Majoránka čerstvá - suroviny a ingredience
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 230 kJ / 294 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
| Tuky | 6,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 6,00 g |
| –– mononenasycené | 2,00 g |
| –– polynenasycené | 4,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 20,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 60 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 40,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Recepty s touto surovinou
Vepřová kýta na slanině a majoránce
Recept ještě nebyl hodnocenVepřovou kýtu, nakrájíme na přes vlákna na silnější plátky. Nakrájené maso osolíme a opepříme. Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme škvařit do rozpáleného hrnce,…
Pórková polévka s brambory
Recept ještě nebyl hodnocenPórková polévka je hřejivá, levná, snadná a přizpůsobená českým chutím. Finální tečku téhle polévce ovšem dodá teprve česnek a majoránka. Na talíři můžete polévku ještě…
Vepřová pečeně se směsí hub a majoránkou
Recept ještě nebyl hodnocenChcete rodině připravit lahodný oběd, který ale nedá moc práce? Vyzkoušejte tento výtečný pokrm připravený v jednom pekáčku. Vepřové maso, houby a majoránka v jedné…
Květáková polévka s vločkami a čerstvou majoránkou
Recept ještě nebyl hodnocenRozpustíme máslo a přidáme nadrobno nakrájenou bílou část cibulky (zelenou necháme na závěr). Po zpěnění přisypeme drobně nakrájený květák, brambory a mrkev.Krátce…
Dýňové bramboráky (Bramboráky z dýně)
Recept ještě nebyl hodnocenBramboráky patří mezi velmi oblíbená jídla, a ať jich usmažíte kolik chcete, vždycky vám budou nějaké scházet. Varianta s dýní hokaido zavání podzimem. Bramboráky jsou…
Vytuněný buřtguláš
Recept ještě nebyl hodnocenOblíbenou klasiku české kuchyně připravujeme každý trochu jinak. Buřtguláš podle tohoto receptu je díky pivu, spoustě koření a česneku plný chutí. Navíc do něj přidáme…
Česneková polévka s uzeným masem a tarhoňou
Recept ještě nebyl hodnocenRychlá česneková polévka s uzeným masem a tarhoňou vás zahřeje a dokonale zasytí. Je hotová do 30 minut a zvládnou ji i začátečníci. Česnek a majoránka pomohou rozehnat…
Kuře pečené na bylinkách
Recept ještě nebyl hodnocenPečené kuře je klasika a můžeme ho péct různě. Na másle, kořeněné, s nádivkou, se zeleninou, nebo s bylinkami, které maso krásně provoní a připomenou vám chuť středomoří…
Šípková omáčka podle Petra Hajného
Recept ještě nebyl hodnocenŠípková omáčka neodmyslitelně patří ke zvěřině. Ať už se srnčím nebo kančím masem, v tomto díle extrakurzu s Petrem Hajným se naučíme, jak šípkovou omáčku správně…
Jehněčí kýta na česneku a čerstvé majoránce, podlévaná černým pivem
Recept ještě nebyl hodnocenZ jehněčí, kuchyňsky upravené kýty seřízneme silnější dva plátky, prošpikujeme je klínky ze slaniny a podélně nařezanými stroužky česneku. Plátky ochutíme nasekanou a…
Vepřové v mrkvi s bramborami
Recept ještě nebyl hodnocenVe větším hrnci rozpalte olej a osmahněte pórek, přidejte maso na malé kostičky a vločky, orestujte.Přidejte mrkev na kostičky a brambory na menší kousky. Osolte,…
Polévka z hlívy ústřičné, chilli papriček a řapíkatého celeru
Recept ještě nebyl hodnocenHlívu si očistíme a nakrájíme na vetší proužky. Stonky celeru s větší červenou paprikou pokrájíme na menší kousky. Cibulku, cherry rajčátka a mix chilli papričku…
Halibut v bylinkách
Recept ještě nebyl hodnocenHalibut je platýz, který má bílé maso s vysokým obsahem bílkovin a zdravých tuků. V bylinkové marinádě s česnekem chutná naprosto dokonale. Překvapte své blízké výborným…
Krkovička v máslové marinádě
Recept ještě nebyl hodnocenKrkovice marinovaná v másle a pivu po odležení přes noc získá intenzivní chuť i vůni. Po upečení bude dokonale šťavnatá a měkká – právě díky máslu. V troubě pustí…
Žampiony na slanině a majoránce
Recept ještě nebyl hodnocenNe vždy musí být k obědu nebo večeři maso. Pokud si připravíte tyto dobře okořeněné žampiony, zcela jistě si pochutnáte. Navíc to je superpotravina s nízkou kalorickou…
Kedlubny s uzenými kuřecími stehny
Recept ještě nebyl hodnocenKřehké kuřecí maso, slanina a cibulka tvoří voňavý základ, který skvěle doplňuje jemná, nasládlá kedlubna. Kmín a česnek zvýrazní chuť, máslová jíška dodá krémovou…
Kedlubny, mrkev, brambory dušené s majoránkovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenKedlubny a brambory oloupeme a nakrájíme na stejně velké hranolky (pokud máme velké mrkve, také).Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli se slaninou, přidáme zeleninu,…
Vepřová pečeně se zeleným pepřem
Recept ještě nebyl hodnocenDo maziara dame ocisteny cesnak, horcicne semienko, zelene bylinky a zelene korenie bez nalevu. Nahrubo potlcieme, vyberieme , posolime a zalejeme dobrym olejom. Do…
Zapékané těstoviny
Recept ještě nebyl hodnocenCestoviny uvarime podla navodu na obale. Mnozstvo cestovin nie je pevne stanovene (je rozdiel ked varime siroke rezance, alebo kolienka).Mrkvu a salotku ocistime.…
Pikantní gulášek na barevných paprikách
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí maso kuchyňsky upravíme a nakrájíme na kostky. Do hlubší nádoby dáme rozehřát olej, přidáme všechny pokrájené cibule a restujeme je do hnědé barvy. Přidáme…
Babiččina zapomenutá, kroupová česnečka
Recept ještě nebyl hodnocenUvaříme vodu s bujónem (nebo s kořením a bez bujónu) a přidáme brambory nakrájené na malé kostičky, 6 utřených stroužků česneku se solí, čerstvý mletý mletý pepř,…
Houby s tarhoňou
Recept ještě nebyl hodnocenSlaninu nakrájíme na kostičky, šalotky na kolečka. V hlubší pánvi rozehřejeme trošku oleje, přidáme slaninu, šalotky, necháme je zesklovatět, vložíme očistěné houby…
Další suroviny
Přečtěte si Zobrazit více