Cizrna na másle ghí podle indické kuchyně
Recept ještě nebyl hodnocenInspirace tradiční indickou kuchyni nám dává možnost připravit výborné bezmasé jídlo, které zasytí i zahřeje. Dlouhou přípravu luštěnin můžeme výrazně zkrátit použitím…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Inspirace tradiční indickou kuchyni nám dává možnost připravit výborné bezmasé jídlo, které zasytí i zahřeje. Dlouhou přípravu luštěnin můžeme výrazně zkrátit použitím…
Čirok i čočku propláchneme a nejlépe přes noc namočíme každé zvlášť do studené vody. Poté vodu slijeme, čirok zalijeme vodou a dáme vařit. Po 30 minutách přidáme slitou…
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a orestujeme na oleji do zesklovatění. Přidáme garam masala, skořici a hřebíčky a krátce orestujeme, až se rozvoní. Poté přisypeme…
Kešu orechy na pol hodinu namočíme vo vode. V hrnci zohrejeme lyžicu ghí. Pridáme nakrájané 2 cibule a cesnak a restujeme do mäkka. Pridáme nakrájanú paradajku a…
Rýži si propláchneme v sítu a mezitím v hrnci rozpustíme tuk. Pak tam rýži vhodíme a chvilku ji restujeme. Okořeníme od oka a osolíme. Potom se vlije voda a dusíme…
Cuketu, mrkvu a zemiaky narežeme na malé kocôčky, fazuľku narežeme na kúsky. Na oleji niekoľko sekúnd opražíme kurkumu, rascu a zázvor ( len kým korenie spení ). …
Kuřecí maso nakrájíme na kousky velikosti soust, dáme do uzavíratelné misky, přidáme kurkumu, koriandr, papriku, sůl a polovinu garam masaly, trochu oleje a polovinu…
Všechny suroviny na marinádu smícháme. Maso si nasolíme, opepříme a vložíme do marinády. Maso s marinádou řádně promícháme a necháme celou noc pěkně v chladu odpočívat. …
Nejprve propláchneme quinou a necháme ji chvíli namočenou, aby se z ní vyloučily nahořklé saponiny.Na oleji orestujeme pokrájenou cibulku. Zasypeme ji chilli, zázvorem,…
1 cibuli nakrájet najemno, 2 cibule na půlkolečka 2 stroužky česneku rozmačkat, 3 nakrájet najemno do mísy si dát maso, najemno nakrájenou cibuli a česnek, okořenit…
V hrnci rozehřejeme olej a vložíme na něj cibuli, mrkev a celer, vše nakrájené na malé kostičky. Zeleninu asi 5 minut necháme restovat. Přidáme nadrobno nakrájený…
Nejprve si na oleji orestujeme kuřecí maso nakrájené na menší kousky se špetkou chilli. Orestované maso uchováme v teple. Dále orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli …
Mäso nakrájame na menšie rezance, premiešame s olejom, garam masala, korením a soľou a necháme 2 hod postáť.Batáty nastrúhame natenko. Pridáme vajcia, prelisovaný cesnak…
Smíchala jsem asafetidu s 2 lžícemi vody. Přidala jsem jí do jogurtu a dobře promíchala. Marinádu jsem dobře promíchala s masem. Marovala jsem ho 30 minut. Nejlépe přes…
Milovníci asijské kuchyně zbystřete. Velmi jednoduchý recept z běžně dostupných surovin vás zve talíři plnému voňavých a lehce pálivých krevet. Krátké restování a rychlá…
Květák rozebereme na malé růžičky, propláchneme na sítu a necháme okapat. Cibuli rozpůlíme, sloupneme a nasekáme najemno. Rajče spaříme a oloupeme.Do hluboké rozehřáté…
Z křídel odstraníme kůži, pak je dáme do pekáčku, ve kterém už je nakrájená slanina na malé kostičky. Osolíme a okořeníme kmínem, kořením Garam masala, pepřem i bobkovým…
Dhal je indické luštěninové jídlo, které si oblíbíte díky rychlé přípravě a výborné chuti. Chuť a krásnou vůni dodá jídlu směs koření garam masala a zázvor a kurkuma,…
Cizrna může být výtečným a sytým pokrmem, obzvlášť, pokud ji připravíte s orientálním indickým kořením. Použijete-li cizrnu z plechovky, je navíc příprava velice rychlá.…
Cibuli, žampiony a olivy orestujeme a vložíme do mísy vyložené anglickou slaninou. Kuřecí prsa osolíme, opepříme a okořeníme garam masalou a restujeme na olivovém oleji…
Játra obalíme ve směsi koření,necháme odležet něco přes půl hod.,obalíme v mouce a smažíme.Podáváme s brambory
Na oleji opražíme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme najemno nastrúhaný zázvor a opražíme. Pridáme všetko korenie, soľ, opražíme, vsypeme na kolieska narezané paradajky…
Všechno nakrájíme a uchystáme na misky, abychom pak jen přidávali do pánve. Konzervy otevřeme, kokosové mléko rozdělíme - do šálku slejeme řídší poloprůhledné mléko,…
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Zasypeme ji římským kmínem, garam masalou a kurkumou a za stálého míchání asi minutu orestujeme, aby se koření rozvonělo.…