Hovězí plátky na houbách
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí plátky na houbách jsou skutečně svátečním obědem. Voní lesem, kmínem a poctivou českou kuchyní. Stačí k nim připravit dušenou rýži a dopřát masu dostatečný čas v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hovězí plátky na houbách jsou skutečně svátečním obědem. Voní lesem, kmínem a poctivou českou kuchyní. Stačí k nim připravit dušenou rýži a dopřát masu dostatečný čas v…
Pečení domácího chleba je velký trend. Kváskový chléb můžete prozatím přenechat zkušenějším a připravit si jednoduchý a chutný chléb s droždím, upečený v klasické troubě…
Na voňavé a chutné zelňačce s klobásou si rád pochutná každý hladový strávník. Vydatná hustá polévka skvěle zasytí, takže dovede plnohodnotně zastoupit hlavní chod. Pro…
Zvěřina je jedno z nejhodnotnějších mas, které se může dostat na váš stůl. Při vhodné úpravě bude chutnat i těm, kteří se "divočiny" obávají. Maso z daňka je výborné a v…
Pomalu pečená husa s jablky a medem je lahůdka, která spojuje jemnost husího masa s nasládlou chutí karamelizovaných jablek a medu. Tento tradiční pokrm se peče dlouhé…
Recept na vepřovou pečeni s podrobným postupem by měli zvládnout i méně zkušení kuchaři. Lákavé libové maso vepřové pečeně je třeba upéct správně, jen tak zůstane…
Hledáte zázračnou polévku, která vás postaví na nohy? Česnečka organismus doslova nakopne, a navíc je jednoduchá i rychlá na přípravu. Má mnoho podob, ale tento recept…
Vrstvený oběd nebo večeři podle tohoto receptu připravíme během krátké chvilky. Drobně pokrájené kořeněné maso, zapečené s cibulí a bramborami, můžeme v závěru pečení…
Přinesli jste si z lesa košík plný voňavých hub? Připravte z nich lahodnou smaženici, která vás svou chutí i vůní přenese do podzimního lesa. Na cibulce podušené houby,…
Vynikající pohoštění, na kterém si pochutnají nejen vegetariáni, ale i milovníci masa. Žampiony jsou celoročně dostupné houby jemné chuti a výborně se k nim hodí…
Příjemně nasládlé karamelizované zelí se skvěle hodí k jakékoli pečínce a knedlíku a jeho příprava není až tak složitá, jak by se možná mohlo zdát. Připravíme ho jak z…
Zdravá hlíva ústřičná v zeleninové omáčce je zase příjemná změna proti běžné klasice. Až vyzkoušíte, zjistíte, že smetanová omáčka hlívě mimořádně sluší a že tuto omáčku…
Pokud máte rádi jídla z jednoho pekáčku, tento recept je přesně pro vás. Navíc je tak snadný, že ho zvládnou připravit i začátečníci. Na plátky brambor položíme kuřecí…
Pro podzimní dekoraci je škoda použít dýni hokaido, kterou můžete v kuchyni zužitkovat úplně celou, včetně slupky. Můžete si z ní uvařit tuto vynikající polévku.…
Lepenice dříve často sloužila jako samostatné jídlo. Příprava vypadá na první pohled náročně, ale není. Kombinace syrového a dušeného zelí s bramborovou kaší a posypkou…
Skvělé a tuze návykové tyčinky jsou křehké, voňavé a moc dobré. Nejsou složité, takže je zvládne i méně zkušený kuchař. Strouhaný uzený sýr a ochucení se podílejí na…
Řízek Ondráš tak trochu klame, jelikož se vlastně nejedná o řízek v pravém slova smyslu. Je to spíše placka, z bramborákového těsta, která je naplněná salámem a sýrem.…
Pečený domácí chleba je dar. V dnešním světě už není problém vykouzlit i dokonalý, na povrchu kůrky křupavý a uvnitř krásně nadýchaný a okatý chleba i pro celiaky.…
Recepty z jednoho hrnce jsou nejjednodušším způsobem, jak připravit chutný oběd nebo večeři pro celou rodinu. Vyzkoušejte výborný krůtí guláš podle našeho receptu, na…
V poslední době se tento velice šťavnatý typ vepřového masa těší velké oblibě - řeč je o panence. Tento pokrm je navíc provoněný houbami a jako přílohu vám nabídne…
Převážně v zimním období jsou velmi oblíbené husté a syté masové polévky. Šikovné hospodyňky se inspirovaly oblíbeným gulášem a vytvořily polévku, která je chuťově velmi…
Ať už vás čeká rodinná oslava, přátelské posezení nebo večer u filmu, tyto křupavé tyčinky se hodí na každou takovou příležitost. Posypat je můžete tím, co máte rádi a…