Hruškové lívance s javorovým sirupem
Recept ještě nebyl hodnocenMouku mícháme se solí a práškem do pečiva. Přilijeme mléko a ušleháme hladké řídké těsto. Hrušku oloupeme, odstraníme jádřinec, nahrubo nastrouháme a vmícháme do těsta. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mouku mícháme se solí a práškem do pečiva. Přilijeme mléko a ušleháme hladké řídké těsto. Hrušku oloupeme, odstraníme jádřinec, nahrubo nastrouháme a vmícháme do těsta. …
Očistíme jahody a nakrájíme na kousky. Ostatní suroviny na náplň promícháme v mističce. Drobenku máme hotovou také rychle, stačí krátce promíchat máslo, mouku, cukr…
Brambory důkladně omyjeme a rozpůlíme. Plech na pečení posypeme solí a bylinkami. Půlky brambor klademe řeznou plochou na plech a v předehřáté troubě a pečeme asi 45…
Na těsto smícháme všechny suroviny, abychom tam neměli hrudky. Vymažeme a vysypeme formu. Těsto pečeme asi 15 minut na 180°C (zkoušíme špejlí). Mezitím si připravíme…
Suroviny dáme do pečící formy v pořadí v jakém jsou popsány. Kvásek a chlebové koření smícháme s moukou. Na mouce uděláme důlek, do něho dáme cukr a navrh rozdrobíme…
Rybičky v misce vidličkou rozmělnit a vmíchat tuk, jogurt a cibuli. Ochutit kořením, příp.přisolit. Je-li pomazánka hustá, může se rozředit tomatovou omáčkou z…
Mango rozmixujeme dohladka. Přidáme jogurt, cukr, kardamom a znovu prošleháme. Podle potřeby naředíme mlékem. Podáváme vychlazené, nejlépe ve vysoké sklenici s brčkem.
Cibuľu a stopkový zeler nakrájame nadrobno.Zmiešame mascarpone, cibuľu, zeler, jogurt a prelisovaný cesnak.Dochutíme soľou a koerením.
TĚSTO: Vejce ušlehat s cukrem do pěny, přidat med, můsli a vločky namočené v mléce, obě mouky, (+ mléko podle potřeby, pokud by bylo těsto moc tuhé), skořici a kypřící…
Brokolicu uvaríme dochrumkava. Scedíme ( pokiaľ varíme vo vode, ale lepšie je variť v pare ) a rozmixujeme. Zmiešame so žĺtkami, tvarohom, krupicou, soľou a korením do…
Ve šlehači našleháme 4 bílky se špetkou soli. Až se utvoří sníh, přidáme cukr. Přešleháme a postupně přidáváme žloutky. Šleháme, až se utvoří bohatá pěna a potom po…
Šlehačku ušlehat podle návodu na obale a jemně vmíchat do jogurtu. Dát vychladit do lednice a nechat asi 25 minut šlehat v zmrzlinovači.
Vše je velmi jednoduché. Lilek oloupejte, nakrájejte na kostky cca 1,5 x 1,5cm, osolte a nechte v cedníku asi hodinu vykapat. Pak lilek osušte papírovou utěrkou. …
Baklažán nakrájame na plátky, osolíme, necháme vypotiť. Dáme na pečiaci papier, štetcom potrieme olejom, okoreníme. Upečieme. Dáme do misy, ešte za tepla posypeme…
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přilijeme vlažnou vodu a olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme ke žloutkům. Dobře promícháme a přidáme ušlehaný sníh z…
Klasické langoše známe všichni. Zkusme si je ale připravit s malou obměnou - do těsta přidáme zakysanou smetanu, a hotové, ještě horké langoše potřeme směsí hustého…
Smícháme tvaroh, jogurt, kakao a cukr. Vhodnou nádobu vyložíme pečícím papírem a do ní střídavě klademe vrstvy piškotů a připraveného krému.
Choceňský nebo Hollandia jogurt vyklopíme do sítka a necháme odkapat, nejlépe přes noc. Pokud je ještě mokrý, hrudku jogurtu obrátíme a necháme ještě odkapat, ale…
Ze zelí odstraníme vrchní ošklivé listy (nevyhazujeme viz poznámky níže), zbytek řádně opláchneme, rozčtvrtíme a nastrouháme (v celku by nám to moc nešlo). Řepu oloupeme…
Hlívu nakrájíme na proužky. Podusíme ji na oleji s celým česnekem, solí a kmínem cca 8-10 minut. Hlíva musí být měkká a všechna tekutina odpařena. Poté ji necháme…
Ovesné vločky zalijte 150 ml vody a nechte 2 minuty odstát. Vločky přelijte i s vodou do vysoké nádob (tubusu k tyčovému mixéru) nebo do smoothie makeru, přidejte…
Kuřecí prsíčka si nakrájíme na nudličky nebo kostičky, okořeníme grilovacím kořením (pokud neobsahuje sůl, tak osolíme) osmažíme a necháme stranou vychladnout. Broskve…
Smícháme jogurt, cukr, med nebo sirup a sůl. Přivedeme k varu a odstavíme. Vmícháme máslo a vanilku.Nakonec vmícháme ořechy a pořádně obalíme. Necháme asi deset minut,…
Matjesy nakrájíme na menší kousky, smícháme s najemno nakrájenými půlkolečky cibule a dvěma polévkovými lžícemi zeleninové směsi Kunovjanka, přidáme kyselou, na slabá…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 18. 4. 2024 19:14
Pro romantické chvíle: Fantastický čokoládový dort vás ohromí svou bohatou chutí!
Koláč s názvem „Čum na drát“ přivádí do údivu nejednu hospodyňku. Nejen, že chutná fantasticky, ale ještě při pečení dost překvapí!
Zelňačkový souboj v Prostřeno! Je lepší ta česká nebo slovenská?