Čočka na kyselo
Recept ještě nebyl hodnocenČočka se tradičně připravuje na Nový rok, aby se v domácnosti udržely peníze. Na čočku proto nesmíte zapomenout ani letos. Pokud nechcete experimentovat, vsaďte na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 104 kJ / 25 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,40 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11,20 g |
Sůl | 28,00 g |
Sacharidy | 2,80 g |
– cukry | 1,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Čočka se tradičně připravuje na Nový rok, aby se v domácnosti udržely peníze. Na čočku proto nesmíte zapomenout ani letos. Pokud nechcete experimentovat, vsaďte na…
Žampiony mají velmi jemnou houbovou chuť a polévka z nich je naprosto báječná. Tentokrát však nebudeme vařit klasický krém. Připravte si polévku, ve které se snoubí…
Skvělá možnost, jak zužitkovat mražené nebo sušené houby. Smetanové omáčky mají v naší kuchyni velkou tradici. A s takovým spojením vepřové plece, voňavých hub a lahodné…
Klasickou zelňačku s uzeninou určitě znáte, ale už jste zkoušeli světlou verzi? Stačí pár surovin a skvělá polévka je během chvilky na stole. V zimě vás bílá zelňačka…
Hledáte takovou úpravu masa, aby maso zůstalo krásně křehké a šťavnaté? Vyzkoušejte ho namarinovat podle následujícího receptu. Maso je lehce pikantní a má výraznou chuť…
Příprava poctivého guláše potřebuje dostatek času i péče. Z vepřového kolena si uvařte základní vývar, který poté budete potřebovat právě do guláše. Intenzivní vyvážená…
Pokud chcete uvařit jednoduchý levný oběd, je pro vás kuře na paprice správnou volbou. Při přípravě můžete použít i části drůbeže, které se nehodí na pečení, například…
Vepřové maso již nikdy nebude tuhé, pokud zkusíte tuto marinádu. Připravte si kýtu na grilování, k nedělnímu obědu nebo k večeři, doplněnou čerstvou zeleninou. Díky…
Kuřecí vývar je všelék a dokáže postavit na nohy. Nejlepší je dlouho tažený, avšak ne vždy je na něj čas. Proto máme možnost jej uvařit v tlakovém hrnci, tedy papiňáku.…
Klasická polévka z párků a brambor ochucená sladkou mletou paprikou je velmi jednoduchá na přípravu. Cibulovou jíšku zalijeme vývarem, povaříme, scedíme a přidáme párky…
Krémová polévka z dýně hokaido je velmi oblíbená a v české kuchyni se zabydlela v mnoha variantách. Tento recept je lehce pikantní díky kari koření a česneku, ale v…
Květákový nákyp je lahodné a zdravé jídlo, které potěší milovníky zeleninových pokrmů i ty, kteří hledají lehčí variantu klasických zapečených jídel. Nadýchaná chutná…
Kuřecí maso, nakrájené na nudličky okořeníme a orestujeme v rozehřátém tuku.Přidáme na kolečka nakrájený pórek, na nudličky nakrájenou šunku a krátce orestujeme. Po…
Játra patří mezi nejvýživnější potraviny vůbec. Jsou bohatá na vitamíny i kvalitní bílkoviny. Přesto bývají v jídelníčku často opomíjena. Ať už sáhnete po vepřových,…
Krevety očistíme, odstraníme případné střívko a propláchnuté na sítku necháme okapat. Vložíme do vroucí vody a krevety 1-2 minuty povaříme. Jakmile zrůžoví, jsou hotové…
I zapřísáhlí odpůrci jater zjihnou u talíře s jemnou a chutnou játrovou omáčkou. A co k ní? Vyberte si brambory, rýži, neb krajíc chleba. Všechny varianty se hodí.…
Klasickou českou bramboračku připravíme ze zásmažky zalité vývarem, do kterého přidáme dostatek zeleniny a houby. Polévku ochutíme kmínem, česnekem, majoránkou a…
Houbová polévka s křupavými krutony je ideální jídlo na zahřátí do chladnějších dnů. Vůně hub, česneku a bylinek vytvoří poctivý základ, zatímco opečený chléb na sádle…
Cibuli oloupeme, rozkrojíme na polovinu a nakrájíme na plátky. V oleji rozmícháme sůl, pepř, sójovou a worčestrovou omáčku, mletou papriku, kečup a polévkové koření.…
Květák rozdělíme na menší růžičky, brambory nakrájíme na kostičky. Dáme společně s polévkovým kořením na cca 20 minut povařit, dokud zelenina nezměkne. Pozn.: Zalijeme…
Na másle usmažíme tmavou jíšku. Zalijeme 1,5 litrem vody a vyšleháme metličkou, aby nevznikly hrudky. Přidáme kostku bujónu, opět vyšleháme metličkou a provaříme. Pak do…
V osolené vodě uvaříme rýži podle návodu doměkka (či jako já, využijeme zbytek z předchozího dne).Salám a cibuli nakrájíme na kostičky a dáme společně opékat do kastrolu…
Ze zavináčů odstraníme špejle, rozbalíme je a vnitřek nakrájíme nadrobno. Rybí filety podélně překrojíme a nakrájíme na 1 cm proužky. Vše dáme do větší misky. Scedíme…
Marinované maso je po přípravě křehké a výborně ochucené. To, že se dá připravit delší dobu dopředu, z něj dělá ideální pokrm pro plánovanou akci s rodinou či přáteli.…