Dušené vepřové kostky se smetanou a hráškem
Recept ještě nebyl hodnocenVepřové maso nakrájíme na malé kostky. Ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a drceným kmínem. Do hrnce si dáme rozpálit lžíci sádla a přidáme na jemno nakrájené cibule.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřové maso nakrájíme na malé kostky. Ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a drceným kmínem. Do hrnce si dáme rozpálit lžíci sádla a přidáme na jemno nakrájené cibule.…
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájené cibule. Pak přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso. Pokud zvolíme maso kuřecí či krůtí, případně králičí, doba…
1) Do woku nebo vyššího hrnce dejte ghee a nechte rozpálit. Přidejte směs koření č.1 a orestujte. 2) Přidejte hrách, směs koření č. 2 a pár lžic vody. Přiklopte a…
Múku, mlieko a vajcia vyšľaháme a pomocou elektrického šľahača všľaháme narezaný syr. Osolíme, okoreníme a necháme 15 minút postáť. Paradajky a papriku nadrobnúčko…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme šošovicu, osolíme, okoreníme a zalejeme vývarom. Povaríme 15 minút (tekutina sa musí vydusiť). Pridáme…
Zeleninku - celer, petržel, mrkev jsem nahrubo nastrouhala a dala jsem pak povařit s bujónem, přidala jsem pokrájenou cibulku i zelenou nať, hrášek a pak když byla…
Hrášek a ředkvičky nasekáme v mixéru na co nejjemnější kašičku. Přidáme koření a na jemno posekané bylinky, pokapeme olejem, zakápneme limetkou a pečlivě promícháme. …
Mrkvu a zeler nastrúhame na hrubšie rezance, cibuľu nakrájame na kolieska a cuketu na plátky (ako uhorky). Všetko premiešame s hráškom a rukolou.Vyšľaháme olej, horčicu,…
Zahřejeme olej v pánvi, vložíme na něj marinované plátky masa a z obou stran pečlivě opečeme, pak přikryjte poklicí a na pánvi pečte doměkka (možná bude potřeba trochu…
Na oleji osmažit cibulku.Přidáme vepřové maso nakrájené na malé kousky.Přimícháme papriku, kukuřici, hrášek a česnek.Chvíli dusíme za stálého míchání.Přidáme uvařenou…
Zeleninu nakrájíme na kostičky, hrášek vyloupeme. Na másle krátce opečeme nejprve mrkev spolu s krupičkou, přidáme ostatní zeleninu, bylinky, zalijeme vývarem, mírně…
Rýži uvaříme al dente (nesmí být úplně měkká, hlavně ne převařená).Do misky mezitím dáme 4 polévkové lžíce kukuřice, hrášku (já jsem měla obojí Bonduelle) a 4 lžíce…
Cviklu (červenou řepu) nastrúhame nahrubo, pridáme olej, premiešame a necháme 10 minút postáť.Potom k cvikle pridáme nastrúhané tofu, nadrobno nakrájanú cibuľu, na…
Obě mrkve očistíme, jednu nakrájíme podélně na tenké plátky a druhou na malé kostičky. Stonky řapíkatého celeru zbavíme vláken a nakrájíme na kostičky, cibuli na…
Brokolicu rozoberieme na ružičky a 3 minúty povaríme v osolenej vode.Nakrájané fazuľky povaríme v osolenej vode 10 minút. Obe zeleniny po uvarení scedíme a prelejeme…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme rozdrobené droždie, podlejeme mliekom a za stáleho miešania necháme droždie rozpustiť.Pridáme na malé kúsky…
Tvaroh, jemně strouhanou cibuli a drobně pokrájené jarní cibulky (bílou i zelenou část) vidličkou spolu důkladně promícháme. Přidáme lžíci majonézy a vařená oloupaná…
Vepřovou plec si prokrojíme na plát (můžeme požádat i u řezníka) a přes fólii (mikroten) řádně naklepeme. Pak maso osolíme,opepříme a potřeme slabší vrstvou hořčice.…
Brambory nakrájíme. Oloupeme a nakrájíme mrkev. Brambory, mrkev a hrášek dáme do zapékací mísy.V míse smícháme smetanu, utřený česnek, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl…
Postup – přepis z Praktické hospodyňky 7 dkg slaniny nakrájíme na kostečky, dáme ji rozpustit a přidáme ke 3 žemličkám, namočeným v mléce, které jsme si prolisovaly. …
Červenou cibuli jsem marinoval v octu po dobu 30 minut. Okurku jsem překrojil podélně a nakrájel na půlkolečka. Salát překrojil na půl a potom na tenké proužky. Pečené…
Najprv si pripravíme náplň : na oleji orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme vopred namočené, vyžmýkané a narezané huby a krátko opražíme. Pridáme hrášok a opäť…
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak.Pridáme ružičky karfiolu a narezanú mrkvu. Smažíme, kým nie je zelenina na skus, nie viac.Potom zeleninu zhrnieme…