

Kadlíkova tukožroutská zdravá polívka
Suroviny moc
- 1 uzené vepřové koleno
- 1 kg uzené kosti
- Sušené houby
- 1 kg brambor
- 20 dkg krup
- 30 dkg brokolice
- 30 dkg celer
- 20 dkg cibule
- Hlavička česneku
- 30 dkg fazolkových lusků
- 20 dkg hrášku
- 3 mrkve
- Jedna červená paprika
- Tři petržele
- Jeden pórek
- 1/2 hlávky zelí
- Libeček
- Kadeřavá petrželka
- chilli paprička
Postup přípravy receptu
Do největšího hrnce, co mám doma, vložím uzené koleno a uzené vepřové kosti, zaliji vodou. Používám uzené kosti z krkovice. Přihodím 2 hrsti sušených hub, libeček, a dám vařit.
Brambory nakrájíme na kostičky. Připravíme si nakrájenou celou bulvu celeru, 3 mrkve na kolečka, pár kousků petržele, fazolové lusky, rozpůlené stroužky česneku, cibuli (na hrubší kousky), zelený hrášek (cca 2 hrsti), hrstka nasekané kadeřavé petrželky, lístky celeru a trochu pažitky, červenou papriku, 1/2 hlávky zelí nakrájené na nudličky a dále pórek a brokolici, ale tu přidáme až později.
Přidáme hrst krup. Po uvaření vyjmeme z vývaru kosti a koleno a maso oddělím od kosti. Maso nakrájíme na kostky a vrátíme do vývaru. Nyní vsypeme připravenou zeleninu kromě brokolice a 0,5 hodiny vaříme. Potom přidáme brokolici a necháme dovařit. Můžeme přidat také chilli papričku a můžeme podávat.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kadlíkova tukožroutská zdravá polívka
-
Kadlíku,ty si prostě klasik
-
:D :D :D nejelpší je začátek, hned první surovina---> Uzené vepřové koleno, velmi dietní surovina
-
-
Teda užasná tukožroutská polévka
-
Také jsem se pobavila. Trochu i poučila.
+15
-
+
Kadlíku super!
-
Dávám bod už jen za to, jak jsem se při čtení bavila
-
určitě dobrá polévka, s tukožroutskou nemá sice nic společného, jen si musím odmyslet to koleno. Skvělý popis, a za ten bych dala bod navíc.
-
Kadlik:
tak dobře chlape, já to beru
-
Bibinko, svět chce býti klamán a já jsem nedílnou součástí tohoto světa!!!
-
Kadlíčku, takové polévky jsou podle mého gusta a jednu takovou mám zrovna před sebou-mňam
, ale že by byla tukožroutská
, ta pravá na hubnutí je jiná, hlavně bez masa, název bych zkrátila na "Zdravou polívku"
. Mě osobně by tato chutnala vííííc a tak máš 9.boda
-
Kadliku, tak navař polívčičku, uděláme sraz v Hodoníně. Ale musíš dát víc toho uzeného.
-
Kadlik:
tak to je super dieta!!
-
toho uzeného tam moc není... stačím ho s prominutím sežrat dřív, než to hodím do té polívky. A když se tou polívkou, a ničím jiným, čtyři dny živím, cítím úlevu, očištění organismu... Ovšem taky slabost, kterou následně musím zahnat pořádným opečeným kusem krkovice!!!
-
Jestli je tukožroutská, teda nevím, ale určitě výborná i zdravá.
Nadjo, ozvi se...vyrazíme spolu.