Hovězí plec pečená na zelenině

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 120 minut 6 porcí Hovězí maso 13 názorů

Suroviny

1 kg hovězího plecka
1 cibule
2 mrkve
1 petržel
1/4 celeru
hrášek
olej
sůl
hladká mouka
uzená slanina
(hovězího plecka - nenačítá se to v tabulce)
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Špalek hovězího plecka, převážeme nití, a to tak, aby si udržel tvar.

  2. Maso prošpikujeme klínky mražené slaniny a posolíme.

  3. Zprudka špalek hovězího plecka opečeme, aby se zatáhlo.

  4. Nachystáme si římský hrnec a vložíme hovězí maso, přidáme po jednom kusu cibule, mrkve, petržele a celeru, lehce podlijeme vodou.

  5. Dáme péct do trouby na střední teplotu. Po 60 minutách mírného pečení maso otočíme. Dále pečeme dalších cca 60 minut. Po upečení maso vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na plátky.

  6. Výpek scedíme, přidáme nakrájenou mrkev na kostičky a hrst mraženého hrášku. V trošce vody, rozmícháme lžičku hladké mouky a vytvoříme zahuštěnou šťávu. Podáváme s knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 51 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí plec pečená na zelenině

Tématické fráze: pečené hovězí maso na zelenině hovězí plec pecene hovezi na zelenine hovězí na zelenině hovězí pečené na zelenině hovězí zadní plec recept hovězí plec recept hovězí zadní plec recepty hovězí loupaná plec pečená hovězí plecko hovězí pečeně v troubě na zelenině pečené hovězí maso hovězí plec recepty hovězí zadní z plece recepty hovězí zadní plec vepřová plec na mražené zelenině hovězí zadní z plece recept pečená hovězí plec hovězí zadní z plece pecena veprova plec na zelenine

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít