměte…
Losos má dokonale jemné maso a je oblíbenou rybou na našich stolech. Tentokrát k němu netradičně připravíme ještě smetanovou omáčku, které dodají chuť lišky. Kombinaci…
Chutnou polévku připravíme ze sušených hub a brambor. Společně je povaříme, dochutíme, zjemníme smetanou a rozmixujeme na hladký krém. Ten při servírování doplníme…
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a gulášové koření, promícháme.Po chvilce přidáme očištěné lišky, trošku houbového koření, osolíme,…
Na rozehřátém oleji na pánvi zprudka opečeme plátky masa, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a necháme zvolna dusit.V polovině přidáme očistěné lišky, rozmarýn a…