Guláš Samuraj z Budapešti
Recept ještě nebyl hodnocenKolik masa, tolik cibule, to je zákon guláše. Výtečný hovězí guláš, který nezabere mnoho času na přípravu a potěší téměř každého strávníka. Přidáním feferonky mu dodáte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kolik masa, tolik cibule, to je zákon guláše. Výtečný hovězí guláš, který nezabere mnoho času na přípravu a potěší téměř každého strávníka. Přidáním feferonky mu dodáte…
Tvaroh smícháme s vejcem, kořením a vločkami, které přidáváme dle potřeby. Těsto má být lehce lepivé konzistence, ale ne až moc. Necháme 10 minut odpočinout.Těsto…
Mnoho z nás si tuto pikantní pomazánku pamatuje už z dětství, většinou namazanou na půlkrajíčcích chleba a servírovanou ke snídani. Zkuste ji ale pro změnu máznout na…
Z Knemixu uděláme těsto podle návodu, ale žádné rohlíky a můžeme dát trochu vody navíc, aby těsto bylo řidší.Dáme ho na vymaštěný plech, (nedávat pečící papír-zapéká se…
Vejce rozmícháme s tvarohem. Přidáme mouku, sůl cibuli a prášek. Postupně přidáváme vodu, až vznikne vláčné těsto. Necháme ho pár minut odpočinout.Mezitím si připravíme…
Sojové plátky 10 minut povaříme v osolené vodě ochucené směsí bylinek (používám sušený libeček, celerovou nať a petrželku) nebo kostkou zeleninového bujonu. Poté plátky…
Křídla zbavíme třetího dílu, nařízneme v místě kloubu, abychom měli pěkná" véčka". Z obou stran je posypeme směsí hladké mouky, granulovaného česneku, granulované…
Křídla zbavíme třetího dílu, nařízneme v místě kloubu, abychom měli pěkná" véčka". Z obou stran je posypeme směsí hladké mouky, granulovaného česneku, granulované…
Málokdo z nás si občas s chutí nedá langoše. Tenký, peřinkově nadýchaný, vysmažený do červena, výborně dochucený. Máte raději langoše nasladko nebo naslano, s česnekem,…
Na svátečním stole by chlebíčky rozhodně neměly chybět. Je to takový náš fenomén. Plátek čerstvé veky namazán máslem, pokladen plátky uvařených vajíček, která přelijeme…
Během grilovací sezóny se hodí mít v lednici nachystané předpřipravené suroviny vhodné na gril. Plátky krkovice nebo jiného šťavnatého vepřového masa naložené předem ve…
Jeden hrnček ryže zmiešame s kurkumou a 2 lyžicami šťavy z tuniaka.Druhý hrnček ryže zmiešame s kečupom a paprikou.Tuniaka scedíme a premiešame s pažitkou.Do kovového…
Kuře omyjeme, osolíme. Na dno pekáče dáme cibuli nakrájenou na plátky, položíme na ni kuře a zbylé suroviny (kromě másla) smícháme. Směs nalijeme na kuře a na kuře…
V pánvi rozpustíme máslo, na něm necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev, řapíkatý celer (zbavený tvrdých vláken) a rajčata. Až se vydusí veškerá…
Uzenou makrelu obereme od kostí a kůže, do misky k obrané rybě přidáme pomazánkové máslo, cottage sýr a česnek a rozmixujeme tyčovým mixerem. Pak přidáme majolku, sůl,…
Sýr s máslem utřeme do pěny. Přidáme ostatní přísady včetně sardinek. Vymícháme hladký krém.
Nakrájíme zelí a kapii na čtverečky. Zelí dáme do kastrolku s osolenou vodou a octem vařit. Asi po deseti min. přidáme kapii a vaříme vše 25min.(aby zelí zůstalo…
Na oleji necháme osmahnout nadrobno nakrájenou cibuli. Pak přidáme na nudličky nakrájené okořeněné kuřecí maso, necháme zatáhnout, podlijeme troškou vody a necháme…
Kližku odblaníme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Na tuku rychle opečeme, vyjmeme. Cibuli pokrájíme nadrobno a na tuku zpěníme dorůžova. Sejmeme z ohně, přidáme…
Proč utrácet za drané ochucené omáčky na přípravu pizzy, když jejich příprava je tak snadná! Navíc je možné si udělat větší množství a na kratší dobu je mít připravené v…
Kombinace chilli a fazolí jde prostě k sobě. Je jen na vás, jak moc pálivé fazole uvaříte, zaleží na množství chilli, které do pokrmu dáte. Nejlépe si je vychutnáte s…
Cuketa na kari s tofu, je lahodné a zdravé jídlo, které kombinuje jemnou chuť cukety s exotickým nádechem kari koření. Tofu dodává jídlu bohatý obsah bílkovin a je…
Milujete svačinové majonézové saláty? Víte, že je lze vcelku jednoduše připravit i doma? Zkuste třeba zjednodušenou verzi oblíbeného pařížského salátu. Je to dílo slabé…