Vepřovka z pečeného masa
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravte domácí vepřovku, je to luxus! Buď si na ní hned s krajícem chleba a okurkou pochutnáte, nebo ohřáté kostičky masa a k tomu salát nebo zeleninu naložíte na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravte domácí vepřovku, je to luxus! Buď si na ní hned s krajícem chleba a okurkou pochutnáte, nebo ohřáté kostičky masa a k tomu salát nebo zeleninu naložíte na…
Pro milovníky zvěřiny je jistě tento guláš z kančího masa jako dělaný. Kančí maso je tučnější, ale libovější a výživnější. S divokým kořením si skvěle notují a ideálně…
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a přidáme maso pokrájené na kostky, které osmahneme, okořeníme, přidáme protlak a podlijeme vodou. …
Bramborové placky v jakékoliv podobě jsou oblíbeným zpestřením našeho jídelníčku. Jsou levné, na přípravu nenáročné a rychle hotové. Placky ze škubánkového těsta jsou…
Den předem namočenou a uvařenou cizrnu (15 až 20 minut) rozmačkáme čímkoliv co máme po ruce a smícháme s ostatními surovinami dle chuti. Lžící děláme placičky na pečící…
Kombinace bramborového těsta, kysaného zelí a křupavých škvarků vytvoří dokonalou souhru chutí. Tyto zelňáky si zamilujete už po prvním soustu. Jsou lahůdkou, která vás…
Vepřovou pečeni rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme nasekaným čerstvým tymiánem, potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí. Z 5 vajec uděláme…
Maso nakrájíme na kostky a vetřeme do něj sůl, pepř a kmín. Nakrájenou cibuli orestujeme do zlatohněda na oleji. Přidáme maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Pak…
Jak udělat z kousku vepřového delikátní záležitost, na které si pochutná celá parta lidí? Naložte ho a upečte podle tohoto receptu. Křehké a jemné vepřové maso v…
Plátky masa co nejvíce naklepeme, osolíme, opepříme a zabalíme do nich směs mletého masa.V pekáčku na sádle osmažíme nakrájenou cibuli a narovnáme těsně k sobě naháčky…
Blíží se narozeniny a oslavenec není fanoušek sladkého? Potěšit by ho mohl tento slaný dort. V dortové formě upečete jednoduché těsto ochucené kořením a naplněné…
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme kmín a poprášíme moukou, dobře promícháme. Na sádle orestujeme cibuli, přidáme maso a restujeme za stálého míchání…
Hovězí maso očistíme a zbavíme veškerých blan a nečistot. Nakrájíme na kostky cca 2,5 x 2,5 cm a nasolíme. Totéž uděláme s vepřovým masem a hřbetním sádlem. Necháme…
Vepřové kotlety naložené do směsi vajíček a pikantního koření osmažíme a podáváme s oblíbenou přílohou a zeleninou. Medvědí tlapy se jim říká díky jejich velikosti a…
Kuřecí žaludky se dají připravit na různé způsoby a tohle je jeden z nich. Jistě budete překvapeni chutným pokrmem s nenáročnou přípravou a budete je připravovat ve své…
S blížícím se podzimem máme čím dál větší chuť na pořádně hustou a vydatnou polévku. Tahle polévka je tou pravou volbou pro milovníky kapusty, brambor a klobásky. Skvěle…
Pstruha na másle, jen lehce osoleného a dochuceného česnekem a kmínem, můžeme upéct venku na ohni. Pokud nám ale nepřeje počasí, stejně připravenou rybu vložíme do…
Na oleji orestujeme cibuli, mrkev, celer, kapustu, ke konci přidáme pokrájený česnek, 1 lžíci sl. papriky, trošku mletého kmínu, rajčata (protlak),podlejeme vodou (nebo…
Guláš je vděčné jídlo, které zahřeje i zasytí. Na internetu najdete opravdu velké množství receptů, protože každý ho dělá trochu jinak. My pro vás máme variantu z…
Rybí filé nakrájíme na kostky. Bylinky omyjeme a nasekáme. Olej vyšleháme s hořčicí, nasekanými bylinkami, šťávou z citronu, solí a mletým pepřem. Kostky filé namočíme…
Minutkové žampiony jsou připravené během chvilky. Ochucené česnekem, kmínem, čerstvým tymiánem a petrželovou natí jsou chutnou přílohou k masu. Výborně chutnají i…
Jedním z nejtradičnějších pokrmů, které považujeme i za slavnostní, je pro nás vepřo-knedlo-zelo. Připravte si jej podle tohoto receptu. Vepřovou pečeni připravíme z…
Oblíbená retro polévka našich babiček, které dokázaly vykouzlit dobrotu ze všeho, co bylo právě po ruce. Dobrá teplá polévka zahřeje na těle i na duši. I naše hodně…
Ne úplně známá velikonoční krajová specialita. Bochánky z kynutého těsta plněné výborně dochucenou masovou směsí. To jsou klobásníky, které neumastí ruku koledníka,…