Salát z kysaného zelí s mrkví a jablky
Recept ještě nebyl hodnocenKyselost zelí je v salátu umírněna přidáním jablek. Jemně nasekaná cibule dává salátu lehce pikantní chuť. Připravte si zdravou pochoutku, kterou můžete podávat jako…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 149 kJ / 36 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
| Tuky | 0,20 g |
| – nasycené | 0,04 g |
| – nenasycené | 0,14 g |
| –– mononenasycené | 0,02 g |
| –– polynenasycené | 0,12 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 2,90 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 80 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 6,00 g |
| – cukry | 4,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Kyselost zelí je v salátu umírněna přidáním jablek. Jemně nasekaná cibule dává salátu lehce pikantní chuť. Připravte si zdravou pochoutku, kterou můžete podávat jako…
Kachní játra po vybalení opláchneme a uložíme před přípravou v lednici. Zeleninovou přílohu připravíme tak, že nakrájíme kedlubnu na kostičky, polovinu karotek nakrájíme…
Lehký zeleninový oběd nebo večeře z jednoho pekáčku, na kterém si pochutnají všichni milovníci čerstvé sezonní zeleniny. Můžeme ho podávat jako samostatný chod nebo bude…
Spojení hlávkového zelí a mrkve je šťavnaté, křupavé a bohaté na vitamíny, což zejména v období podzimu a zimy uvítáme. Zeleninu stačí doplnit medovo-hořčičnou zálivkou…
Šťavnaté hovězí maso pomalu dušené v červeném víně s cibulí a slaninou – to je boeuf bourguignon, slavný pokrm z francouzské Burgundie. Připravte si tuto voňavou…
Kuřecí stehenní maso nařežeme na malé nudličky. V trošce olivového oleje rozmícháme koření kari, sušenou bazalku a poctivě vetřeme do naporcovaného osoleného kuřecího…
Černou ředkev oloupeme. Zeleninu očistíme, pokrájíme na slámové nudličky, vložíme do mísy, osolíme a dáme do ledničky odležet.Po odležení přidáme šťávu z jednoho citronu…
Polévka z mladé zeleniny je sladká díky mrkvi a hrášku a zjemněná máslem. Polévku není potřeba zahušťovat. Plnou chuť podpoří silný vývar z kostí a rané brambory opečené…
Pokud jste na zahrádce sklidili hromadu čerstvé zeleniny a nestíháte ji zpracovat, zavařte z ní zeleninou směs, kterou pak v zimním období pouze přidáte do polévky a…
Pokaždé nemáme čas nebo chuť trávit hodiny v kuchyni. Potom přijdou vhod recepty, kdy trouba pracuje za nás. Jedním z nich jsou pečená kuřecí stehna zámecké paní. Jsou…
V pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme cibuli a sádlo a orestujeme dozlatova.Přidáme nakrájené dršťky na kostičky, nakrájená spařená a oloupaná rajčata,…
Kachní stehna jsou dokonalou klasikou, která vynikne v kombinaci s dušeným červeným zelím a domácími knedlíky. Stehna se nejprve pečou přikrytá, poté se otočí, dosladí a…
Vydatné polévky jsou základem našeho jídelníčku. Tato polévka, připravená z mletého masa a čerstvých hub, zahuštěná rozkvedlanými vejci, je plná bílkovin. Dobře poslouží…
Falešná dršťková polévka: Kdo nerad jí vařenou kůži z vepřového kolena, může z ní udělat falešnou dršťkovku. Uvaříme vepřové koleno a stáhneme z něho kůži. Na troše…
Protože by tahle dobrota z kořenové zeleniny a smetany neměla zůstávat jen nedělní záležitostí, máme pro vás tip na její zrychlenou verzi se sekanou. Vše připravíte v…
Maso nakrájíme na větší kostky. Zeleninu očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Do misky nalijeme vodu, přidáme masox, bobkový list, pepř a při nejvyšším výkonu 5 minut…
S kvalitním hovězím masem pracujte opatrně. Bylo by škoda jej znehodnotit špatným kuchařským postupem. S naším receptem je úspěch zaručen. Jemné maso s rafinovaně…
Kuřecí maso opláchneme a nakrájíme na kousky. Na oleji necháme zpěnit oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a zprudka ho opečeme.Potom opečené maso…
Do většího hrnce dáme vařit vodu a nakrájíme na větší kusy plát hovězího pupku. Přidáme karotku, petržel, neoloupanou jednu cibuli, libeček, sůl a 5 kuliček černého…
Zeleninu (zatím bez zelí) jsem pokrouhal v robotu na nejmenší nudličky a vysypal na rozpuštěné máslo do většího polévkového hrnce. Zaprášil drceným kmínem, nechal…
Vepřový bok rozporcujeme na čtyři stejně velké kusy tak, aby každý obsahoval i svůj podíl kůže. Kůži nařežeme, nejlépe za pomocí odlamovacího kutilského nože na kostičky…
Plátky masa po krajích nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Z obou stran posypeme moukou a opečeme na části sádla. Na zbytku sádla osmažíme drobně pokrájenou…
Klasické vepřo-zelo je zde vylepšeno masem ve slaninovém kabátku, zelí ozvláštněno mrkví a vše zasypáno zkaramelizovanou cibulkou s příchutí balzamica. Stačí jen…
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. V kastrole rozehřejeme olej, orestujeme drobně nakrájenou cibuli a až zrůžoví, přidáme maso. Opečeme dohněda a zasypeme…