Pražma s citrony a hráškovým pyré

Vareniste.cz Kuchařka: Vareniste.cz

Doba přípravy: 15 minut 1 porce Ryby 4 názory

Suroviny

1 filátko pražmy královské
1 PL olivového oleje
1/2 bio citronu
sůl
Hráškové pyré:
200 g mraženého hrášku
10 g másla
1/2 šalotky
1-2 PL smetany 33%
sůl
Glazované mrkvičky:
50 g prané karotky
kousek másla (10 g)
1 KL medu
čerstvě mletý pepř
malá špetka soli
Na dozdobení:
vločková sůl
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravte hráškové pyré. V kastrůlku rozpusťte oříšek másla. Šalotku nakrájejte na jemno a zpěňte. Přidejte hrášek, zalijte 100 ml vody anebo zeleninového vývaru. Přidejte špetku soli a vařte cca 3-5 minut. Přilijte smetanu a tyčovým mixérem vymixujte dohladka.

  2. Připravte mrkvičky. V hrnci přiveďte vodu k varu, osolte a na 2 minuty povařte mrkvičky. Na pánvičce opět rozpusťte máslo, přidejte med a přisypte mrkvičky. Lehce opepřete a promíchávejte, dokud se mrkvičky nezačnou lesknout a lepit.

  3. Filátko přeřízněte na šikmo. Rybu z obou stran osolte.

  4. Citron nakrájejte na slabé plátky. Na pánvi rozehřejte olej. Přidejte citron a rybu položte na pánev kůží dolů. Asi po 1-2 minutách obraťte a dopečte stejně tak dlouhou dobu. Během pečení pokládejte na rybu plátky citronů.

  5. Na talíř naservírujte pyré, mrkvičky a navrch rybu s citrony. Posypte vločkovou solí.

Poznámka

Tento i další mé recepty najdete na: http://www.vareniste.cz/prazma-s-citrony-a-hraskov...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 69 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pražma s citrony a hráškovým pyré

Tématické fráze: pražma na pánvi pražma zlatá recepty www recept pražma na citronu pražma zlata v panvi filátka z pražmy recept pražma zlatá na pánvi pražma na soli filé z pražmy citronove pyré pražma doba pečení pražma zlatá recept pražma recepty pražma na pánvi halibut s hráškové pyré prazma citron recept pečené rybí filé, hráškové pyré filátka z pražmy královské recept filé z pražmy hráškové pyré pražma zlata na rozmarýnu glazované mrkvičky

Zapomněl/a jsem heslo