Bramborové ovocné knedlíky
Recept ještě nebyl hodnocenKnedlíky z bramborového těsta plněné ovocem jsou česká klasika. Recepty na přípravu bramborového těsta se v rodinách liší, ale výsledkem je vždy talíř plný voňavých…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Knedlíky z bramborového těsta plněné ovocem jsou česká klasika. Recepty na přípravu bramborového těsta se v rodinách liší, ale výsledkem je vždy talíř plný voňavých…
Ke Štědrému večeru neodmyslitelně patří rybí polévka. Už po celé generace se vaří z kapřích vnitřností, odřezků a kořenové zeleniny. Zahuštěná je krupičkou, osmahnutou…
Sekaná z králíka je lahůdka, kterou doporučujeme zkusit každému, kdo má přístup ke kvalitnímu králičímu masu. Samotné králičí maso by bylo suché, pokud se ale doplní…
Z mouky, másla, droždí, cukru a vajíček si vypracujeme těsto-lze zadělat i v pekárně. Necháme vykynout a rozdělíme na dva díly. Každý díl si vyválíme, přeneseme na…
Bramborové kuličky: Brambory oškrabeme a nastrouháme. Zahustíme moukou nebo krupicí do potřebné konzistence na tvarování kuliček a osolíme. Vytvoříme malé kuličky, které…
Tvaroh vložíme do mísy a vmícháme dětskou krupici smíchanou s práškem do pečiva. Přidáme rozinky a dobře smícháme. Vejce si rozklepneme. Z bílků ušleháme tuhý sníh. …
Bublanina je jednou z nejzákladnějších a nejčastěji pečených moučníků u nás. V tomto receptu je těsto zvláčněno tvarohem. Ovoce samozřejmě můžete zvolit své oblíbené.…
Marlenka je značka medovo-karamelového dortu, pečeného podle tajné arménské receptury. Domácí napodobeniny tohoto dortu se však značně rozšířily, protože se jedná o…
Brambory nastrouháme na jemno s vejcem a zbytkem surovin vytvoříme těsto, ze kterého uděláme váleček. Nakrájíme na stejné kousky a uválíme šišky. Dáme je do vroucí vody…
sirup: Vodu, cukr a ruzovou esenci rozmichame, privedeme k varu, zakapneme citronovou stavou a svarime na sirup, cca 15 minut. Nechame zcela vychladnout. kunafe: …
Rohlíky nakrájíme na kostičky. Zalijeme mlékem s rozšlehaným žloutkem, promícháme s krupicí, rozpuštěným tukem, nasekanou petrželkou a osolíme. Naposledy zamícháme dobře…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout, potom je oloupeme a nastrouháme na struhadle. Přidáme vejce, sůl, krupici a hrubou mouku. Vytvoříme těsto, které…
Studené brambory nastrouháme a s moukou, krupicí, vejcem a solí zpracujeme na nelepivé těsto.Z těsta uděláme váleček a nakrájíme na kousky. Do každého zabalíme jahodu.…
Toto je univerzální těsto na slané bramborové přílohy jako jsou knedlíky nebo placky, nebo jako hlavní pokrm např. plněné bramborové knedlíky. Tady vám nabízíme sladkou…
Tvaroh vyšleháme s vlahým máslem, žloutky a cukrem. Pak přisypeme krupici s práškem do pečiva, kůru, rozinky a na malé kousky nakrájená jablka. Nakonec opatrně vmícháme…
Těsto je velice snadné – v kefíru s cukrem rozmíchat droždí, přidat zbytek surovin, uhníst těsto a zavřené v plastovém boxu nebo v míse s víkem ho uložit kynout na 12-18…
Maso omyjeme a pokrájíme dle libosti. Já zvolila větší kostky masa. Do mísy dáme olej a koření. Cibuli s česnekem oloupeme, nakrájíme na kolečka a vložíme do mísy…
Cesto: Krupicu zalejeme s 3 dcl mlieka na 2-3 hodiny. Potom pridáme cukor, vajce, orechy zmiešané s práškom do pečiva. Premiešame, aby sa suroviny dobre spojili a…
Pór nakrájaný na kolieska prudko orestujeme na masle s olejom. Ochutíme soľou a korením, pridáme krupicu a za stáleho miešania restujeme cca 5 min. Zalejeme horúcou…
Vařené, oloupané a vychladlé brambory nastrouháme a se žloutkem, vejcem, solí, krupicí a moukou zpracujeme vláčné těsto. Těsto na pomoučeném vále zformujeme na dva…
Vylepšete klasický hovězí nebo kuřecí vývar výbornými krupicovými noky. Ty jsou připraveny z mléka, másla, vajec a krupice a skvělou chuť i aroma jim dodá nasekaný…
Smícháme všechny sypké suroviny, přidáme vejce, olej, jogurt a mléka tolik, aby těsto bylo polotekuté.Do pekáčku (měla jsem průměr 28 cm) dáme pečící papír. Na dno…
Uzené maso nakrájíme na menší kousky. Jako náplň ho můžeme použít jen takto a nebo na sádle do sklovita orestujeme jemně nakrájenou cibuli a ještě se špetkou pepře…
V jedné míse promícháme suché suroviny, v druhé vodu, jogurt a olej. Vše smícháme dohromady a vypracujeme pevné těsto, které dáme na několik hodin zakryté kynout…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 22. 4. 2024 12:44