Krůtí stehno na víně s liškami a šalvějí

Suroviny

2 krůtí stehna
150 ml bílého suchého vína
hrst lišek
lístky čerstvé šalvěje
drůbeží vývar
50 g slaniny
50 g másla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí stehna omyjeme, osušíme, osolíme a vložíme do pekáčku. Slaninu pokrájíme na kostičky a posypeme s nimi maso.

  2. Vložíme do předehřáté trouby, necháme zapéct, podlijeme vínem, přidáme lišky a šalvěj, přikryjeme a zvolna pečeme. Je-li třeba, podléváme vývarem.

  3. Když je maso téměř měkké, pekáček odkryjeme a dopečeme dozlatova. Na závěr zašleháme do výpeku máslo.

Poznámka od kuchařky

Před podáváním vytáhneme ze stehen " metličky " / ploché měkké kosti /

Komentáře k receptu Krůtí stehno na víně s liškami a šalvějí

Předchozí 1 2 3 4

Tématické fráze: pomalé pečení krůtí stehno krůtí stehno krůtí na liškách krůtí stehna krůtí maso na šalvěji krutí stehna recept krůtí stehno recept krůtí stehno videorecept kruti stehna cena krůtí na šalvěji jak poznat houby lišky recept krútí stehno krůtí krůtí stehno lišky recepty recepty s liškami kruti s liskami krůtí lišky krůtí stehno na víně a žampiony krůtí nudličky s liškami cena za fotografii lišky