Krůtí stehno na víně s liškami a šalvějí

maris Kuchařka: maris

Drůbeží maso 57 názorů

Suroviny

2 krůtí stehna
150 ml bílého suchého vína
hrst lišek
lístky čerstvé šalvěje
drůbeží vývar
50 g slaniny
50 g másla
sůl
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí stehna omyjeme, osušíme, osolíme a vložíme do pekáčku. Slaninu pokrájíme na kostičky a posypeme s nimi maso.

  2. Vložíme do předehřáté trouby, necháme zapéct, podlijeme vínem, přidáme lišky a šalvěj, přikryjeme a zvolna pečeme. Je-li třeba, podléváme vývarem.

  3. Když je maso téměř měkké, pekáček odkryjeme a dopečeme dozlatova. Na závěr zašleháme do výpeku máslo.

Poznámka

Před podáváním vytáhneme ze stehen " metličky " / ploché měkké kosti /

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 76 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí stehno na víně s liškami a šalvějí

Předchozí 1 2 3 4

Tématické fráze: pomalé pečení krůtí stehno krůtí stehno krůtí na liškách krůtí stehna krůtí maso na šalvěji krutí stehna recept krůtí stehno recept krůtí stehno videorecept kruti stehna cena krůtí na šalvěji jak poznat houby lišky recept krútí stehno krůtí krůtí stehno lišky recepty recepty s liškami kruti s liskami krůtí lišky krůtí stehno na víně a žampiony krůtí nudličky s liškami cena za fotografii lišky

Zapomněl/a jsem heslo