Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Recept ještě nebyl hodnocenKdo má rád koláče s nižší vrstvou těsta, ovocem a drobenkou, ten si jistě oblíbí i tento recept. Tenkou vrstvu těsta poklademe hustě kousky jahod a zasypeme máslovou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 237 kJ / 57 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,42 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,42 g |
Tuky | 0,25 g |
– nasycené | 0,04 g |
– nenasycené | 0,15 g |
–– mononenasycené | 0,03 g |
–– polynenasycené | 0,13 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 11,67 g |
– cukry | 9,17 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kdo má rád koláče s nižší vrstvou těsta, ovocem a drobenkou, ten si jistě oblíbí i tento recept. Tenkou vrstvu těsta poklademe hustě kousky jahod a zasypeme máslovou…
Když dostanete chuť na něco sladkého nebo vám již za dveřmi čeká návštěva, není čas vymýšlet složité moučníky. Pusťte se do toho, co máme beztak všichni nejraději, a to…
Francouzský hruškový koláč je vláčný, šťavnatý díky bohaté vrstvě hrušek a provoněný skořicí. Před koncem pečení koláč polijeme sladkou směsí s máslem, která na povrchu…
Karamelizované ovoce promíchané s vlašskými ořechy skvěle dochutí vaše dezerty, poháry nebo rýžovou kaši a pomůže vám zpracovat přebytky ovoce. Výborně chutná a díky…
Receptů na marmelády není nikdy dost. A v sezoně plné hrušek obzvlášť! Jejich největší předností je vysoký obsah vlákniny. Hrušková marmeláda nás nepřivábí svým vzhledem…
Bohatá úroda hrušek se dá zužitkovat ledasjak. Pojďte s námi připravit tato jednoduchá hrušková povidla, která voní po skořici a hřebíčku. Jakmile pak přijde chuť třeba…
Spolehlivý recept na hrušková povidla, která později využijeme na koláče nebo frgály. Pomalé pečení hrušek v troubě zajistí, že z nich bez přidání cukru nebo konzervantů…
Velké valašské frgály z kynutého těsta s bohatou sladkou náplní, posypané máslovou žmolenkou si jistě zamilujete. Frgály podle tohoto receptu zachutnaly i porotcům…
Hrušky jsou nedoceněný poklad našich zahrádek. Nejen, že jsou velmi zdravé, zmírňují trávicí obtíže a jiné lidské neduhy, ale jsou velmi chutné a mohou být základem…
Vejce vyšleháme s cukrem, zašleháme olej, jogurt a mouku smíchanou s práškem do pečiva.Vlijeme na plech vyložený pečicím papírem. Poklademe hruškami nakrájenými na…
Potřebujeme nějakou mísu. Jablka, hrušky, banány nakrájíme na kostičky, asi tak 1-2 cm :) Nektarinky nebo broskve musíme vypeckovat, a nakrájet společně s ostatním…
Že nevíte, co je hruščák? To je valašský frgál s hruškovými povidly. Frgále jsou sice z Valašska, ale milují je po celé naši republice. Vyzkoušejte tento recept, ať vám…
Kuřecí stehýnka si částečně vykostíme (odstraníme kost z nejvíc masité části)osolíme, opepříme. Do části, kde byla kost vložíme nádivku, kterou jsme si připravili z…
Zkuste ozvláštnit koláč přidáním exotického ovoce, jakým je mango. Moučník dostane zase trochu jiný chuťový rozměr. Mango je nyní v té nejlepší kondici a v kombinaci s…
Hledáte nový moučník k nedělní kávě? Určitě vyzkoušejte lahodný a sladký hruškový koláč, který je plný tvarohu na nadýchaném piškotu a dokonale voní skořicí. Je to…
Ovoce omyjeme a nakrájíme i se slupkou na menší kostky, citron oloupeme a nakrájíme také na kostky, které přihodíme k ovoci, dáme do pekáče, přidáme hřebíček, posypeme…
Připravené hrušky omyjeme, oloupeme, rozpůlíme na půlky, vyjádříme a vložíme do studené vody s vymačkaným citronem. Náplň: Vyšleháme změklé máslo a cukr do pěny,…
Výborný koláček z křehkého těsta, zadělávaný kefírem, provoní váš dům vůní pečených jablek, skořice a másla. Pokud si dáte tu práci a ozdobíte vršek koláče vykrajovanou…
Hrušková povidla jsou snadná na přípravu. Využijeme je pak zejména jako náplň při přípravě koláčů a dalších moučníků. Pokud tedy máte bohatou úrodu hrušek, neváhejte a…
Úžasný sváteční králík na divoko s hruškou podlévaný červeným vínem vás překvapí netradiční kombinací chutí. Slaninou špikované králičí maso s tymiánovými bramborami na…
Vyšleháme žloutky, cukr, vodu a kakao. Přidáme olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí. Nakonec vmícháme ořechy, hrušky a sníh ušlehaný z bílků.Upečeme a…
Řezy na plech jsou oblíbeným moučníkem zejména na rodinný víkend. Využijte sezonu hrušek a připravte tyto kropenaté řezy. Vespod mají lahodný piškot, další vrstvu tvoří…