Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kmín celý - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Kontrabáš z pohanky zapečený

Kontrabáš z pohanky zapečený

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme ve vodě se solí a kmínem doměkka.Pohanku propereme a uvaříme jako rýži: na 1 díl pohanky 2 díly vody, kterou ochutíme solí a…

zizala

50 min

Vepřové maso v kedlubnách

Vepřové maso v kedlubnách

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Voňavé dušené vepřové maso s kedlubnami a pórkem potěší každého milovníka tradiční české kuchyně. Kombinace jemně kořeněného masa a zeleniny v lahodné omáčce je ideální…

Bibinka

60 min

Vepřové na pórku

Vepřové na pórku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

V misce si smícháme koření a kostky masa v tom obalíme, necháme odležet. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, česnek, půlku bílé a zhruba třetinu zelené části pórku…

Zelná placka

Zelná placka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Připomeňte si s námi jednoduché zelné placky, které s oblibou chystaly naše prababičky. Tenkrát stály u plotny a po ruce měly sádlo. My jsme dali těsto do pekáčku a…

Marta

55 min

Bramboračka s čerstvými houbami

Bramboračka s čerstvými houbami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Bramboračka s houbami je národní poklad. V každé rodině se vaří trošku jinak. Pokud je ale tato polévka dobře vychucená, nejen že zasytí a zahřeje, zároveň pohladí…

Tom Beyk

80 min

Selská vepřová pečeně

Selská vepřová pečeně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Maso opláchneme, otřeme do sucha, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a potřeme rozetřeným česnekem. Na sádlo v pekáčku rozložíme plátky cibule a na ně připravené maso.…

Jednoduchý chleba

Jednoduchý chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Domácí chléb je v dnešní době levnější než kupovaný, ale především výborně chutná. Příprava z droždí je opravdu snadná a jistě se povede. Přidat můžeme oblíbené semínka…

Bramboráčky bez mouky

Bramboráčky bez mouky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Křupavé, smažené bramboráčky sice nepatří zrovna mezi ta nejzdravější jídla, čas od času si na nich ale můžeme pochutnat s čistým svědomím. Zkusme si je podle tohoto…

mika59

30 min

Jemná kulajda bez kopru

Jemná kulajda bez kopru

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Bez kulajdy by houbaři neměli ten správný podzim. Prošmejdit les, přinést úlovek domů a uvařit skvělou polévku. To je to pravé! Voňavá polévka plná hub pohladí chutí,…

medmic

45 min

Kmínová polévka - "vídeňská"

Kmínová polévka - "vídeňská"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Jednoduchá a úsporná kmínová polévka vás krásně zahřeje a překvapí svou jemnou chutí. Možná si ji pamatujete ze školní jídelny, ta domácí je ovšem mnohem lepší.

jirholu

35 min

Dušené zelí

Dušené zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Dušené zelí je klasická česká příloha, ideální k pečenému masu nebo bramborovým knedlíkům. Dodá jídlu šťavnatost a charakteristickou chuť. S minimálním úsilím a pár…

Andula

40 min

Farmářské bulky z remosky

Farmářské bulky z remosky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně, kam jako první dáme vlažnou vodu, olej, jemně nastrouhané brambory, proseté mouky smíchané se…

Merylas

135 min

Pečené kuře  se žampiony

Pečené kuře se žampiony

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, půlku jich dáme na dno pekáče, na ně položíme naporcované kuře, okořeníme.Přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a…

Lilith-Isa

80 min

Farmářská zelňačka

Farmářská zelňačka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Tato polévka je vlastně jedna z variant tradiční oblíbené české zelné polévky. Patří mezi syté a vydatné polévky a uvařit ji znamená zcela jistě uspokojit i ty největší…

mika59

35 min

Domácí pivní sýr

Domácí pivní sýr

Recept ještě nebyl hodnocen 3,9

Na přípravu tohoto domácího sýra vám stačí pár ingrediencí, které jen promícháte a několik dní necháte zrát. Výsledný sýr je výrazně aromatický s lahodnou chutí a…

Yvona

15 min

Podkrkonošské  kyselo

Podkrkonošské kyselo

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Pro život v horách je nutné mít hodně síly a vydatný jídelníček. I proto na pravé podkrkonošské kyselo potřebujete chlebový kvásek. Tato sytá polévka s houbami byla…

MartinaB

90 min

1 11 12 13 14 15 148