

Hovězí maso na špeku a kořenové zelenině
4 porce Hovězí maso 21 názorů
Suroviny
- 4 plátky hovězí roštěné ( špička i zadní)
- 4 mrkve
- 2 cibule
- 1 celer
- 100 g špeku
- hladká mouka
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička mletého nového koření
- 4 bobkové listy
- černý pepř
- sůl
- silný horký vývar
Postup přípravy receptu
Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Špek nakrájíme na kostičky a necháme rozpustit v kastrolu na mírné teplotě. Přidáme nasekanou cibuli a 10-15 minut ji smažíme dozlatova. Přidáme plátky masa a opečeme je z obou stran dohněda.
Přilijeme malé množství horkého vývaru, přidáme kmín, nové koření a bobkový list a necháme dusit. Kontrolujeme po 10-15 minutách a doléváme horký vývar. Podle druhu masa dusíme téměř doměkka. U zadního hovězího je nejlepší až hodinu a půl.
Poté přidáme silná kolečka mrkve a ploché kousky celeru a dusíme dále, až je zelenina měkká.
V ideálním případě není potřeba šťávu zahušťovat. Podáváme s pečivem.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 864 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Hovězí maso na špeku a kořenové zelenině
-
Skvělý recept. Všichni včetně návštěvy jsme si moc pochutnali. S bramboráčkama to bylo dokonalé.
-
Elizo - fantastické, my to také milujeme
-
Milujeme hovězí
a v takové úpravě-mňam
P.S. takové talíře s vlnitým okrajem měla babička,oživilo mi to milé vzpomínky -
Dobrá bašta
+11
Krásná šťávička
-
Bomba!!! Krásná šťáva!
Super dostupné ingredience.
-
Eli, dala bych si a to hned
-
jj - moje babička to taky vařila a někdy ještě přidávala víno
-
Eli nádherný recept
+7
-
Krásné Eli+
-
Hezke foto. jidlo taky, z niceho neni tak dobry sosik jak z hoveziho, poctivo pomalounku dusene.S knedlikem, mana nebeska. dal bych ti bodana.
-
Otto, já taky, když je dobře udělané...
Ivinko, nějak si poslední dobou stýskám po babičce, je to osobní, ale připomínám si ji i takto...byla kuchařka a výborná. Naštěstí doma tu starobylou českou kuchyni oceňují a chutná jim. Já to jako dítě nejedla, ale dneska se nemůžu nabažit už jen té vůně... -
Mňamka, hovězí mohu vždy a za každého počasí
-
Kačko, jaký chceš a obvykle používáš. Pro mě platí, že když vařím z hovězího, použiju logicky hovězí vývar...
-
Eli, opravdu připomínka starých dobrých hospodyň+
-
Horký vývar, ale jaký
Zeleninový, hovězí