Brambory šťouchané s hráškem a zakysanou smetanou

Suroviny

asi 1 kg nových brambor
sůl
kmín
300 g čerstvého nebo mraženého hrášku
plátek másla
1/2 kelímku zakysané smetany
lístky kerblíku (nebo jiná bylinka podle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané na kostky nakrájené brambory zalijeme dostatečným množstvím vody, osolíme, přidáme kmín a dáme vařit. Když jsou brambory už skoro měkké, přisypeme k nim hrášek a ještě asi 3-4 minuty vaříme.

  2. Měkké brambory s hráškem opatrně scedíme od přebytečné vody, do hrnce přidáme plátek másla a vše rozšťoucháme nahrubo.
    Nakonec do horkých brambor vmícháme zakysanou smetanu a posekanou bylinku.
    Je to výborná a zase trochu jiná příloha třeba ke smaženým kouskům ryby.

Komentáře k receptu Brambory šťouchané s hráškem a zakysanou smetanou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vařené brambory se zakysanou smetanou hrášek se zakysanou smetanou š´touchané brambory s hráškem vařené brambory s s hráškem brambory s s hráškem brambory s hraškem štouchané brambory se smetanou brambory s hráškem a cibulkou recepty se zakysanou smetanou recept brambory se zakysanou smetanou krutí plátky s zakysanou smetanou šťouchané brambory se zskysanou smetanou