Hebká hustá čokoládová poleva
Recept ještě nebyl hodnocenČokoládovou polevu potřebujeme v kuchyni každou chvíli, proto se hodí mít její přípravu v malíčku. Naučte se s námi lesklou a hebkou domácí polevu, díky které vaše dorty…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 732 kJ / 414 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 18,00 g |
Tuky | 18,00 g |
– nasycené | 10,00 g |
– nenasycené | 8,00 g |
–– mononenasycené | 6,00 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 34,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Čokoládovou polevu potřebujeme v kuchyni každou chvíli, proto se hodí mít její přípravu v malíčku. Naučte se s námi lesklou a hebkou domácí polevu, díky které vaše dorty…
Všechny sypké ingredience smícháme dohromady. Poté přidáme vajíčko, kefír a olej, vymícháme těsto dohladka (mixer nepoužívat).Těsto vylijeme na vymazaný plech, vložíme…
Lehký smetanový krém, proložený vrstvičkou čokolády mezi dvěma tenkými pláty kakaového těsta, navrch politý čokoládou. To je řez "Kinder Pingui", který si můžete snadno…
Oblíbená čokoládová pomazánka má i svou zdravější variantu. Nutelu z avokáda a banánu můžete přisladit medem, přidat hořké kakao a vše umixovat v hladkou nátěrku. Chutná…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabude, pak přidáme po lžících horkou…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabude, pak přidáme po lžících horkou…
Osvěžující dort s ovocem a čokoládovou polevou je perfektní volbou pro každou slavnostní příležitost. Nadýchaný korpus je prokládán vrstvou krému s ananasem, který…
Do mísy prosijeme suché ingredience a promícháme.V druhé míse promícháme zbytek ingrediencí.Obojí smícháme a vyšleháme do hladka. Ručně lehce vmícháme 2/3 na hrubo…
Makové řezy bez lepku nabízí alternativu pro ty, kteří ze zdravotních důvodů nemohou lepek. Bezlepkové korpusy bývají někdy sušší, ale tento je díky zakysané smetaně…
Lehounké těsto této rolády v sobě ukrývá pořádnou vrstvu ušlehané smetany a sladkokyselou náplň z višní. Dopřejte si skvělý moučník také, není tak složitý na přípravu a…
Vejce vyšlehat s cukrem do husté bělavé pěny.Vešlehat olej s trestí, nebo rumem a jemně vmíchat mouku. Nalít na vystříkaný plech a upéct klasický piškotový korpus…
Všechny suroviny na těsto smícháme a vylijeme na hlubší plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C asi 20 minut (zkusíme píchnout špejlí,…
V míse promícháme změklé máslo na kostičky, cukr, kokos, žloutky, rum. V misce vedle promísíme mouku,kakao,rýžovou krupičku, skořici a xantanovou gumu. Obojí smícháme a…
Smícháme všechny suché ingredience, kromě cukru. Zbytek ingredienci prošleháme, aby se vše propojilo.Vše smícháme dohromady a vyšleháme do hladkého těsta.Pekáč…
Byly doby, kdy jsem nejprve šlehala vejce s cukrem, smíchávala odděleně tekuté části a sypké části... Dnes prostě všechny suroviny najednou vložím do velké mísy, pečlivě…
Suché ingredience promícháme a prosijeme do mísy.Mléko smícháme s vejci a spolu se změklým máslem vpracujeme ručně do suché směsi. Oddělíme asi třetinový kousek těsta,…
Brownies můžete snadno vylepšit přidáním sterilovaných fazolí. Těsto je díky nim krásně vláčné a dodají mu bílkoviny. Příprava je velmi snadná a rychlá a potěšíte i ty,…
Vejce, cukr, esenci, olej vyšleháme do pěny.Prosijeme mouku s práškem do pečiva a obě kakaa. Přisypeme k vaječné směsi a na malé obrátky dobře zapracujeme.Formu…
Do větší mísy nasypeme ovesné vločky, oloupané lískové oříšky, cukr, kakao a kůru z pomerančů. Do menší misky vymačkáme šťávu z pomerančů a promícháme s kokosovým olejem…
Polovičku těsta rozdělíme na půl a vyválíme o kousek více, než je velikost dna dortové formy(průměr 25cm). Tu lehce potřeme olejem, těsto vyložíme, aby mělo centimetrový…
Polovičku těsta rozdělíme na půl a vyválíme o kousek více, než je velikost dna dortové formy(průměr 25cm). Tu lehce potřeme olejem, těsto vyložíme, aby mělo centimetrový…
1:: Smetanu na světlý krém necháme přejít varem a odstavíme. Vložíme do ní na malé kousky nakrájenou bílou čokoládu a za stálého míchání ji necháme zcela rozpustit. Krém…
Vyšleháme vejce s cukrem a postupně přidáme horkou vodu (rozpustí cukr). Šleháme co nejdéle, čím našlehanější vejce budou, tím křehčí bude těsto. Mouku prosejeme,…
Celá vejce vyšlehat s cukrem, kořením, kůrami do husté pěny, lehce vmíchat mouku s kypřícím práškem a nakonec okapané rozinky, pokrájené datle a fíky, prosypané hrubou…