Brambory šťouchané s hráškem a zakysanou smetanou

Angel 666 Kuchařka:

Přílohy 0 názorů

58

Suroviny

asi 1 kg nových brambor
sůl
kmín
300 g čerstvého nebo mraženého hrášku
plátek másla
1/2 kelímku zakysané smetany
lístky kerblíku (nebo jiná bylinka podle chuti)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané na kostky nakrájené brambory zalijeme dostatečným množstvím vody, osolíme, přidáme kmín a dáme vařit. Když jsou brambory už skoro měkké, přisypeme k nim hrášek a ještě asi 3-4 minuty vaříme.

  2. Měkké brambory s hráškem opatrně scedíme od přebytečné vody, do hrnce přidáme plátek másla a vše rozšťoucháme nahrubo.
    Nakonec do horkých brambor vmícháme zakysanou smetanu a posekanou bylinku.
    Je to výborná a zase trochu jiná příloha třeba ke smaženým kouskům ryby.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 148 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brambory šťouchané s hráškem a zakysanou smetanou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: hrášek se zakysanou smetanou krutí plátky s zakysanou smetanou šťouchané brambory se zskysanou smetanou

Zapomněl/a jsem heslo