Salát z čevené řepy s bazalkovým tofu

Suroviny

300 g červené řepy
180 g bazalkového tofu
4 kyselé okurky
200 g hrášku
1 lžíce sójové omáčky
2 lžíce olivového oleje
sůl
jogurt nebo kysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Cviklu (červenou řepu) nastrúhame nahrubo, pridáme olej, premiešame a necháme 10 minút postáť.

  2. Potom k cvikle pridáme nastrúhané tofu, nadrobno nakrájanú cibuľu, na kocôčky narezané uhorky, hrášok a premiešame. Dochutíme sójovou omáčkou. Ak potrebujeme, dosolíme (Ja už nesolím, sójová omáčka je slaná).

  3. Porcie pred podávaním ozdobíme lyžicou bieleho jogurtu alebo kyslej smotany a lístkom bazalky.

Komentáře k receptu Salát z čevené řepy s bazalkovým tofu