Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Majoránka čerstvá - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 230 kJ /
294 kcal
Bílkoviny10,00 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny10,00 g
Tuky6,00 g
– nasycené0,00 g
– nenasycené6,00 g
–– mononenasycené2,00 g
–– polynenasycené4,00 g
––– omega 30,00 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy40,00 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Pórková polévka s brambory

Pórková polévka s brambory

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Pórková polévka je hřejivá, levná, snadná, přizpůsobená českým chutím. Finální tečku téhle polévce ovšem dodá teprve česnek a majoránka. Na talíři ještě můžete posypat…

kovarovah

40 min

Kaldoun

Kaldoun

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Máte rádi staročeské recepty? Pak rozhodně musíte vyzkoušet kaldoun, který proslavila M. D. Rettigová. Tradiční sytá a hřejivá polévka, ve které využijete všechny…

Mirusha

205 min

Halibut v bylinkách

Halibut v bylinkách

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Halibut je platýz, který má bílé maso s vysokým obsahem bílkovin a zdravých tuků. V bylinkové marinádě s česnekem chutná naprosto dokonale. Překvapte své blízké výborným…

Kuře pečené na bylinkách

Kuře pečené na bylinkách

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Pečené kuře je klasika a můžeme ho péct různě. Na másle, kořeněné, s nádivkou, se zeleninou, nebo s bylinkami, které maso krásně provoní a připomenou vám chuť středomoří…

ivulinka

70 min

Lečo II.

Lečo II.

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

1) Všechnu zeleninu si nakrájíme a párky nakrájíme na kolečka. 2) Dáme na másle zpěnit cibuli, pak přidáme párky a chvilku je necháme opéct. Pak přidáme česnek a chvíli…

aadulka

45 min

Krkovice na podestýlce

Krkovice na podestýlce

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Krkovici, pokud je v celku, nakrájíme na plátky, nařízneme okraje, ale nenaklepáváme. Každou osolíme, jemně poprášíme mletým pepřem a pokapeme sójovou omáčkou, kterou…

Lišky na slanině

Lišky na slanině

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Lišky patří k vynikajícím lesním houbám, a jako takové si proto zaslouží použití v receptech, kde plně vynikne jejich výborná chuť. Velmi chutné jsou třeba dušené na…

1974andrea

30 min

Pečený nadívaný bůček

Pečený nadívaný bůček

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Tradiční pochoutka, která nikdy nezklame! Pečený nadívaný bůček je královským pokrmem české kuchyně. Šťavnaté maso s křupavou kůrkou, plněné voňavou nádivkou, okouzlí…

Merylas

130 min

Houby s tarhoňou

Houby s tarhoňou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Slaninu nakrájíme na kostičky, šalotky na kolečka. V hlubší pánvi rozehřejeme trošku oleje, přidáme slaninu, šalotky, necháme je zesklovatět, vložíme očistěné houby…

Znojemské vepřové ragú

Znojemské vepřové ragú

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Bravčové mäso som umyla a nakrájala na kocky. Na rajnicu som dala slaninu nakrájanú na kocky, keď sa uvoľnil tuk, pridala som nakrájanú cibuľu a opiekla. Pridala som…

Knedlíky z rohlíků s bylinkami

Knedlíky z rohlíků s bylinkami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Starší rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Majoránku a petrželku umyjeme pod tekoucí vodou a nasekáme. Mléko dáme vařit a rozpustíme v něm 1 lžíci sádla a…

JanaB1

30 min

Žampiony na slanině a majoránce

Žampiony na slanině a majoránce

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Ne vždy musí být k obědu nebo večeři maso. Pokud si připravíte tyto dobře okořeněné žampiony, zcela jistě si pochutnáte. Navíc to je superpotravina s nízkou kalorickou…

1974andrea

35 min

1 2 3 5

Naposledy jste si prohlédli