Jablečný koláč s drobenkou z krupice

Miquel Kuchař: Miquel

Doba přípravy: 40 minut forma o průměru 24 cm Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 3 názory

Suroviny

1 plát křehkého těsta
Náplň:
900 až 1000 g oloupaných a jádřinců zbavených jablek
3 lžíce citronové šťávy
4 lžíce cukru
2 lžičky mleté skořice
80 g másla
Drobenka:
4 lžíce krupice
3 lžíce cukru
2 lžíce ztuhlého másla
trocha mleté skořice
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Náplň: Do kastrolu dáme citronovou šťávu a jablka nakrájená na kousky, promícháme. Přidáme cukr, skořici a máslo. Jablka vaříme za občasného míchání, dokud nejsou rozvařená na pyré a většina tekutiny se vypařila. Pyré odstraníme z ohně a necháme ho částečně vychladnout.

  2. Drobenka: Všechny suroviny společně vypracujeme na drobenku.

  3. Těstem vyložíme formu o průměru 24 cm, přesahující kousky těsta ořízneme. Těsto ve formě propícháme vidličkou, položíme na něj pečící papír, na papír nasypeme luštěniny a těsto dáme zapéct 10 minut do předehřáté trouby na 180°C. Odstraníme papír s luštěninami a těsto dáme ještě na 10 minut péct.

  4. Po upečení necháme asi 10 minut vychladnout, pak předpečené těsto naplníme jablkovým pyré a povrch posypeme drobenkou. Pečeme asi 25-30 minut na 180 °C, dokud není vršek koláče zlatavé barvy.

Poznámka

Koláč můžeme podávat teplý nebo studený.

Skvěle ho doplňuje vanilková zmrzlina nebo šlehačka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 356 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jablečný koláč s drobenkou z krupice

  • casino casino

    Miquel:
    Dnes jsem použil žmolenku podle tohoto rcp:-)
    No, chutnala, chutnala... :yes:

    Odpovědět

  • Miquel Miquel(autor receptu)

    Jana Remková: Luštěniny, v mém případě cizrna, se můžou použít na pečení opakovaně. Po upečení je nechám vychladnout a pak je dám zpátky do uzaviratelné sklenice ;-) používám je jen na pečení.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Krásný moučník a určitě bych to nějak vymyslela i pro sebe. Už tolikrát jsem se chtěla zeptat u těhle receptů, ale bylo mi to blbé. Ty luštěniny pak asi vyhodíme, že?? Jako nemyslím, že by se měly přidat do buchty, jen jestli jsou pak ještě použitelné:-8

    Odpovědět

Tématické fráze: jablecny koláč s drobenkou rozvařená jablka na koláče jablečný koláč z krupice koláč z krupice jablecny kolac jablečný koláč s krupicí rozvařená jablka na koláč drobenkový koláč s jablky drobenkovy jablečný koláč jablecny kolac s krupice krupice do kolace koláče z krupice drobenkový jablečný koláč s krupicí drobenka z krupicky rozvařená jablka s drobenkou recept drobenkovy kolac jablecny jablečný koláč s krupici koláč z krupicky jablečný koláč s drobenskou drobenkový koláč s krupice

Zapomněl/a jsem heslo