Jemný vařený losos

lovie Kuchařka: lovie

Ryby 2 názory

Suroviny

Filet lososa bez kůže
karotka
petržel
celer
citron
nové koření
sůl
bílé víno
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme "nálev", ve kterém budeme lososa vařit.

  2. Do kastrůlku nalijeme vodu půl napůl s bílým vínem, osolíme, vhodíme pár kuliček nového koření, přidáme na plátky nakrájený citron, na kolečka či malé hranolky nakrájenou karotku, petržel a celer a přivedeme k varu. Vaříme, až je zelenina al dente.

  3. Poté vložíme lososa a povaříme asi pět, sedm minut. Můžeme servírovat.

  4. Varianta je rozmixovat část vývaru se zeleninou, vmíchat kousek másla a vzniklou omáčkou lososa přelít.

Poznámka

Takto připravený losos je velmi chutný, jemný a šťavnatý - nikdy se vám nestane, že by se vysušil.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Jemný vařený losos

  • lovie lovie(autor receptu)

    Ano, je to podobné, jako v páře. Ale zkuste s tou kořenovou zeleninou, vínem a divokým kořením - skvělá kombinace ;-)

    Odpovědět

  • Tanicka Tanicka

    Také jsem slyšela, že vařený losos je nejlepší.. Ještě jsem to nikdy nezkoušela, vždycky vařím v páře-ten je neodolatelný :-) Vařený bude možná chutnat podobně ne?

    Odpovědět

Tématické fráze: losos vařený v páře losos recepty losos na vodě losos vařený v páře se zeleninou jak vařit lososa losos v páře losos losos ve vodě losos na páře šťavnatý losos varit lososa bílá ryba na pare vareny filet losos vařený na páře úprava lososa za studena recepty losos recept na lososa varenylosos losos na vode recept vařený losos na víně