Nepečené vepřové maso

Vepřové maso Doba přípravy: 90 minut 9 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 90 minut 9 názorů

Suroviny 3 porce

2 velké cibule
400 g vepřové plece nebo bůčku
česnek
sůl
mletý kmín
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Česnek nakrájíme na plátky, nebo necháme celé stroužky.

  2. Cibuli usmažíme na malém množství sádla do světlerůžova a k ní přidáme vepřové plecko nebo bůček nakrájený na větší kousky.

  3. Na mírném plameni pomalu opékáme, dokud cibulka trochu nezhnědne.

  4. Potom přidáme česnek, sůl a mletý kmín podle chuti.

  5. Nepatrně podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou.

  6. Podléváme velmi málo, až vždy, když je šťáva vydušená na tuk. Až je maso měkké, tak odstraníme pokličku a dopečeme dočervena.

    Maso je celou dobu připravované na sporáku, nikoliv v troubě!

Komentáře k receptu Nepečené vepřové maso

  • Nadja Nadja

    :-p Zrovna včera bylo k obědu. Jen chci-li mít tu křupavou červenou kůžičku, dávám na chvíli do trouby nebo remosky.
    Přidala jsem foto - nechceš-li ho, ozvi se, smažu ho.

    Odpovědět

  • JanaB1 JanaB1(autor receptu)

    rihana: Máte ten recept tady na webu? Ráda bych ho vyzkoušela. Díky.;-)

    Odpovědět

  • vilem vilem

    JanaB1: nemáš zač! Tady je to sorta chytrolínů. Vadí jim noví lidé. Jen dávej recepty. Ať to tady frčì jiným směrem. :-*

    Odpovědět

  • JanaB1 JanaB1(autor receptu)

    vilem: Díky.:yes:

    Odpovědět

  • vilem vilem

    to mám rád. Tak tam napiš. Restujeme.Máš pak klid od těch chytrolínù tady. :-))

    Odpovědět

  • JanaB1 JanaB1(autor receptu)

    rihana: Také dělám v papiňáku, ale chutná to trochu jinak.

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Já to ještě dělám v papiňáku, takže je to za 15 minut.

    Odpovědět

  • JanaB1 JanaB1(autor receptu)

    1974andrea: Ano. Nenašla jsem vhodnější výraz na dopečení do červena. Jak jsem již psala, maso se připravuje pouze na sporáku. Dělám ho takto v létě, kdy se mi nechce zapínat trouba.;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Takže maso do červené kůrčičky dopečeme pouze na sporáku?

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové maso recepty nepečené maso recepty z vepřového masa recepty maso nepečené vepřové maso omáčky recepty recepty na veprove maso trhne vepřové maso recepty trhne maso v papinaku nepecene recepty z masa nepečené recepty z bůčku