Maďarská hrášková polévka
Recept ještě nebyl hodnocenNa rozohriatom oleji opečieme krátko hrášok, pridáme múku, mletú červenú papriku a opäť krátko pražíme. Zalejeme vodou, pridáme za stáleho miešania bujón, mleté čierne…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na rozohriatom oleji opečieme krátko hrášok, pridáme múku, mletú červenú papriku a opäť krátko pražíme. Zalejeme vodou, pridáme za stáleho miešania bujón, mleté čierne…
Kuřecí maso opláchneme a nakrájíme na kousky. Na oleji necháme zpěnit oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a zprudka ho opečeme.Potom opečené maso…
Mrkvu a zeler nastrúhame na hrubšie rezance, cibuľu nakrájame na kolieska a cuketu na plátky (ako uhorky). Všetko premiešame s hráškom a rukolou.Vyšľaháme olej, horčicu,…
Chuťově příjemnou dobrotu budete servírovat svým strávníkům, pokud připravíte tento pokrm. Tunel z toustového chleba je naplněn tvarohovo-želatinovou směsí a vařenými…
Jemná a nadýchaná omeleta z vajec se hodí nejen ke snídani. S čerstvým hráškem přímo ze zahrádky, bramborami a zeleninovým salátem se stane dokonalou a velmi rychlou…
Slepici dáme vařit (cca 2 hodiny), aby byla měkká. Kdo má papiňák doba se zkrátí (já se ho bojím).Očistíme mrkev, petržel a dáme vařit, pak nakrájíme na kostičky, dáme…
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku a premiešame.Vsypeme uvarenú fazuľu, kukuricu, hrášok a na maličké kocky narezanú kapiu. Premiešame a…
Dobrá polévka je základ oběda. Z téhle na vás z kedlubno - bramborového základu vykouknou svěže zelené kuličky mladého hrášku. Máslová jíška a použité bylinky polévku…
Vopred namočenú fazuľu a hrach dáme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a varíme odkryté do polomäkka. Pridáme vopred namočenú šošovicu, jačmenné /ječné/ krúpy, pokrájanú…
Na dno PH dáme mraženou zeleninu a osolíme.Na zeleninu naskládáme osolená a kořením gyros posypaná kuřecí prsa a poklademe na plátky pokrájeným máslem.Vaříme 3 hod. na…
Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky, osolíme, přidáme koření tandori masala a necháme chvilku odležet.Do zapékacího pekáčku dáme nakrájenou cibuli, zeleninu a na…
S pomocí pár ingrediencí vytvoříme šťavnaté a jemné plátky plné chuti. Vepřová krkovice, je prorostlejší maso, které je vhodné na mnoho způsobů přípravy. Tohle je jedna…
Maso nakrájíme na kousky, cibuli na kostičky, česnek prolisujeme, sušená rajčata a nať z cibulky na nudličky.Nejprve dáme vařit těstoviny dle návodu na obalu. Hotové…
V hrnci si uvaříme rýži.V jiném hrnci na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku a v dalším hrnci si uvaříme sojové maso ve vodě, do které jsme přidali trochu bujonu…
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a očistíme.Očistený zeler a mrkvu uvaríme do mäkka vo vode.Zemiaky pretlačíme cez mriežku do misy a zmiešame so salámou a…
Na chilli oleji si orestujeme cibuli a na ní přidáme na nudličky nakrájenou kýtu (může být i plec). Opečeme ze všech stran, osolíme, malinko podlijeme a dusíme skoro do…
Dáme vařit rýži. Mezitím nakrájíme na malé kostičky maso a ještě na menší kousky mrkev.Když máme vše nakrájené, dáme do hrnce rozpálit sádlo, nakrájime cibulku a…
Rizoto je tradiční italské rýžové jídlo vařené ve vývaru. Správně uvařené rizoto je husté a smetanové, rýže je však vařena al dente (na skus) a s oddělenými zrny. Toto…
Obložená vejce, která běžně kupujeme pod názvem Ruská vejce, jsou chuťovkou podávanou v misce či kelímku, který usnadňuje jejich servírování. Kromě této klasiky, můžete…
Tarhoňa s dušenou zeleninou a kuřecími paličkami je vděčným a pestrým obědem i večeří. Pečené kuřecí maso výborně doplňuje podušená zeleninka s kouskem másla. Mrkev,…
Cibuli nakrájíme na malé proužky, zeleninu na kostičky(mrkev,celer,petržel a brambor), zelí a kapustu na čtverečky. V hrnci na oleji si osmažíme cibulku, na ní dáme…
Rýži uvaříme al dente (nesmí být úplně měkká, hlavně ne převařená).Do misky mezitím dáme 4 polévkové lžíce kukuřice, hrášku (já jsem měla obojí Bonduelle) a 4 lžíce…
Kuřecí špalíčky umyjeme, osušíme a stáhneme z kůže. (Komu nevadí neopečená kůže, může nechat) Česnek utřeme, mrkev oškrábeme a nakrájíme i s kapií na malé kostičky. …