Ravioli plněné lososem s chřestem a koriandrem
Recept ještě nebyl hodnocen1. Zadělat těsto (kopeček mouky, do středu vejce, postupně vidličkou vmíchat mouku do vajec, v průběhu přidat olej) - zabalit do folie, nechat odpočinout 20 min. 2.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1. Zadělat těsto (kopeček mouky, do středu vejce, postupně vidličkou vmíchat mouku do vajec, v průběhu přidat olej) - zabalit do folie, nechat odpočinout 20 min. 2.…
Prsíčka nakrájíme na menší kousky, přidáme česnek, nakrájený zázvor, koriandr, cibuli a olej a vše rozmixujeme, popřípadě pomeleme. Osolíme podle chuti a mokrýma rukama…
Krkovičku pomačkáme jen sevřenou dlaní a trochu osolíme z obou stran. Mleté koření proímícháme se solí, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, najemno utřený česnek a…
Z koriandru, limetkové šťávy a oleje vytvoříme marinádu. Rozmrazíme krevety ve studené vodě, poté je vložíme do marinády alespoň na hodinu.Mezitím můžeme připravit salsu…
Klasický guláš z kvalitního masa, který je ozvláštněný sýrem a koriandrem. Můžete ho ještě zpestřit přidáním dalších surovin, např. hráškem nebo fazolkou, které vám…
Tento pokrm je ideální volbou pro milovníky asijské kuchyně. Nudle jsou doplněny barevnou směsí zeleniny, jako jsou pórek, hrách, papriky a cukety, které dodávají nejen…
Máte chuť zpestřit si jídelníček netradičním receptem? S touto pikantní směsí z kuřecího masa, zeleniny a omáček, typických pro asijskou kuchyni ucítíte vůni exotiky i…
Bezmasá jídla vůbec nemusí být nudná. Chuť a vůně koření pozdvihnou "obyčejné" suroviny na luxusní chuťový zážitek. Jogurt přináší potřebné bílkoviny, čočka beluga…
Vinná klobása jistě už má své místo mezi uzeninami. Použít ji můžeme třeba do této zeleninové směsi s bramborem. Chutné je třeba spojení brokolice, mrkve a rajčat. Pokrm…
Vinná klobása jistě už má své místo mezi uzeninami. Použít ji můžeme třeba do této zeleninové směsi s bramborem. Chutné je třeba spojení brokolice, mrkve a rajčat. Pokrm…
Vietnamská kuchyně je pestrá, používá spousty druhů zeleniny, kvalitní maso a v neposlední řadě je i lákavá pro oko. Vietnamský salát Bún bò Nam Bộ je náročnější na…
Kuře vykostíme a to velmi opatrně, abychom někde neporušili celistvost kůže.Plát vykostěného kuřete na místech, kde není dostatek masa, doplníme ořezáním masa z prsou…
Zásadní surovinou, která dodává perníčkům tu pravou chuť je, kromě medu, perníkové koření. V tomto receptu naleznete poměr k přípravě domácího koření a recept na…
Mango i avokádo zbavíme slupky, pecky a nakrájíme na kostičky do misky.Přidáme jemně nasekaný zázvor, omyté nasekané lístky máty a koriandr.Smícháme limetovou šťávu s…
Moravanka je zeleninová směs, známá svou typickou pikantní chutí. Má široké možnosti použití do salátů, pomazánek nebo jako základ pod maso. Pokud máte dost různé…
Domácí houbové koření připravíte během chvilky z poctivých domácích surovin bez příměsí chemických látek. Oceníte ho hlavně při dochucování polévek, omáček nebo rizota.…
Kombinace chuti jemné bílé ryby s bohatou omáčkou z rajčat, papriček, cibule, kukuřice a voňavých bylinek vás přenese na pobřeží Mexického zálivu. Pikantní kapary a…
Salát z quinoy je ideální pro všechny, kdo hledají lehký, ale sytý pokrm plný chuti. Oříšková quinoa se skvěle doplňuje s čerstvou zeleninou a bylinkami, zatímco dresink…
Toto je lahodný asijský pokrm plný chutí a vůní. Čínské nebo japonské udon nudle, které jsou známé svou měkkou a žvýkavou texturou, se skvěle doplňují s bohatou…
Voňavé cizrnové kari s brokolicí a rajčaty potěší milovníky rychlé, lehké a zdravé kuchyně. Barevné, syté a plné chuti , skvělé jako vegetariánský oběd do 30 minut. Voní…
Vykostěné filety na straně s kůží několika jemnými řezy prořízneme, ale nikoli maso, aby se při opékání na pánvičce filety nekroutily.Strany bez kůže důkladně osolíme,…
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky hned je osolíme, opepříme, promícháme a dáme zatím stranou.Mezitím nakrájíme uzené maso na kostičky, dáme ho do misky, dále na…
Vsetky koreniny pomalicky, na najslabsom ohni opekame na panvicke (bez oleja), az kym nezmenia farbu a nerozvinu svoju vonu. Najlepsie je opekat ich po jednom, pretoze…
Fazole namočíme den dopředu přes noc do vody. Druhý den vodu vylejeme a zalejeme fazole opět čistou vodou a vaříme 1 -1,5 hod. V hrnci na rozehřátém oleji a másle…