Indické pečené kuře

Vanilka Kuchařka: Vanilka

Doba přípravy: cca 2 hodiny 4 porce Drůbeží maso 10 názorů

Suroviny

Celé kuře
10 cm čerstvého zázvoru
4 stroužky česneku
1 citrón
1 lžička koření Garam Masala
1 lžička římského kmínu (rozdrceného v hmoždíři)
1 lžička mletého koriandru
pepř
2 lžíce rajského protlaku
vývar
1 kelímek sladké smetany 31%
čerstvý koriandr
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zázvor a česnek nastrouháme, smícháme se zbytkem ingrediencí (Garam Masala, římský kmín, mletý koriandr, pepř, protlak, vymačkaný citrón) a vytvořenou marinádou potřeme celé kuře a necháme přes noc marinovat (já ho dávám do velkého zavíracího igelitového sáčku).

  2. Kuře osolíme, podlejeme, do pekáče hodíme celou skořici a pečeme do křupava a červena.

  3. Kuře vyndáme, pekáč dame na plotnu a výpek vyvaříme na tuk, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Provaříme a zalijeme smetanou. Podáváme s rýží basmati, posypané čerstvým koriandrem.

Poznámka

Recept je volně inspirován receptem Jamieho Olivera :-)

Vychytávka na konec:-) Hotovou marinádu přendám do uzavíratelného velkého pevného sáčku typu ziploc (k dostání např. v Ikea http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/00277499/#/30277501 či v DM) k tomu přidám kuře, pevně uzavřu a sáček s kuřetem mnu tak dlouho, dokud není celé kuře obaleno marinádou. Jednoduchý způsob bez zašpinění... :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 270 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Indické pečené kuře

Tématické fráze: indické kuře kuře na indický způsob indické pečené kuře kuře garam masala pečené kuře kuře garam masala recept kuře na koriandru pečené kuře v sáčku pečené indické kuře pečené kuřecí indické kure s koriandr pečené kuře recepty kure pecene v sacku pečené kuře po indicku marinada na indicke pecene kure recept kuře v indické marinádě indické kuře masala kure garam masala recepty indicky kure pecene kure s koriandrem

Zapomněl/a jsem heslo