Lahodné kuře pečené v marinádě
Recept ještě nebyl hodnocenPorce kuřete v lahodné marinádě s voňavým kořením a medem chutnají skvěle z trouby i z grilu. Stačí jen smíchat pár surovin, nechat kuře odležet přes noc a pak už si jen…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 874 kJ / 448 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,00 g |
| Tuky | 20,00 g |
| – nasycené | 3,00 g |
| – nenasycené | 15,00 g |
| –– mononenasycené | 12,00 g |
| –– polynenasycené | 3,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 10,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 50 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 50,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Porce kuřete v lahodné marinádě s voňavým kořením a medem chutnají skvěle z trouby i z grilu. Stačí jen smíchat pár surovin, nechat kuře odležet přes noc a pak už si jen…
Vegetariánské chilli je nadupané výživnými luštěninami. Fazole spolu s čočkou, paprikou a kořením doplňuje samozřejmě chilli. K této pálivé směsi pak připravíme jako…
Přineste do své kuchyně vůni a chutě Indie s tímto lahodným zeleninovým kari. Tento recept je plný barevné zeleniny, aromatických koření a krémového kokosového mléka,…
Kuracie maso nakrajame na rezanceky a osolime. V panvici zohrejeme olej a maso orestujeme na silnom ohni zo vsetkych stran. Vyberieme z panvice a odlozime bokom do…
Mleté maso je vděčná surovina, kterou lze zpracovat na tisíc způsobů. Na grilu se bude skvěle vyjímat v kabátku ze slaniny. Vhodně zvolené koření vytvoří z obyčejného…
Chicken Vindaloo je tradiční indické jídlo s typickou, velmi pálivou chutí. Kuřecí maso marinované ve Vindaloo pastě má velmi výraznou chuť, ale jakmile tento pokrm…
Klasická mexická rajčatová omáčka pikantní chuti se skvěle hodí k nachos nebo tortille. Připravíme ji z rajčat a paprik, které podusíme a rozmixujeme. K dochucení…
Šťavnaté, dobře kořeněné plátky hovězího masa v omáčce připravené z cibulového základu, hořčice a vývaru jsou ideálním jídlem na nedělní oběd. I když příprava trvá…
Arabský cizrnový hummus je velmi chutný a jednoduchý pokrm s bohatým obsahem živin. Podává se tradičně s chlebovou plackou nebo se syrovou zeleninou, kterou se nabírá, a…
Těsto můžeme připravit buď ručně tak, že do mouky na válu rozdrobíme droždí a kousky povoleného másla, přidáme sůl, vlažné mléko a vypracujeme těsto, které necháme půl…
Krůtí maso nakrájejte na větší kousky. V misce promíchejte se lžící škrobu.Sójovou omáčku s rýžovým octem a medem prohřejte. Promíchejte s prolisovaným nebo najemno…
Cibuli nakrájejte najemno. Oloupanou mrkev nakrájejte na slabá kolečka. Celer oloupejte a nakrájejte na drobné kostky.V hrnci rozehřejte olej a cibuli, opékejte…
Dýni hokkaido nakrájejte, zbavte ji jader a slupky. Slupka bývá hodně tvrdá, takže si připravte ostrý nůž a dávejte pozor, aby vám nůž nesjel po hladkém povrchu. Je to…
Jak dostat do rodinných příslušníků co nejvíc zeleniny? Vyzkoušejte tento barevný zeleninový nákyp. Jednotlivé druhy zeleniny spojí své chutě a spolu s vajíčky, vločkami…
Na oleji jsem si osmahla na drobno nakrájenou cibulku a restovala, dokud nezesklovatěla. Poté jsem k ní přidala kari, kurkumu, kmín a koriandr, promíchala, nechala…
Cibuli pokrájíme na větší kousky, přídáme drobně nakrájenou papriku, koření, olivový olej, sůl a promícháme.Omyté a osušené kousky kuřete vložíme do cibulové směsi a…
Jehněčí maso má sice svojí specifickou vůni a chuť, ale správná a poctivá příprava vám zaručí, že si na něm opravdu pochutnáte. Maso bude po upečení krásně šťavnaté,…
Propláchnutou rýži necháme v čisté vodě namočenou. Očistíme zeleninu a nakrájíme na kostičky. Na rozpálenou hlubokou pánev dáme 2 lžíce oleje a na něm zesklovatíme…
Jemné kari populární v indických restauracích. Je to voňavé a aromatické jídlo se smetanovou omáčkou. Je dobré s bylinkovou rýží, naan chlebem, mangovým čátný a…
Zeleninové sabdží je tradiční indický pokrm plný barev a chutí, který si oblíbí každý milovník zeleniny. Toto jídlo spojuje rozmanité druhy zeleniny s aromatickými…
Obereme maso z krku a nakrájíme na kousky, zasypeme drceným kmínem, opepříme. Cibuli nasekáme na hrubší kousky. Na rozpáleném tuku zprudka orestujeme cibuli, maso i…
Cizrnu si namočíme nejlépe přes noc do studené vody a druhý den uvaříme do měkka ( asi 3/4 hodiny až hodinu ). Na troše olivového oleje osmahneme pokrájenou cibulku,…
Květák omyjeme a rozdělíme na růžičky. Větší kousky můžete ještě překrojit. Mrkev očistit a nastrouhat na tenké dlouhé nudličky. (Takové jakoby špagety) Červenou…