Dušené vepřové žebírko na kmíně a česneku

Vepřové maso Doba přípravy: 60 minut 4 názory

Vepřové maso Doba přípravy: 60 minut 4 názory

Suroviny 6 porcí

6 ks vepřové kotlety i s kostí
2 velké cibule
15 dkg libovější slaniny
1 l vývaru z vepřových kostí
6 stroužků česneku CZ
máslová jíška (máslo, hladká mouka)
vepřové sádlo
sůl
pepř
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety osolíme, opepříme a bohatě posypeme drceným kmínem. Takto okořeněné kotlety obalíme v hladké mouce a na rozpáleném sádle zprudka opečeme z obou stran. Jakmile jsou kotlety dozlatova opečené, přendáme je do připraveného hrnce.

  2. Na výpeku v pánvi opečeme na jemno nasekanou libovější slaninu společně s nadrobno nakrájenou cibulí do zlatavé barvy, a ke konci přidáme nasekaný česnek. Takto orestovaný základ z cibule, česneku a slaniny přelijeme do hrnce k opečeným kotletám.

  3. Zalijeme 1 litrem vývaru z vepřových kostí a dusíme do měkka dle síly plátků masa 30-45 minut. Měkké kotlety opatrně vyndáme z hrnce a udržujeme teplé. Vzniklou silnou šťávu lehce zahustíme máslovou jíškou a necháme ještě 10 minut provařit. Podáváme s vařenou rýží.

Komentáře k receptu Dušené vepřové žebírko na kmíně a česneku

Tématické fráze: dušené vepřové maso na kmíně vepřové kotlety na kmíně vepřová kotleta na kmíně dušené vepřové na česneku kotlety na kmíně dušené vepřové kotlety na kmíně dušené vepřové kotlety recepty vepřová krkovice dušená na kmíně dušená vepřová kotleta na kmíně www kotleta na kmíně dušená řebírka vepřové dušené na česneku vepřove na česneku vepřové žebírko kostky na kmíně a česneku vepřové na kmíně dušená žebírka veprove zebra dusene dušené vepřové kotlety vepřová kotleta s kostí na kmíně