Vegetariánské chilli s pečenými batáty
Recept ještě nebyl hodnocenVegetariánské chilli je nadupané výživnými luštěninami. Fazole spolu s čočkou, paprikou a kořením doplňuje samozřejmě chilli. K této pálivé směsi pak připravíme jako…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 874 kJ / 448 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,00 g |
| Tuky | 20,00 g |
| – nasycené | 3,00 g |
| – nenasycené | 15,00 g |
| –– mononenasycené | 12,00 g |
| –– polynenasycené | 3,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 10,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 50 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 50,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Vegetariánské chilli je nadupané výživnými luštěninami. Fazole spolu s čočkou, paprikou a kořením doplňuje samozřejmě chilli. K této pálivé směsi pak připravíme jako…
Letní zeleninové polévky nás nejen zasytí, ale i osvěží. Cuketovou krémovou polévku zjemňuje přidaná smetana a zajímavě dochutí citronová šťáva s lístky koriandru. Na…
Porce kuřete v lahodné marinádě s voňavým kořením a medem chutnají skvěle z trouby i z grilu. Stačí jen smíchat pár surovin, nechat kuře odležet přes noc a pak už si jen…
Přineste do své kuchyně vůni a chutě Indie s tímto lahodným zeleninovým kari. Tento recept je plný barevné zeleniny, aromatických koření a krémového kokosového mléka,…
Jak dostat do rodinných příslušníků co nejvíc zeleniny? Vyzkoušejte tento barevný zeleninový nákyp. Jednotlivé druhy zeleniny spojí své chutě a spolu s vajíčky, vločkami…
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli s nasekaným česnekem. Přidáme protlak, sůl, koriandr a chvíli restujeme. Přidáme rajčata a na kousíčky nakrájenou papriku…
Cibuli nakrájejte najemno. Oloupanou mrkev nakrájejte na slabá kolečka. Celer oloupejte a nakrájejte na drobné kostky.V hrnci rozehřejte olej a cibuli, opékejte…
Těsto můžeme připravit buď ručně tak, že do mouky na válu rozdrobíme droždí a kousky povoleného másla, přidáme sůl, vlažné mléko a vypracujeme těsto, které necháme půl…
Rajčata nařízneme do kříže, spaříme a oloupeme. Pokud máme rajčata z plechu, tato práce nám samozřejmě odpadá. Cibuli nakrájíme najemno.Na hluboké pánvi orestujeme…
Chicken Vindaloo je tradiční indické jídlo s typickou, velmi pálivou chutí. Kuřecí maso marinované ve Vindaloo pastě má velmi výraznou chuť, ale jakmile tento pokrm…
Dáme vařit osolenou vodu. Do vařící vody přidáme polentu smíchanou se solí, česnekem, koriandrem a kurkumou.Vaříme zhruba 2 minuty - polenta začne houstnout a odlepovat…
V hrnci rozpálíme olej a vhodíme do něj všechno koření i harisu. Na mírném ohni restujeme do rozvonění cca 2 minuty.Mandlové lupínky opražíme na suché, teflonové pánvi…
Arabský cizrnový hummus je velmi chutný a jednoduchý pokrm s bohatým obsahem živin. Podává se tradičně s chlebovou plackou nebo se syrovou zeleninou, kterou se nabírá, a…
Dhal z červené čočky a dýně je jídlo, které zahřeje svou pikantností. Kombinuje sladkost dýně s voňavým ostrým kořením, tak typickým pro indickou kuchyni. S rýží nebo…
Šťavnaté, dobře kořeněné plátky hovězího masa v omáčce připravené z cibulového základu, hořčice a vývaru jsou ideálním jídlem na nedělní oběd. I když příprava trvá…
Klasická mexická rajčatová omáčka pikantní chuti se skvěle hodí k nachos nebo tortille. Připravíme ji z rajčat a paprik, které podusíme a rozmixujeme. K dochucení…
Cizrnové kari připravíme z uvařené cizrny, kterou ochutíme spoustou voňavého koření. Přidáme nasekaná rajčata a papriku. K lehce pikantnímu kari se jako příloha hodí…
Z chilli papričiek odstránime stopky, semienka a po dlžke ich rozkrojíme na polovice.Zalejeme ich vriacou vodou a necháme 5 minút odstáť.Do mixovacej nádoby nasypeme…
Kuracie maso nakrajame na rezanceky a osolime. V panvici zohrejeme olej a maso orestujeme na silnom ohni zo vsetkych stran. Vyberieme z panvice a odlozime bokom do…
Krůtí maso nakrájejte na větší kousky. V misce promíchejte se lžící škrobu.Sójovou omáčku s rýžovým octem a medem prohřejte. Promíchejte s prolisovaným nebo najemno…
Maso nakrájíme na plátky (cca 1 cm), jemně naklepeme, z obou stran trochu osolíme. V misce smícháme olej, ocet a bylinky. Do směsi přidáme maso, promícháme a necháme pár…
Předem všechno potřebné nakrájíme. Játra na kousky, cibuli najemno, papriku a celer na proužky a česnek posekáme. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme játra, osolíme (…
Indická kuchyně je plná rozličných chutí a také vůní. Pod názvem chana masala se ukrývá cizrna po indicku, kterou můžeme podávat s chlebovými plackami, nebo rýží. Cizrna…