Rýžový nákyp s jahodami

kucerova45 Kuchařka: kucerova45

Bezmasá jídla 2 názory

Suroviny

rýže, mléko, cukr, vanilkový cukr, vejce, mletá skořice, sůl
jahody
Množství dle počtu strávníků.
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu dáme vařit mléko a cukr, přidáme rýži /2,5 dílu mléka, 1 díl rýže/. Na mírném ohni za stálého míchání vaříme až je rýže měkká. Za občasného promíchání necháme rýži vychladnout.

  2. Do vychladlé rýže zamícháme žloutky, vanilkový cukr a skořici. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do rýžové kaše. Pekáč vymažeme sádlem nebo máslem a vysypeme strouhankou.

  3. Rýžovou kaši rovnoměrně rozprostřeme do pekáčku a poklademe jahodami. Dáme péct do trouby předehřáté na 175 stupňů asi 50 minut.

Poznámka

Ovoce může být i jiné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Rýžový nákyp s jahodami

Tématické fráze: rýžový nákyp s jahodami ryzovy nakyp s borůvkami rýžový nákyp ryžovy nakyp s jahodama ryzovy nakyp s hruškou a jahodama nakyp s jahodami rýžový nákyp s jahodami recept nakyp recept rýžový nákyp ryzovy nakyp s borůvkami recepty ryžovýnkyp s jahodami recept na rýžový nákyp recept na rýžový nákyp s jahodama recept nákyp s jahodama ryzovy nakyp do pekace rýžových nákyp s jahodami

Zapomněl/a jsem heslo