Vepřová plec na mexický způsob
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nejdříve dusíme pod poklicí, poprášené mexickým kořením, kořením na pečeni (či na krkovičku), lehce osolené, se špetkou kmínu, obložené 3 cibulemi na osminky a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nejdříve dusíme pod poklicí, poprášené mexickým kořením, kořením na pečeni (či na krkovičku), lehce osolené, se špetkou kmínu, obložené 3 cibulemi na osminky a…
Salát: zeleninu nakrájíme a promícháme. Rozdělíme do misek, na každou porci dáme na kostičky nakrájený sýr, rozkrojené vejce, které přelijeme dresinkem.Dresink: majonézu…
Velmi dobrá směs, pokud chcete vařit bez masa. Voní po bylinkách, chutná po houbách a brambory vás zasytí tak, že se hodí k obědu i večeři. S miskou zeleninového salátu,…
V létě se rádi setkáváme s rodinou i přáteli a rádi pro ně připravujeme pohoštění. Grilovací sezóna je v plném proudu, vyzkoušejte tedy něco jiného a připravte topinky s…
Hranolky z brambor už vás nebaví? Vyzkoušejte hranolky z kedlubny. Křupavé kousky zeleniny v lahodném těstíčku stačí usmažit do zlatova a podávat s oblíbeným dipem. Sami…
Rizoto s vepřovým masem a zeleninou, bohatě sypané sýrem, zajisté potěší všechny vaše strávníky. Není to sice to pravé italské rizoto, ale i naše česká verze, kterou…
Přijdete z práce a rodina se hned u dveří ptá, co bude k večeři. Tyto medailonky z kuřecího masa, podávané s kuskusem plným lahodné restované zeleniny, jistě potěší vaše…
Očištěnou mrkev a cuketu nakrájíme na půlkolečka a dáme restovat na pánev s rozehřátým máslem a olivovým olejem.Posypeme drceným kmínem. Až začne zelenina pouštět vůni,…
Brambory dobře omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Špek nakrájíme na kostičky a smícháme s česnekem a kořením.Brambory smícháme s ochuceným špekem. Dáme do pekáčku a…
Nejprve dáme vařit stehno bez soli, neboť se nakonec osolí grilovacím kořením. Připravíme si všechny ingredience, lilek posolíme a necháme potit (aby se vyplavila…
Do pekáčku dáme dýni nakrájenou na kousky, cibuli na půlkolečka, osolíme, opepříme a posypeme kořením.V misce smícháme tahini pastu, olej a citronovou šťávu. Směs…
Všechnu zeleninu nakrájíme na přibližně stejné kousky. Pokapeme olejem a okořeníme. Zamícháme s čerstvými bylinkami. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 min na 180°C. …
Fazolové lusky dáme do vroucí vody asi na 3 minutky, aby zůstaly křupavé.Mezitím osmahneme cibulku a pokrájené tofu. Restujeme do zlatava. Nakonec přidáme lusky a…
Dýni omyjeme, vydlabeme semínka, nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme také na kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky -asi 0,5 cm.Zapékací mísu…
Pečená zelenina se dá v parném létě jíst i studená, čímž nás příjemně osvěží. Ať už zvolíte jakoukoli kombinaci zeleniny, vždy si pochutnáte. Je to prostě takové skvělé…
Kombinace pečených paprik, rajčat, lilku a cukety vytváří lahodnou a zdravou pomazánku, která je ideální na chleba nebo bagetu, můžeme mazat na topinky, nebo přidat k…
Kapr je klasická česká ryba, která má velmi kvalitní maso. Ochutíme ho jen jednoduše kmínem, abychom nepřebili jeho chuť. Ke kaprovi podáváme teplý salát z restované…
Pokud máte přebytek cuket, vyzkoušejte toto jednoduché jídlo z jednoho pekáčku. Zapečená cuketa s anglickou a brambory chutná skvěle a už k ní nemusíte připravovat…
Máte chuť na rýži, nebo vám doma uvařená rýže zbyla a přemýšlíte, jak ji zužitkovat? Stačí přidat trochu zeleniny nebo chřestu, pár žampionů a kousky masa. Rázem máte…
Křehké plátky patizonu obalené v jemném trojobalu z kukuřičné strouhanky a dozlatova upečené v horkovzdušné fritéze představují lehkou a moderní alternativu klasického…
Spolu s podzimem přichází také sychravé počasí, ve kterém nám přijde k duhu talíř teplé zeleninové polévky. Krémová polévka z pečené zeleniny je skvělým způsobem, jak…
Quinoa patří mezi obiloviny, které tu jsou odpradávna, jen jsme ji v kuchyni na nějaký čas nedali prostor. Vyzkoušejte tuto drobnou obilovinu plnou prospěšných látek…
Těstoviny uvařím ve vodě. Cibuli na kostičky osmahnu na pánvi s olejemi, přidám tofu, žampiony a papriku na kostičky. Až bude tofu lehce zlatavé, přidám cizrnu a…
Polévka: Dýni nakrájíme na plátky, poklademe na pomaštěný pečící papír, posypeme solí a grilovacím kořením. Pečeme dorůžova asi 15 minut na 220°C. Na oleji v hrnci…