Hovězí maso na zelenině s cizrnou

Michaela.Koc Kuchařka: Michaela.Koc

2-3 porce Hovězí maso 3 názory

Suroviny

400 g hovězí kližky
2-3 cibule
3 stroužky česneku
1 mrkev
0,5 celeru
100 g cizrny v konzervě
500 ml hovězího vývaru
1 lžička kakaa
0,5 lžičky skořice
0,5 lžičky mletého kmínu
1 lžíce mleté sladké papriky
1 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce strouhaného perníku
špetka mletého nového koření
sůl,pepř
olivový olej
petrželka
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli se zeleninou také nakrájíme na větší kostičky.
    V hrnci na oleji osmahneme cibuli, přidáme maso a posekaný česnek, maso necháme zatáhnout.

  2. Až bude maso opečené ze všech stran, přidáme zeleninu a chvilku necháme opéct spolu s masem. Poté směs zasypeme kakaem, skořicí, paprikou,mletým kmínem a novým kořením.
    Vmícháme protlak a směs zalijeme vývarem.

  3. Hrnec vložíme do trouby, která je rozpálená na 200 stupňů a pečeme 15 minut. Následně teplotu snížíme na 150 stupňů a maso pečeme do měkka asi 1,5 - 2 hodinky.
    Ke konci pečení přidáme zcezenou cizrnu a perník, tím se nám směs hezky zahustí. Dochutíme solí a pepřem.
    Nasekanou petrželku vmícháme k masu až těsně před podáváním.

Poznámka

Je to výborný oběd nebo večeře, kdy maso vložím do trouby a nemusím se o něj skoro starat. Výborná záležitost!

Jako přílohu máme nejraději kuskus, bulgur nebo rýži. Výborné to je i samotné s pečivem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí maso na zelenině s cizrnou

Tématické fráze: cizrna s hovězím masem hovězí s cizrnou recept cizrna s masem a se zeleninou hovězí s cizrnou cizrna se zeleninou a masem maso s cizrnou