Krůtí stehno na víně s liškami a šalvějí

maris Kuchařka: maris

Drůbeží maso 57 názorů

Suroviny

2 krůtí stehna
150 ml bílého suchého vína
hrst lišek
lístky čerstvé šalvěje
drůbeží vývar
50 g slaniny
50 g másla
sůl
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí stehna omyjeme, osušíme, osolíme a vložíme do pekáčku. Slaninu pokrájíme na kostičky a posypeme s nimi maso.

  2. Vložíme do předehřáté trouby, necháme zapéct, podlijeme vínem, přidáme lišky a šalvěj, přikryjeme a zvolna pečeme. Je-li třeba, podléváme vývarem.

  3. Když je maso téměř měkké, pekáček odkryjeme a dopečeme dozlatova. Na závěr zašleháme do výpeku máslo.

Poznámka

Před podáváním vytáhneme ze stehen " metličky " / ploché měkké kosti /

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 76 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí stehno na víně s liškami a šalvějí

1 2 3 4

Tématické fráze: pomalé pečení krůtí stehno krůtí na liškách krůtí maso na šalvěji krůtí stehna krůtí stehno videorecept kruti stehna cena krůtí na šalvěji jak poznat houby lišky lišky recepty recepty s liškami krůtí stehno recept kruti s liskami krůtí stehno krůtí lišky krůtí stehno na víně a žampiony krůtí nudličky s liškami cena za fotografii lišky kruti stehna video krůtí maso s liškami top recepty recepty krůtí maso s liškami

Zapomněl/a jsem heslo