

Salát z černé ředkve - zimní
Suroviny 4 porce
- 100 g černá ředkev
- 100 g celer
- 100 g červeného zelí
- 100 g karotky
- 1 citron
- 1 chilli paprička nebo feferonka
- sůl
- olej do slalátu
Postup přípravy receptu
Černou ředkev oloupeme. Zeleninu očistíme, pokrájíme na slámové nudličky, vložíme do mísy, osolíme a dáme do ledničky odležet.
Po odležení přidáme šťávu z jednoho citronu a lžíci oleje (jaký kdo upřednostňuje, dávám přednost dobrému slunečnicovému před olivou).
Poznámka od kuchařky
Černou ředkev je dobré podávat hlavně po tučných jídlech, je dobrá na žlučník, na ledvinové kameny, ale nedoporučuji samoléčitelství.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Salát z černé ředkve - zimní
-
tak šalát chutil,pridala som jablko a červenú cibuľku a tento raz som vynechala mrkvu,aby som mala nabudúce zase inú kombináciu
-
Som rada,že som tu našla tento recept
,lebo neviem čo s čiernou reďkovkou,ktorú som dostala od kamarátky a mám jej celý kýbel
Dnes vyskúšam tento šalát
-
Á
, se nám to tady schází...
Také černou ředkev neznám (tedy jen od vidění), takže díky za receptík a možná vyzkouším, zeleninu máme moc rádi. -
Milošku, pěkné a taky hodně zdravé
, máš ode mě bod
-
S černou ředkví jsem ještě nic nedělala, vždycky jen na ni v obchodě koukám
, tak teď má skvělou příležitost ji vyzkoušet. Četla jsem o ní, že je moc zdravá. Salát vypadá výborně - +
-
Miloši, také tě vítám a doufám, že tu s námi zůstaneš...
-
Milošku, to je teda překvapeníčko
-ty a tady na Topkách
to jsi mně teda fakt překvapil
a nikdy bych to nečekala
Tak vítej chlapče a aŤ se ti mezi náma líbí, je tu senzačně a móóóc bezvadný lidičky, jsem tu naprosto šťastná a tvůj mobil mám stále uložený