Polévkové koření z libečku
Recept ještě nebyl hodnocenLibeček lékařský, lidově zvaný občas maggi, patří mezi oblíbené bylinky. Jedinečnou chuť dodá polévkám, omáčkám, ale i grilovanému masu. Pokud vám roste na zahrádce,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 230 kJ / 294 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 6,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 6,00 g |
–– mononenasycené | 2,00 g |
–– polynenasycené | 4,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 40,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Libeček lékařský, lidově zvaný občas maggi, patří mezi oblíbené bylinky. Jedinečnou chuť dodá polévkám, omáčkám, ale i grilovanému masu. Pokud vám roste na zahrádce,…
Kůži ze stehen sejmeme a nakrájíme na drobné kostičky spolu se slaninou.Maso obereme od kostí a nakrájíme. Cibuli nakrájíme na jemno, kedlubny na kostičky.Na oleji…
Chcete rodině připravit lahodný oběd, který ale nedá moc práce? Vyzkoušejte tento výtečný pokrm připravený v jednom pekáčku. Vepřové maso, houby a majoránka v jedné…
Pórková polévka je hřejivá, levná, snadná, přizpůsobená českým chutím. Finální tečku téhle polévce ovšem dodá teprve česnek a majoránka. Na talíři ještě můžete posypat…
Halibut je platýz, který má bílé maso s vysokým obsahem bílkovin a zdravých tuků. V bylinkové marinádě s česnekem chutná naprosto dokonale. Překvapte své blízké výborným…
Vepřovou kýtu, nakrájíme na přes vlákna na silnější plátky. Nakrájené maso osolíme a opepříme. Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme škvařit do rozpáleného hrnce,…
Pečené kuře je klasika a můžeme ho péct různě. Na másle, kořeněné, s nádivkou, se zeleninou, nebo s bylinkami, které maso krásně provoní a připomenou vám chuť středomoří…
Kedlubny a brambory oloupeme a nakrájíme na stejně velké hranolky (pokud máme velké mrkve, také).Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli se slaninou, přidáme zeleninu,…
Rozpustíme máslo a přidáme nadrobno nakrájenou bílou část cibulky (zelenou necháme na závěr). Po zpěnění přisypeme drobně nakrájený květák, brambory a mrkev.Krátce…
Taková hustá polévka dokáže zasytit na hodně dlouhou dobu. Příkladem je přesně tato skvělá bramboračka. Zeleninový základ povaříme ve vývaru, přidáme sušené houby,…
Mleté maso smícháme s utřeným česnekem se solí, vejcem, majoránkou, strouhankou a pepřem. Dobře promícháme.Mokrou rukou připravené mleté maso rozprostřeme na alobal na…
Cestoviny uvarime podla navodu na obale. Mnozstvo cestovin nie je pevne stanovene (je rozdiel ked varime siroke rezance, alebo kolienka).Mrkvu a salotku ocistime.…
Krkovice marinovaná v másle a pivu po odležení přes noc získá intenzivní chuť i vůni. Po upečení bude dokonale šťavnatá a měkká – právě díky máslu. V troubě pustí…
Slaninu nakrájíme na kostičky, šalotky na kolečka. V hlubší pánvi rozehřejeme trošku oleje, přidáme slaninu, šalotky, necháme je zesklovatět, vložíme očistěné houby…
Krkovici, pokud je v celku, nakrájíme na plátky, nařízneme okraje, ale nenaklepáváme. Každou osolíme, jemně poprášíme mletým pepřem a pokapeme sójovou omáčkou, kterou…
Porce králíka osolíme a obalíme v mouce. Přebytek mouky lehce setřepeme.V pekáči rozpustíme máslo s olejem a maso na něm z obou stran opečem. Vyjmeme.Do výpeku přidáme…
Do maziara dame ocisteny cesnak, horcicne semienko, zelene bylinky a zelene korenie bez nalevu. Nahrubo potlcieme, vyberieme , posolime a zalejeme dobrym olejom. Do…
Ne vždy musí být k obědu nebo večeři maso. Pokud si připravíte tyto dobře okořeněné žampiony, zcela jistě si pochutnáte. Navíc to je superpotravina s nízkou kalorickou…
Bramboráky patří mezi velmi oblíbená jídla, a ať jich usmažíte kolik chcete, vždycky vám budou nějaké scházet. Varianta s dýní hokaido zavání podzimem. Bramboráky jsou…
Mozečky asi na hodinu vložíme do studené vody s octem, propláchneme, očistíme od blan a krevních cévek, propláchneme a povaříme 10 min. v osolené vodě spolu s bylinkami.…
Hlívu si očistíme a nakrájíme na vetší proužky. Stonky celeru s větší červenou paprikou pokrájíme na menší kousky. Cibulku, cherry rajčátka a mix chilli papričku…
Starší rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Majoránku a petrželku umyjeme pod tekoucí vodou a nasekáme. Mléko dáme vařit a rozpustíme v něm 1 lžíci sádla a…