Slané chuťovky z listového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenZkuste pro změnu upéct něco slaného. Listové těsto je k tomu ideální. Drobné slané pečivo totiž zažene malý hlad a skvěle ladí k vínu i pivu. Jedná se však o jídlo do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zkuste pro změnu upéct něco slaného. Listové těsto je k tomu ideální. Drobné slané pečivo totiž zažene malý hlad a skvěle ladí k vínu i pivu. Jedná se však o jídlo do…
Hovězí maso omyjeme, pokrájíme na větší kostky, cibuli očistíme a pokrájíme na kostičky. V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, nebo olej a osmahneme cibulku do tmava.…
Řízky naklepeme, osolíme, pomažeme prolisovaným česnekem po obou stranách a obalíme v mouce smíchané s grilovaným kořením. Půlku cibule nakrájíme na měsíčky. Na plech…
Řízky naklepeme, osolíme, pomažeme prolisovaným česnekem po obou stranách a obalíme v mouce smíchané s grilovaným kořením. Půlku cibule nakrájíme na měsíčky. Na plech…
Pokrájené houby 10 min.povaříme, scedíme, ochladíme a pomeleme, přidáme k mletému masu. Cibuli nakrájíme (já ji melu s houbami), přidáme vymačkanou housku, vejce, sůl,…
Oškrábeme brambory. Očistíme česnek, který nakrájíme na drobné plátky. Oloupeme cibuli, kterou nakrájíme najemno. Uzené maso nakrájíme na menší kostičky.Oškrabané…
Dušené zelí je klasická česká příloha, ideální k pečenému masu nebo bramborovým knedlíkům. Dodá jídlu šťavnatost a charakteristickou chuť. S minimálním úsilím a pár…
Kapří řízky můžeme obalit i jinak, než v klasickém trojobalu. Porce masa zakápneme citrónovou šťávou a po odležení obalíme v hladké mouce smíchané s červenou paprikou.…
Cibulový koláč je lahodné a voňavé jídlo, které získalo oblibu v mnoha kuchyních. Je ideální pro všechny milovníky cibule a nabízí kombinaci slané a sladké chuti.…
Z bedel odstraníme nožky, kloboučky očistíme od jehličí a z výtrusnic lehkým poklepem odstraníme případnou nečistotu. Kloboučky rozřízneme na čtyři díly.Rajčata…
Tento výborný guláš připravíme z cibulového základu a vepřového masa doměkka podušeného v rajčatovém protlaku a černém pivu. Dochutíme ho česnekem a chilli, které dodá…
Gulášovka z cukety je chutná polévka, která skvěle využívá sezónní zeleninu. Tato polévka kombinuje sladkost cukety s pikantními tóny koření, čímž vytváří lahodnou a…
Selská bramboračka s houbami přijde vhod nejen v období sychravého podzimu. Příjemně zahřeje a zasytí a pomůže v boji s nachlazením či nemocí. Do bramboračky můžete…
Do pekárny dáme maso, vajíčka, sůl, kmín, pepř, majoránku, česnek namačkaný, lžíci plnotučné hořčice, lžíci kečupu, 2 rohlíky namočené v mléce a vymačkané a malou cibuli…
Krkovičku nakrájíme na soustové kusy, hříbky na plátky a musí být menší, lahůdkovou cibulku na kolečka, cibuli nadrobno. Do papiňáku si dáme olej, na kterém osmažíme…
Výborná hustá zelňačka, která v tomto počasí zasytí a zahřeje. Je plná kysaného zelí, brambor, klobásky a koření a nakonec zjemněná zakysanou smetanou. Barvu získá díky…
Netradiční nápad na velmi chutné sýrové sušenky, které jistě využijete jako pohoštění na dětskou oslavu, na posezení s přáteli, nebo večer k vínu. Připravíme je…
Rozpustíme máslo a přidáme nadrobno nakrájenou bílou část cibulky (zelenou necháme na závěr). Po zpěnění přisypeme drobně nakrájený květák, brambory a mrkev.Krátce…
Pečené brambory s vepřovými ocásky vás dostanou svou jednoduchou přípravou. Stačí vše naskládat do pekáčku a péct do zlatova. S minimem práce tak získáte večeři včetně…
Tyto zapečené brambory s kysaným zelím a mletým masem jsou lahodným jídlem z jednoho pekáčku, které je velmi jednoduché na přípravu, chutná báječně a jako bonus je…
Rebarbora nepatří jenom do koláče. Vyzkoušejte ji naslano v této zajímavé kombinaci s vepřovou kotletou a jablky. Slaná, sladká i kyselá chuť se v tomto receptu skvěle…
Sous vide znamená v překladu vaření ve vakuu. Jedná se o kuchařskou metodu přípravy, při které se pokrmy tzv. vaří při nízkých a přesně udržovaných teplotách a po předem…
Během grilovací sezóny se hodí mít v lednici nachystané předpřipravené suroviny vhodné na gril. Plátky krkovice nebo jiného šťavnatého vepřového masa naložené předem ve…