Japonský tvarohový koláč bez mouky

Angel 666 Kuchařka:

Doba přípravy: 50 minut PT0H50M Moučníky , Ostatní 12 názorů

55

Suroviny

3 vejce
150 g měkkého tvarohu
150 g bílé čokolády
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků.

  2. Čokoládu si rozpustíme (nejlépe ve vodní lázni), když trochu zchladne, vmícháme ji do tvarohu a pak přimícháme i žloutky.

  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho zamícháme do tvarohové hmoty.

  4. Vzniklé těsto vlijeme do 15 cm kulaté formy vymazané tukem.

  5. Koláč pečeme 15 minut při teplotě 170 °C, pak teplotu snížíme na 160 °C. Po 15 minutách troubu vypneme a koláč necháme ještě ve vypnuté troubě dalších 15 minut dopéct.

  6. Hotový koláč necháme vychladnout, vyklopíme z formy a lehce pocukrujeme. Nejlépe chutná dobře vychlazený.

Poznámka

Použila jsem formu o průměru 18 cm a tak je koláček nižší. Na chuti mu to ale neubírá.

Recept jsem si opsala odněkud z netu. Je opravdu výborný.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 132 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Japonský tvarohový koláč bez mouky

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    cekrops: i tak by to šlo :-p:-D

    Odpovědět

  • cekrops cekrops

    Jen jedna "technická" - Není lepší tvaroh vmíchat do misky s čokoládou než čokoládu do tvarohu ? Ušetří se tím jedna miska.

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    Iljana: budu ráda, když se podělíte o výsledky pokusů, taky by mě zajímalo, jaký vliv má ta voda na pečení ;-)

    Odpovědět

  • Iljana Iljana(neregistrovaná)

    Pokud ho uděláte z černé čokolády a dáte ne něho šlehačku tak máte doma vynikající Sacher dort. Zatím jsem jich udělala 5 různých s tvarohem, ten příští zkusím s pomazánkovým máslem Pilos.Jednou jsem vodu zapomněla, jednou jsem ho dala s formou do vody a zdálo se mi, že voda prosakovala, naposledy jsem dala vodu s plechem na dno trouby. Každopádně s pokusy nekončím, jednou to musí klapnout na 100% :-))

    Odpovědět

  • Marta Urbancová Marta Urbancová(neregistrovaný)

    Dobrý večer.Koláč je opravdu z Japonska.Tenhle recept byl na YUTUBE a předváděla ho japonka asi 20-tiletá.Je to údajně její recept.Tento recept je doslova opsaný z YUTUBE.Myslím ,že v pondělí byl tento recept prezentovaný.

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    Mathake: že má mít forma průměr 15 cm, je v receptu uvedeno! No, nevím, jak jsem recept našla, tak jsem ho i zrealizovala, o horké vodní lázni tam zmínka nebyla a přesto se povedl ;-)
    Ale díky za doplnění, možná zkusím upéct v té horké vodě, abych porovnala, jestli je ve způsobu pečení nějaký podstatnější rozdíl ;-)

    Odpovědět

  • Mathake Mathake(neregistrovaný)

    Bohužel p.Jitka zapomněla napsat to nejdůležitější, že uvedené suroviny jsou přesně na průměr formy / Misky / 15 cm a co hlavně...peče se na plechu s horkou vodou!!!!! pak teprve vzniokne ten pravý efekt:-(

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    Miquel: díky za vysvětlení, já na koláč nedávno někde narazila, ale určitě už to nebyl originál :-).

    Hledala jsem podle surovin, ale že tady koláč už je pod názvem cheesecake, to mě nenapadlo...

    Odpovědět

  • Miquel Miquel

    Japonský proto, že ho před 3 roky zveřejnila japonská blogerka ;-) i v originálu má název japonský
    https://www.youtube.com/watch?v=dVvPOE-C7AE

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Vypadá hezky, nad názvem jsem se taky pozastavila, ale když autorka píše, že ho takto našla... Na jistě dobré chuti ale název nic nekazí;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    mika59: to taky nevím :-8:-)), pod tímhle názvem jsem ho našla:-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Pěkný koláč a podle čeho Japonský? :yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo