Zeleninový džus
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninu očistíme a "proženeme" odšťavňovačem. Podle chuti osolíme, opepříme a případně dochutíme oblíbenou bylinkou. Podáváme vychlazené.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninu očistíme a "proženeme" odšťavňovačem. Podle chuti osolíme, opepříme a případně dochutíme oblíbenou bylinkou. Podáváme vychlazené.
Kari omáčka: Nakrájíme polovinu cibule, zpěníme na 1 lžíci oleje, přidáme 2 lžíce mouky, osmahneme, vmícháme kari koření a zalijeme mlékem. Pak omáčku rozšleháme nebo…
Palačinky připravíme podle základního receptu a necháme v teple. Očistěnou zeleninu nakrájíme na proužky tenké jako zápalky. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme…
Při trošce dobré vůle a trpělivosti se to podaří.
Porce masa omyjeme, osolíme, opepříme a dáme na pekáček. Pečeme na sucho asi 20 min v troubě na 200°, dokud nechytí barvu.Mezitím na oleji v nádobě, která půjde dát do…
Stehna omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme kmínem.Kapustičky očistíme od vrchních slupek, překrájíme na čtvrtky a vložíme do pekáčku. Rajčata pokrájíme na poloviny,…
Maso z kuřecích prsou nakrájíme tak, že z jednoho prsa uděláme šikmým řezem tři menší kousky. Každý kousek osolíme, opepříme a lehce poprášíme mletou červenou paprikou.…
Ze pstruha vyřízneme dva krásné filety a pinzetou odstraníme i zbytek kostí, které v mase nahmatáme. Kůži si na dvou až třech místech šikmo prořízneme, aby se nám filet…
Špagety uvaríme v osolenej vode s pár kvapkami olivového oleja.Scedíme. Na masle orestujeme očistenú,na kolieska nakrájanú mladú karotku.Pridáme karí korenie a nakoniec…
Očištěnou mrkev a cuketu nakrájíme na půlkolečka a dáme restovat na pánev s rozehřátým máslem a olivovým olejem.Posypeme drceným kmínem. Až začne zelenina pouštět vůni,…
Karotku očistíme, nastrouháme na jemno a dáme do misky.Hermelín nakrájíme na malé nudličky, cibuli na drobno a přidáme k mrkvi.Přidáme ostatní suroviny a dobře vidličkou…
Plátky masa na okrajích nařízneme a osolíme. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a maso zprudka opečeme. Přidáme nakrájenou šalotku, zpěníme ji a vše zaljeme vývarem.…
Uzenou slaninu si nakrájíme na stejně velké kostičky a částečně vyškvaříme v hrnci, kam poté přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a česnek na plátky. Kuřecí játra…
Lilek nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme ho vypotit. Připravíme a nakrájíme i ostatní zeleninu - cibulky i s natí, česnek, mrkev, papriku a špenát. V hrnci…
Kuře naporcujeme podle velikosti na 4–6 dílů. Vydatně osolíme a opepříme. Podle počtu porcí nachystáme stejný počet plátků másla, kdy z obou stran přiložíme list šalvěje…
Všechny suroviny nasekáme na kostičky, osolíme, opepříme, přidáme šruchu a promícháme s majonézou a jogurtem. Vychlazený salát podáváme jako přílohu.
Plátky naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Zeleninu oloupeme a nakrájíme na obdélníky tak, aby se vešla do plátků. Takto nakrájíme i okurky…
V hlubší pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a orestujeme na něm Šmakouna, nakrájeného na hranolky. Vyndáme ho a udržujeme v teple. Do pánve vložíme pokrájené bílé…
Telecí kýtu naporcujeme na 150g špalíčky. Každý špalíček prošpikujeme kouskem slaniny, maso osolíme a ze všech stran opečeme na trošce rozpáleného oleje. Nakrájený špek …
Karotku očistím, vybírám mladou, pokud mám vetší, překrojím ji napůl po délce. Na pánvi rozehřeji olej a orestuji karotku, přidám zázvor, posekanou feferonku, osolím,…
Zelí nakrájíme na jemné nudličky, osolíme, promneme a necháme chvíli odstát.Okurku a karotky nastrouháme, přidáme k zelí a promícháme s nasekanou mátou a petrželkou…
Omyté a oloupané mrkve překrájíme po celé délce na čtvrtky. Je-li mrkev příliš velká, rozkrojíme ji nejdříve příčně napolovic.Cukr necháme rozpustit v pánvi a ve…
Chutě asijských pokrmů získávají stále větší oblibu. Možnost nákupu exotických surovin a šikovnost českých hospodyněk nám nabízí stále nové a neotřelé nápady na jejich…
Nevíte čím letos překvapit koledníky na Velikonoce? Vsaďte na mrkvové cupcaky zdobené krémem a vlašskými ořechy. Mrkev dodá cupcakům vláčnost a nadýchanost. Koledníkům…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Přidáno 3. 5. 2024 14:57
Vinný nápoj bez rizika bolehlavu: Slavná Vinea se zrodila v 70. letech a přežila dodnes!
Dokonalý pudink je nejlepší základ do pohárů s ovocem a šlehačkou. Udělejte si domácí!
Domácí vaječný likér: Se smetanou, vanilkou a muškátovým oříškem chutná fantasticky a provoní celý dům