Vepřové karé ve vlastní šťávě
Recept ještě nebyl hodnocenVepřové kotlety si většinou spojujeme s představou dobrého, ale ne příliš zdravého řízku. Zkuste si je ale připravit v této, téměř dietní verzi. Zcela jistě budete mile…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 481 kJ / 593 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,00 g |
| Tuky | 40,00 g |
| – nasycené | 25,00 g |
| – nenasycené | 15,00 g |
| –– mononenasycené | 2,00 g |
| –– polynenasycené | 13,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 2,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 50,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Vepřové kotlety si většinou spojujeme s představou dobrého, ale ne příliš zdravého řízku. Zkuste si je ale připravit v této, téměř dietní verzi. Zcela jistě budete mile…
Tradiční polévka s kysaným zelím, slaninou, bramborami a cibulí nám možná připomene dětství u babičky. Úplně nejlepší je s domácím zelím. Couračku zahustíme máslovou…
Hovězí kližka je při správné přípravě skutečně výborným pokrmem. Stačí jí dopřát dostatek času. Pak už stačí jen doplnit o smaženou cibulku, slaninu, kmín a divoké…
Receptura zdánlivě obyčejného kuřete na paprice se stává pod taktovkou vyhlášeného šéfkuchaře vymazlenou pochoutkou. Určitě stojí za to si postup mistra kuchaře…
Když máte kousek hlávkového zelí a nevíte co s ním, uvařte z něj polévku. Polévka z hlávkového zelí je úplně jiná, než jakou znáte z kysaného zelí. Navíc jí můžete…
Já jsem si postup malinko upravila, protože jsem připravovala maso vcelku a Roman Vaněk měl maso na kostky a dusil ho přímo v omáčce podobně jako guláš. Na másle se…
Hovězí pečeně je prubířský kámen každého kuchaře. Upéct ji tak, aby byla měkká a šťavnatá, se nemusí pokaždé podařit. Podle tohoto postupu ale bude určitě vaše hovězí…
Pokaždé nemáme čas nebo chuť trávit hodiny v kuchyni. Potom přijdou vhod recepty, kdy trouba pracuje za nás. Jedním z nich jsou pečená kuřecí stehna zámecké paní. Jsou…
Ze slaniny oddělíme pár plátků a odložíme je na dozdobení polévky. Zbytek slaniny nakrájíme nadrobno a na kousku másla ji orestujeme.Mrkev nastrouháme najemno, brambory…
Vepřovou kotletu nakrájíme na silné plátky a ty následně na stejně velké kostky. Maso bohatě osolíme, pokapeme trochou rozpuštěného sádla a bohatě posypeme odrhaným…
Na jemno nakrájenou cibuli zesklovatíme na másle nebo oleji, přidáme pokrájené uzené maso nebo slaninu, orestujeme a zalijeme vývarem.Nejdříve přidáme do polévky…
Kuřecí stehna nebo porce kuřete dobře očistíme a prsty si z vrchní části utvoříme prostor pod kůží. Porce kuřete osolíme, a do podkožní kapsy, vsuneme plátek másla. Na…
Kýtu nasolíme, opepříme a necháme zatáhnout. Maso vyjmeme a na zbylém oleji osmahneme cibuli a zeleninu (nezáleží na tvaru - nakonec se omáčka bude mixovat). Až chytí…
Zeleninu očistíme, brambory nakrájíme na kostky a mrkev na kostičky.Zeleninu vložíme do uzeného vývaru. Podle chuti dosolíme, opepříme a vaříme 15 minut.Pak přidáme…
Maso potřeme lehce olejem a bohatě po celém obvodu osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Necháme chvilku odpočinout maso při pokojové teplotě. Ze všech stran…
Kuřecí křídla zbavíme kostnatých koncových špiček (nevyhazujeme, použijeme při pečení k chuťovému zesílení výpeku). Křídla dále naporcujeme v kloubu ještě na polovic.V…
S přicházejícími sychravými podzimními dny zajisté přijde vhod na recept oblíbenou dýňovou polévku. Díky červeným fazolím obsahuje také dostatek vlákniny. Lehce nasládlá…
Na másle si zesklovatíme nakrájenou větší cibuli, přidáme mírně orestovat na proužky nakrájenou kapustu, osolíme, okmínujeme a podlijeme vývarem nebo vodou.V kastrůlku…
Maso, celou očištěnou mrkev a oloupané brambory vcelku vložíme do hrnce, osolíme a pozvolna vaříme do změknutí masa.Maso i zeleninu vyjmeme, nakrájíme a vložíme zpět.…
Zeleninová směs je skvělou jednoduchou a lehkou variantou bezmasého pokrmu. Můžete do ní dát různé druhy zeleniny. V tomto případě jsme použili celer, kedluben, mrkev,…
Všechny ingredience s vyjímkou protlaku, cukru, vína, jíšky a nudlí dám vařit do studené vody. Ideální je volné vaření - tažení a odebírání pěny, trvá déle, ale výsledek…
Vepřovou kotletu bez kosti (karé) naporcujeme přes vlákno na stejně silné plátky. Maso osolíme a opepříme.Do hrnce dáme rozpustit lžíci vepřového sádla a vložíme najemno…
Kedlubny a brambory oloupeme a nakrájíme na stejně velké hranolky (pokud máme velké mrkve, také).Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli se slaninou, přidáme zeleninu,…
Vepřovou kotletu nakrájíme na dvoucentimetrové plátky masa. Ostrým úzkým nožem, uděláme opatrně v plátku kotlety kapsu, přičemž se soustředíme na to, aby nedošlo k…