Vepřová plec na česneku
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a vetřeme česnek. V hlubší pánvi rozpustíme sádlo a slaninu. Přidáme cibuli a smažíme do zlaté barvy. Přidáme maso,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a vetřeme česnek. V hlubší pánvi rozpustíme sádlo a slaninu. Přidáme cibuli a smažíme do zlaté barvy. Přidáme maso,…
Rohlíky s pivem mají nezaměnitelnou chuť, jsou vláčné uvnitř a křupavé na povrchu. Vyzkoušejte si je doma upéct sami, třeba zrovna podle tohoto receptu. Nezapomeňte…
Základ z klasických voňavých bramboráků s přídavkem vajec, šunky a dalších i ostřejších pochutin. To vše se zapečením dokřupava pod grilem stane luxusní večeří i pro…
Vinnou klobásu si dopřáváme ke štědrovečerní večeři a povětšinou smaženou. Vyzkoušejte ji však připravit trochu jinak, pečenou na lůžku ze zelí, brambor a jablek.…
Kuře naporcujeme, do kůže a masa vetřeme sůl. Do pekáče nakrájíme nahrubo cibuli a posekáme česnek. Na tuto směs položíme porce kuřete a posypeme dostatečně kmínem.…
Maso nameleme dle receptury. Přidáme potřebné přísady a vše pořádně promícháme. Necháme hodinku odpočinout a plníme do střev. Délka klobásy je individuální.Poté klobásy…
Milovníci škvarků jistě ocení toto spojení v univerzální placky. Takto připravované placky jsou díky překládání těsta vláčné a nadýchané, vůbec nejsou suché a vydrží…
Klasickou frankfurtskou polévku zná snad každý z nás, vyzkoušejte ji ale obměnit přidáním fazolí z konzervy. Její chuť tak získá nový rozměr a polévka ještě lépe zasytí…
Slané rohlíčky můžete naplnit různými druhy sýrů, šunkou, slaninou, zeleninou. Rohlíčky dělejte co nejmenší, ať jsou to spíš takové jednohubky. Jejich náplň bude pro…
Zelí je často opomíjená surovina, která obsahuje plno vitamínů a látek prospěšných pro zažívací systém. Můžeme je upravit na mnoho způsobů, jedním z nich může být zelí…
Když dojde pečivo, není nic jednoduššího než si upéct domácí. Snadné housky, rohlíky nebo jiné pečivo zvládnete připravit během chvilky, i pokud jste začátečníci. Stačí…
Mleté maso smícháme s uvedenými ingrediencemi a ponorným mixérem vyšleháme dohladka. Mokrou rukou uděláme velkou šišku sekané.Šišku sekané zabalíme do alobalu a vložíme…
Podzimní chuť nasládlé dýně si můžete užít po celý rok. Sterilované dýňové zelí je perfektní obměnou za klasické zelí a jeho chuť vás opravdu příjemně překvapí. Je to…
Na přípravu této výborné polévky použijeme hlávkové zelí. Osmaženou cibuli zasypeme paprikou, nakrájeným zelím, ochutíme kmínem. Po chvíli vaření přidáme brambory a…
Segedínský guláš je vydatný a voňavý pokrm, který spojuje křehké vepřové maso, kysané zelí a jemně pikantní smetanovou omáčku. Tento oblíbený recept maďarského původu si…
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na tuku. Poté co cibule zesklovatí ji zasypeme sladkou paprikou. Přidáme na kostičky nakrájený salám a orestujeme. Pak vsypeme…
Zpravidla pod pojmem výpečky si představíme maso tučné a vepřové. V tomto receptu vás jistě osloví o poznání dietnější verze výpečků z krůtího a kuřecího stehna. Díky…
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky o velikosti 10-15 mm, dáme vařit do osolené vody tak aby byly ponořené.Přidáme koření v sítku, nebo nadrcené v hmoždíři …
Až ucítíte z trouby vůni Moravského vrabce, už se vám budou sbíhat sliny! Ať ho budete jíst jen s chlebem a okurkou, nebo si k němu uvaříte knedlík se zelím, v každém…
Kýtu nakrojíme tak, abychom vytvořili plát vhodný na roládu.Plát naklepeme přes fólii a z obou stran posolíme, popepříme, z vnitřní strany potřeme hořčicí a poklademe…
Krkonošské kyselo patří mezi krajové specialiy Podkrkonoší. Polévka z chlebového kvásku, hub a brambor má specifickou nakyslou chuť a je velmi oblíbená. Pro bohatší chuť…
Zmrzlé rybí filety opláchneme, necháme cca 15 minut povolit a zlehka osušíme kuchyňskou utěrkou.Do každé kostky, z obou stran, vetřeme sůl, drcený kmín a citronový pepř.…
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, pórek na kolečka, špek na drobnější kostičky a klobásu na úzké nudličky. Žaludky důkladně očistíme a pokud se na některém kousku objeví…