Sýrové špízy s tatarkou
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve uděláme tatarku. Do misky nakrájíme nebo nastrouháme najemno okurku a cibulku, přidáme ostatní ingredience a podle chuti přidáme kapary nebo nasekanou ančovičku.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve uděláme tatarku. Do misky nakrájíme nebo nastrouháme najemno okurku a cibulku, přidáme ostatní ingredience a podle chuti přidáme kapary nebo nasekanou ančovičku.…
Pokud koupíme femurek (stehno) z krůty i s kostí, nejdříve ho vykostíme a odkožkujeme. Ty odřezky a kosti můžeme následně použít na výborný vývar. Maso nakrájíme na…
Kotlety nakrájíme, mírně naklepeme, osolíme a opepříme.V misce smícháme tatarku, hořčici a kečup, potřeme kotlety z obou stran a necháme chvíli odpočinout.Mezitím…
Avokádo rozpůlíme, vyloupneme pecku a vydlabanou dužinu nakrájíme na malé kousky.Lososa nakrájíme co nejvíce nadrobno. Stejně tak cibulku, kapary a lahůdkovou cibulku.…
Stehna protkneme česnekem a kousky slaniny. Osolíme a zprudka opečeme na oleji. Pak stehna vyndáme a přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli se zbytkem slaniny a…
Rozmačkáme kapary a česnek, přidáme posekané bylinky, špetku soli, čerstvě mletý pepř a olej. Promícháme a do této marinády vmícháme okapané mozzarellové kuličky.…
Luxusní sendvič s chutnou rybou na vás čeká po následování našeho receptu. Ne zcela tradiční suroviny stojí zato zkombinovat a ochutnat. Věřte, že kapary, ryba a fenykl…
Uzený losos je delikatesa sama o sobě. V našem receptu ho doplníte ještě jemnou zálivkou, která podtrhne chuť uzeného rybího masa. Jako pomyslná třešnička na dortu budou…
Vejce v rendlíku zalijte vodou tak, aby byla ponořená, přiveďte k varu. Vařte přesně 6 minut, slijte, zchlaďte a oloupejte.Zelí najemno nakrájejte, dejte do mísy,…
Toto jídlo si jistě oblíbíte, protože chutná skvěle a připravíte ho během chvíle. Důležité je použít kvalitní suroviny. Uvařené těstoviny a všechny suroviny stačí jen…
Do misky dáme hořčici a za stálého šlehání (stačí vidličkou) přiléváme tenkým pramínkem olej.Okurku nakrájíme na jemno. Sardelky utřeme.Do připraveného základu přidáme…
Variant přílohového bramborového salátu je opravdu spousta a každý má tu svoji oblíbenou. Vyzkoušejte připravit bramborový salát s kapary, jejichž nahořklá chuť dobře…
Jedním ze zástupců kaprovitých ryb, který má čistou chuť a pevné maso je právě tolstolobik. Filet z něj připravíme jen orestováním na přepuštěném másle. Doplníme ho pak…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme chvíli zchladnout, oloupeme a pokrájíme na plátky.Maso nakrájíme na malé kousky.Rukolu omyjeme a osušíme.Připravíme si přeliv -…
Letní jídlo je ideální v případě, že je hotové za pár minut a umí zasytit. Těstoviny a konzervovaná kvalitní ryba jsou zárukou obojího. Omáčka s nádechem středomořské…
Voňavé pečené brambory, budou skvělou samostatnou večeří, nebo jako příloha ke grilovaným specialitám. Zvládne je každý a navíc do přípravy můžete zapojit i své…
Šťavnaté vepřové medailonky marinované v dobře ochucené marinádě podáváme s restovaným pórkem, pečenými bramborami ochucenými česnekovým olejem, a grilovaným lilkem a…
Bramborové saláty mají mnoho podob a chuťových obměň. V tomto receptu najdete inspiraci na osvěžující letní verzi. K vařeným bramborům přidejte ředkvičky, cibulku a…
Tento lehký zeleninový oběd inspirovaný sicilskou kuchyní připravíme snadno během chvilky. Pokrm z lilku a rajčat s olivami ochutíme oreganem a umeoctem a podáváme…
Co rodina, to recept na vlastní a „nejlepší” bramborový salát. Vyzkoušejte lehkou letní variantu tohoto oblíbeného pokrmu. Bramborový salát s rukolou a lehkou hořčičnou…
Zkuste připravit jednoduchý salát z blanšírované mrkve. Nebude ale klasicky nasládlý, protože o hlavní chuťový vjem se postarají nakládaná poupata středomořské kapary…
Salát s krutonky z tmavého chleba opečenými na olivovém oleji a ochucenými bazalkou zdvihne běžný salát o několik stupínků výše k chuťovému nebi. A přidáte-li do…
Losos patří mezi výživnou rybu, která však má lehkou stravitelnost. Filet ochucený kořením a citronem stačí doplnit dušenou zeleninou a výraznou, ale jemnou omáčkou ze…
Letní lilkové pizzy se zeleninou jsou lehkou a chutnou alternativou klasické pizzy, ideální pro horké letní dny. Namísto těsta se jako základ používají plátky lilku,…