Asijské knedlíčky plněné masem
Recept ještě nebyl hodnocenKukuřičný škrob a hladkou mouku (půl na půl) osolíme, zalijeme vařící vodou a vypracujeme hladké těsto. Z něj uděláme malé kuličky a následně vyválíme tenké placičky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kukuřičný škrob a hladkou mouku (půl na půl) osolíme, zalijeme vařící vodou a vypracujeme hladké těsto. Z něj uděláme malé kuličky a následně vyválíme tenké placičky…
Čočku propereme a dáme vařit ve 3 šálcích vody. Jakmile ji převedeme k varu, zmírníme teplotu, zakryjeme a dusíme 15 minut. Pak scedíme. Vodu si necháme stranou…
Jemná kokosová polévka doplněná svěží vůní a chutí citronové trávy, lehce pikantní díky chilli papričce a zasypaná čerstvým koriandrem přinese chuť Thajska přímo do…
Předem všechno potřebné nakrájíme. Játra na kousky, cibuli najemno, papriku a celer na proužky a česnek posekáme. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme játra, osolíme (…
Sýrové chipsy jsou velmi oblíbenou lahůdkou, která obvykle slouží ke zdobení pokrmů. Sýrová kolečka podle tohoto receptu využijete jako součást pohoštění pro návštěvu…
Rádi byste překvapili milou návštěvu něčím jiným než obligátními chlebíčky? Potřebujete pár surovin a chvíli příprav. Výsledek je velmi hezký na pohled a zároveň chutný…
Tmavozelená čočka si během vaření zachová tvar a uvaříme ji velmi snadno a rychle. Stačí jí smíchat s osmaženou cibulí a směsí indického koření, které jídlu dodá…
Dhal z červené čočky a dýně je jídlo, které zahřeje svou pikantností. Kombinuje sladkost dýně s voňavým ostrým kořením, tak typickým pro indickou kuchyni. S rýží nebo…
Cibuli dáme na rozpálený olej a asi 1 min.opékáme , přidáme maso, chilli papričku na drobno nakrájenou a česnek. Opékáme asi 3 min. Přidáme citronovou trávu a ostatní…
Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Sůl a ostatní koření rozdrtíme v hmoždíři a promícháme s moukou.Přidáme Heru, vzešlý kvásek a vypracujeme těsto (těsto…
Ve vroucí osolené vodě uvařte špagety al dente.Krevety zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou, ochuťte solí a pepřem a narychlo opečte na pánvi.Suroviny na pesto…
Oloupané šalotky nakrájíme nadrobno, maso naklepeme, z obou stran okořeníme. Na rozpáleném oleji zesklovatíme šalotku, přidáme maso, z obou stran opečeme, podlijeme…
Kachní prsa opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, nařízneme kůži do mřížky, ochutíme grilovacím (domácím nebo koupeným) kořením, pepřem a dáme stranou. Do misky dáme…
Maso nakrájíme na plátky a z nich uděláme cca půl cm nudličky, okořeníme čerstvě mletým sečuánským pepřem. Zeleninu očistíme, mrkev a pórek nakrájíme na tenké nudličky,…
Očištěné maso nakrájíme na nudličky, osolíme a okořeníme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, nasekáme papričku a česnek, špek nakrájíme na kostičky.Do hluboké pánve dáme olej,…
Krůtí prsa nakrájíme na nudličky a orestujeme na rozehřátém oleji. Když je maso zlatavé, vyjmeme je a dáme bokem. Na výpeku orestujeme papriku nakrájenou na nudličky,…
Při použití pomalého hrnce se všechny chutě geniálně propojí. Hovězí maso při této úpravě zkřehne a zůstane šťavnaté. Dlouhé čekání na výsledek se opravdu vyplatí.…
Asijská kuchyně se stala v našich končinách velmi oblíbenou. S dostupností surovin, které této kuchyni vládnou, si dnes již můžeme mnoho specialit připravit i doma.…
Nejprve jsem naložila kuřecí nudličky. K nudličkám kuřete jsem přidala garam masala, nastrouhaný stroužek česneku, trochu nastrouhanýho zázvoru, sůl, pepř, olej a bílý…
Adžabsandál je tradiční gruzínská pochoutka, která osloví všechny milovníky zeleninových specialit a výrazných chutí. Tento chutný a voňavý pokrm se připravuje z…
Maso očistíme a nakrájíme na proužky asi 1 cm silné.Na oleji chvíli smažíme oloupaný celý stroužek česneku a chilli papričku. Nespálit!Vyjmeme a vhodíme oloupanou hrubě…
Klasické sečuánské kung-pao je oblíbené po celém světě. Tentokrát ho připravíme ve vegetariánské verzi a maso nahradíme marinovaným květákem. Nesmí chybět ani arašídy,…
Přicházející podzim se nese ve znamení horkých polévek, které nám svojí báječnou chutí zpříjemní první sychravé dny. Polévka z pečené dýně a zeleniny je plná chuti a…
Maso ze stehen nakrájíme na větší kousky. V nádobě tajine necháme zahřát olej a maso ze všech stran necháme opéct. Když je ze všech stran lehce zlatavé, vyndáme z…