Kuře v kahari

Suroviny

1 lžíce ghí
3 rozetřené stroužky česneku
1 jemně nasekaná cibule
2 lžíce garam masaly
1 lžička mletého koriandru
1/2 lžičky sušené máty
1 bobkový list
750 g kuřecího masa
2 dl kuřecího vývaru
petrželka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ve woku či velké pánvi rozehřejeme ghí, přidáme česnek a cibuli. Na prudkém plameni smažíme 3-4 minuty. Přidáme garam masalu, koriandr, mátu a bobkový list. Dále maso nakrájené na kostky, a za občasného míchání smažíme asi 5 minut.

  2. Přilijeme vývar, ztlumíme plamen a vaříme 10 minut., dokud kuře není měkké. Nakonec přimícháme sůl a petrželku.

Poznámka od kuchařky

Recept je z knihy 1000 klasických receptů z celého světa. Kahari je kovová pánev s dvěmi držadly, která se podobá woku. My to jedli s čínskými nudlemi.

Komentáře k receptu Kuře v kahari

K receptu nejsou žádné komentáře.