Vepřové "osso buco" na čínský způsob

Lenunka Kuchařka: Lenunka

Doba přípravy: 2 hodiny 3 porce Vepřové maso 10 názorů

Suroviny

1 kg vepřového kolena osobuko (prodávají v Tescu nasekané na porce)
olej
1 velká cibule
1/2 sáčku baby karotek (měla jsem mražené) nebo 2 mrkve na kostičky
1 kl sušeného zázvoru nebo 1 pl nastrouhaného čerstvého
3 stroužky česneku
1 hvězdička badyánu
1 celá skořice
1/4 kl sušených chilli vloček (nebo čerstvou chilli papričku)
1 pl medu
6 pl sojové omáčky (já dala tmavou)
1 plechovka loupaných rajčat v rajčatové šťávě
sůl, pepř
1 pl rýžového octa
podle potřeby 1 kl solamylu
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Porce masa omyjeme, osolíme, opepříme a dáme na pekáček. Pečeme na sucho asi 20 min v troubě na 200°, dokud nechytí barvu.

  2. Mezitím na oleji v nádobě, která půjde dát do trouby, zpěníme nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme mrkvičku, badyán a skořici a společně chvíli mícháme, až zelenina chytí barvu.

  3. V misce smícháme prolisovaný česnek, med, sojovou omáčku, zázvor, chilli, rýžový ocet a rajčata. Přidáme směs k zelenině a promícháme. Podlijeme vodou nebo vývarem, vložíme opečené maso i s výpekem, přiklopíme poklicí a vložíme do trouby asi na 1 hodinu na 170°.

  4. Po hodině by maso mělo být měkké. Sundáme pokličku z pekáčku, zvýšíme teplotu na 200° a pečeme ještě asi 20 minut, aby se vyvařila šťáva a maso se opeklo. Pokud bychom měli moc šťávy, můžeme ji zahustit trochou solamylu, rozmíchaného ve studené vodě.

  5. Podávala jsem s kari rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 236 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové "osso buco" na čínský způsob

Zapomněl/a jsem heslo