

Houbová asijská polévka
Suroviny
- 150 g japonských hub Shimeji (šimedži)
- menší hrst Jidášova ucha,
- předem namočeného 2 hodiny
- 1 čínské zelí Pak choi
- svazek rýžových nudlí
- 1 litr silného drůbežího vývaru
- 1 lžička mletého zázvoru
- chilli vločky
- sojová omáčka
- sůl - nemusí být
- lístky koriandru
Postup přípravy receptu
Z Jidášova ucha odstraníme tvrdší části a nakrájíme ho na menší kousky. Shimeji očistíme, delší nožičky nakrájíme. Vývar přivedeme k varu, vložíme Jidášovo ucho a zázvor, vaříme cca pět minut, přidáme shimeji a vaříme dál cca deset minut.
Pak choi očistíme, nakrájíme a přidáme do polévky (Pak choi je křehké, nemusí se vařit, stačí přidat do horké polévky). Dochutíme sojovou omáčkou a chilli.
Nudle připravíme podle návodu a rozdělíme do misek. Zalijeme polévkou a doplníme lístky koriandru.
Poznámka od kuchařky
Shimeji kupuji v Albertu, ale bohužel nepatří do stálého sortimentu a jejich dodávky jsou nepravidelné.