Drůbeží soté v sýrové omáčce s houbičkami

Drůbeží maso Doba přípravy: 30 minut příprava , 20 minut tepelná úprava 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 30 minut příprava , 20 minut tepelná úprava 0 názorů

Suroviny 2 porce

300 g kuřecích nebo krůtích prsou
1 cibule
1 lžíce oleje
50 ml bílého vína
1 smetanový sýr (Smetanito)
200 g smetany ke šlehání
150-200 g nakládaných houbiček
1 lžíce hrášku
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné maso nakrájíme na malé kousky (soté), cibuli nasekáme najemno, očištěné žampiony nakrájíme na plátky, hrášek (pokud máme mražený), propláchneme na sítku a necháme okapat.

  2. Do rozehřáté hluboké pánve dáme olej a orestujeme cibuli. Přidáme maso, osolíme, opepříme a restujeme dozlatova.

  3. Promícháme, zalijeme vínem a necháme víno odpařit. Když je maso měkké, přidáme scezené houbičky, smetanu, sýr a povaříme do požadované hustoty - čím déle se vaří, tím je hustší. Nakonec přidáme hrášek a podle chuti dosolíme. Podáváme nejlépe s těstovinami nebo rýží.

Komentáře k receptu Drůbeží soté v sýrové omáčce s houbičkami

K receptu nejsou žádné komentáře.