Francouzský hruškový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenFrancouzský hruškový koláč je vláčný, šťavnatý díky bohaté vrstvě hrušek a provoněný skořicí. Před koncem pečení koláč polijeme sladkou směsí s máslem, která na povrchu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 237 kJ / 57 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,42 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,42 g |
Tuky | 0,25 g |
– nasycené | 0,04 g |
– nenasycené | 0,15 g |
–– mononenasycené | 0,03 g |
–– polynenasycené | 0,13 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 11,67 g |
– cukry | 9,17 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Francouzský hruškový koláč je vláčný, šťavnatý díky bohaté vrstvě hrušek a provoněný skořicí. Před koncem pečení koláč polijeme sladkou směsí s máslem, která na povrchu…
Sezóna hrušek je v plném proudu zejména na sklonku léta, kdy přichází čas na jejich zpracování, třeba na ovocný kompot. Hrušky mají samy o sobě úžasnou chuť, nepotřebují…
Hrušky jsou nedoceněný poklad našich zahrádek. Nejen, že jsou velmi zdravé, zmírňují trávicí obtíže a jiné lidské neduhy, ale jsou velmi chutné a mohou být základem…
Spolehlivý recept na hrušková povidla, která později využijeme na koláče nebo frgály. Pomalé pečení hrušek v troubě zajistí, že z nich bez přidání cukru nebo konzervantů…
Muffiny jsou oblíbeným moučníkem zejména dětí, ale nepohrdnou jimi ani dospělí. Tento recept je z dílny slavného šéfkuchaře a přináší skvělou kombinaci hrušek a hořké…
Bohatá úroda hrušek se dá zužitkovat mnoha způsoby, ale měkké a šťavnaté hrušky s krátkou trvanlivostí je nejlepší zpracovat do povidel. Připravte si s námi tato…
Když dostanete chuť na něco sladkého nebo vám již za dveřmi čeká návštěva, není čas vymýšlet složité moučníky. Pusťte se do toho, co máme beztak všichni nejraději, a to…
Hledáte nový recept na moučník k nedělní kávě? Určitě vyzkoušejte lahodný a sladký hruškový koláč, který je plný tvarohu na máslovém křehkém těstě. Dokonale voní skořicí…
Receptů na marmelády není nikdy dost. A v sezoně plné hrušek obzvlášť! Jejich největší předností je vysoký obsah vlákniny. Hrušková marmeláda nás nepřivábí svým vzhledem…
Pokud vám letošní rok přinesl velkou úrodu hrušek, vyzkoušejte upéct tato hrušková povidla. Hrušky stačí umlít, okořenit, nechat péct a pak už můžete plnit do skleniček.…
Přebytky hrušek snadno zpracujete do lahodných hruškových povidel. Využijete je pak zejména jako náplň při přípravě koláčů a dalších moučníků. Pokud tedy máte bohatou…
Obrácené koláče pochází z francouzské kuchyně. Voňavý karamel a šťavnaté hrušky stačí zalít jednoduchým těstem a upéct. Výsledkem je sladký a lahodný koláč s karamelovou…
Karamelizované ovoce promíchané s vlašskými ořechy skvěle dochutí vaše dezerty, poháry nebo rýžovou kaši a pomůže vám zpracovat přebytky ovoce. Výborně chutná a díky…
Na skvělé koláče nemusíte jen do cukráren, podle tohoto receptu jej jednoduše připravíte i doma. Křehké máslové těsto je základem pro náplň ze zakysané smetany, kterou…
Ani luštěninová polévka nemusí být jen „klasická” nuda. Zkuste jí přidat tón sladké chuti použitím vyzrálého letního ovoce, jakým jsou hrušky. Nebojte se, další zajímavá…
Hrušky jsou často opomíjeným ovocem. Je to velká škoda, protože hrušky jsou zkrátka báječné ovoce. Mají vynikající chuť, která se hodí do mnoha dezertů a navíc jsou…
Drobenkový koláč je oblíbeným jednoduchým moučníkem na všední i sváteční dny. Tento koláč je plný šťavnatých hrušek. Pokud však nemáte zrovna hrušky, nevadí, můžete do…
Hrušková marmeláda je sladká a příjemně voňavá. Šťavnaté hrušky se doplňují jemným zázvorem, skořicí a kapkou citronu, což vzniká lahodná marmeláda, ideální na čerstvé…
Sladkou mléčnou rýži děti milují. Bodejť by ne, když si takovou dobrotu mohou dát třeba na oběd. Uvařenou rýži v mléce doplní jak žloutky, tak i sníh z bílků, díky…
Čokoládové muffiny s hruškami jsou voňavý dezert, který zaujme na první pohled i ochutnání. Šťavnaté hrušky vařené ve víně se skvěle doplňují s bohatým čokoládovým…
Hladkou mouku a moučkový cukr prosejeme do mísy, přidáme vejce, sůl, vanilkový cukr, pokrájené změklé máslo a vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a dáme na 30…
Jednoduché řezy na plech jsou snadné na přípravu. Většinou všechno smícháme dohromady, vylijeme na plech a máme hotovo. I v tomto receptu tomu není jinak. Těsto je však…
Že nevíte, co je hruščák? To je valašský frgál s hruškovými povidly. Frgále jsou sice z Valašska, ale milují je po celé naši republice. Vyzkoušejte tento recept, ať vám…
Lahodný koláč podzimní chuti připravíme z máslového těsta, ve kterém najdeme i kousky hrušek. Ty budou také zdobit povrch těsta, které doplní ještě maková drobenka.…