Kapusta v sýrové omáčce s česnekem

Suroviny

1 střední hlávka kapusty
2 šalotky
2-3 stroužky česneku (podle velikosti)
150 -200 g strouhané Goudy (měla jsem 48%)
2 lžíce hladké mouky
mléko (cca hrnek)
smetana na zjemnění
vývar nebo voda
lžíce másla
mletý kmín
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu nakrájíme na nudličky. Podlijeme vývarem nebo vodou jen do poloviny výšky kapusty. Přidáme kmín a vaříme na skus. Poté kapustu scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vývar ponecháme.

  2. Na másle zpěníme nakrájenou šalotku s nakrájeným česnekem. Přidáme mouku a chvíli mícháme. Zalijeme vývarem z kapusty a vaříme 10-15 minut. Podle hustoty dolijeme trochu mléka.

  3. Do omáčky dáme sýr a necháme rozpustit. Vrátíme kapustu (můžeme ji trochu vymačkat, aby zbytečně neředila omáčku). Zjemníme smetanou a dochutíme pepřem.

  4. Omáčka se sýrem zhoustne, je-li třeba, zředíme mlékem. Podáváme s vařenými bramborami jen tak. Komu by chybělo maso, vařené hovězí by se určitě hodilo.

  5. Tento recept vznikl ve spolupráci se . Online tam nakoupíte farmářské potraviny, čímž podpoříte lokální farmáře a výrobce a vychutnáte si opravdové jídlo.

Komentáře k receptu Kapusta v sýrové omáčce s česnekem

  • mika59 mika59(autor receptu)

    RubyRom: Romi moc ti děkuji. :-K .chutnalo nám, přidala jsem fotku s hovězím masem na česneku..;-)

    Odpovědět

  • RubyRom RubyRom

    Miládko, mám ráda kapustu, tohle by mi chutnalo. Klobouk dolů před Tvou fantazií, máš úžasné recepty!:yes::yes:

    Odpovědět