

Hovězí plec pečená na zelenině
Suroviny 6 porcí
- 1 kg hovězího plecka
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1/4 celeru
- hrášek
- olej
- sůl
- hladká mouka
- uzená slanina
- (hovězího plecka - nenačítá se to v tabulce)
Postup přípravy receptu
Špalek hovězího plecka, převážeme nití, a to tak, aby si udržel tvar.
Maso prošpikujeme klínky mražené slaniny a posolíme.
Zprudka špalek hovězího plecka opečeme, aby se zatáhlo.
Nachystáme si římský hrnec a vložíme hovězí maso, přidáme po jednom kusu cibule, mrkve, petržele a celeru, lehce podlijeme vodou.
Dáme péct do trouby na střední teplotu. Po 60 minutách mírného pečení maso otočíme. Dále pečeme dalších cca 60 minut. Po upečení maso vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na plátky.
Výpek scedíme, přidáme nakrájenou mrkev na kostičky a hrst mraženého hrášku. V trošce vody, rozmícháme lžičku hladké mouky a vytvoříme zahuštěnou šťávu. Podáváme s knedlíkem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí plec pečená na zelenině
-
díky! Mám nový ŘH, budu experimentovat a ráda vyzkouším nové recepty
-
+12
-
for cathleen: zakryté pořád
-
Až jsem si přečetla postup, tak mi bylo jasný, co v tom mase je. Ty totiž tu slaninu nemáš v surovinách.
Jinak to vypadá moc jedle -
+11
-
+1
-
Zase "jedlá" fotka
Otto, prosím, pečeš to pořád zakryté nebo poklici po těch prvních 60 mintách sundáš
-
Moc pěkné
+
-
no panečku
říman je super a když nadělí takovouhle mňamku, tak je to opravdový kamarád
-
To dělám, výborné
-
Otto, to je senzační mňamka
a foto taky+3
-
Dělávám,ale ne v římském hrnci,ten nemám.Dělám v litinovém.Akorát hrášek nedávám,ale zkusím.A knedlík i bramborový jde.Bezva.
-
vypadá báječně