Kohout po slovácku

Suroviny

1 kohout
150 g žampionů
200 g cibule
100 g moravské klobásy
palice česneku
30 g másla
100 g kečupu
2 dcl vína
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Rozporcovaného kohouta osolíme, opepříme, dáme do pekáče, pokapeme olejem, podlijeme trochou vody a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 3/4 hodinky, jednou obrátíme.

  2. Na pánev dáme máslo, trošku oleje, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, chvilku restujeme, přidáme na plátky nakrájené očištěné žampiony, restujeme asi 5 minut, osolíme, přidáme na kolečka nakrájenou oloupanou klobásu, posekaný česnek.

  3. Chvilku restujeme, přidáme kečup, víno a necháme chvilku podusit, pak směs nalijeme na kohouta a pečeme do měkka. Příloha různě upravené brambory a zeleninové saláty.

Komentáře k receptu Kohout po slovácku

Tématické fráze: kohout recepty jak upravit kohouta kohout recept recept na kohouta recepty kohout vařený kohout jak upéct kohouta recepty z kohouta jak připravit kohouta recept kohout peceme kohouta recepty na kohouta jak péct kohouta kohout pečení kohouta kohout na česneku vareni kohout kohout na cibuli jak pripravit kohouta recept jak se pece kohout