Francouzský hruškový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenFrancouzský hruškový koláč je vláčný, šťavnatý díky bohaté vrstvě hrušek a provoněný skořicí. Před koncem pečení koláč polijeme sladkou směsí s máslem, která na povrchu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 237 kJ / 57 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,42 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,42 g |
Tuky | 0,25 g |
– nasycené | 0,04 g |
– nenasycené | 0,15 g |
–– mononenasycené | 0,03 g |
–– polynenasycené | 0,13 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 11,67 g |
– cukry | 9,17 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Francouzský hruškový koláč je vláčný, šťavnatý díky bohaté vrstvě hrušek a provoněný skořicí. Před koncem pečení koláč polijeme sladkou směsí s máslem, která na povrchu…
Kdo má rád koláče s nižší vrstvou těsta, ovocem a drobenkou, ten si jistě oblíbí i tento recept. Tenkou vrstvu těsta poklademe hustě kousky jahod a zasypeme máslovou…
Ovoce omyjeme a nakrájíme i se slupkou na menší kostky, citron oloupeme a nakrájíme také na kostky, které přihodíme k ovoci, dáme do pekáče, přidáme hřebíček, posypeme…
Když dostanete chuť na něco sladkého nebo vám již za dveřmi čeká návštěva, není čas vymýšlet složité moučníky. Pusťte se do toho, co máme beztak všichni nejraději, a to…
Hrušky jsou nedoceněný poklad našich zahrádek. Nejen, že jsou velmi zdravé, zmírňují trávicí obtíže a jiné lidské neduhy, ale jsou velmi chutné a mohou být základem…
Spolehlivý recept na hrušková povidla, která později využijeme na koláče nebo frgály. Pomalé pečení hrušek v troubě zajistí, že z nich bez přidání cukru nebo konzervantů…
Všechno ovoce omyjeme a necháme okapat. Blumy a oloupanou broskev rozpůlíme a zbavíme pecek. Hrušky a jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, rozinky přebereme, spaříme a…
Hledáte nový moučník k nedělní kávě? Určitě vyzkoušejte lahodný a sladký hruškový koláč, který je plný tvarohu na nadýchaném piškotu a dokonale voní skořicí. Je to…
Řezy na plech jsou oblíbeným moučníkem zejména na rodinný víkend. Využijte sezonu hrušek a připravte tyto kropenaté řezy. Vespod mají lahodný piškot, další vrstvu tvoří…
Sezóna hrušek je v plném proudu zejména na sklonku léta, kdy přichází čas na jejich zpracování, třeba na ovocný kompot. Hrušky mají samy o sobě úžasnou chuť, nepotřebují…
Jednoduché řezy na plech jsou snadné na přípravu, většinou všechno smícháme dohromady, vylijeme na plech a máme hotovo. I v tomto receptu tomu není jinak. Těsto je však…
Jablko a sušené meruňky vložíme do kastrolu s vodou. Přikryjeme pokličkou a 5 minut povaříme. Přidáme hrušku a dále vaříme ještě 2 minuty. Ovoce rozmačkáme, až vznikne…
Chystáte se na oslavu nebo silvestrovskou party? Pak je nasnadě s sebou vzít i dobré pohoštění. Pokud hledáte nápad, jak nazdobit mísy a talíře, načerpejte inspiraci…
Receptů na marmelády není nikdy dost. A v sezoně plné hrušek obzvlášť! Jejich největší předností je vysoký obsah vlákniny. Hrušková marmeláda nás nepřivábí svým vzhledem…
Bohatá úroda hrušek se dá zužitkovat ledasjak. Pojďte s námi připravit tato jednoduchá hrušková povidla, která voní po skořici a hřebíčku. Jakmile pak přijde chuť třeba…
Pečené ovocné čaje se těší velké oblibě. Jejich výhodou je, že si připravíte ovocnou směs podle vlastní chuti. Stačí nakrájet ovoce, přidat cukr a koření, upéct v troubě…
Ve větší míse smícháme ovoce s cukrem a necháme asi 1 hod. stát.Potom je vložíme do sklenice nebo keramického hrnce a zalijeme rumem. Na 0,5 kg ovoce počítáme 25 dkg…
Pudink a ovoce, to je spojení, které snad nikdy není špatné. Křehké máslové těsto nese na sobě kousky šťavnatých hrušek, které přelijeme pudinkovou náplní a společně vše…
Karamelizované ovoce promíchané s vlašskými ořechy skvěle dochutí vaše dezerty, poháry nebo rýžovou kaši a pomůže vám zpracovat přebytky ovoce. Výborně chutná a díky…
Ovocný pečený čaj je lahodný nápoj, který kombinuje bohatou chuť pečeného ovoce a aromatického koření. Při přípravě se používá čerstvé nebo sušené ovoce, které se pomalu…
Ořechy nahrubo posekáme, hrušky nakrájíme na kostičky. Celkem cca 5 - 6 celých hrušek podle velikosti.Olej, cukr, vejce a žloutek ušleháme do pěny.Mouku, kypřící prášek…
Velké valašské frgály z kynutého těsta s bohatou sladkou náplní, posypané máslovou žmolenkou si jistě zamilujete. Frgály podle tohoto receptu zachutnaly i porotcům…